ЛИЧНО МНЕНИЕ

30 Април, 2020
13 коментара

   Стана пълна бърканица. Генералът, проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който е специализирал в престижна клиника в Париж, който пръв е направил безкръвна операция в София, който знае френски и английски, го заплашват да го убият. 

Другият генерал, министър - председателят Бойко Борисов пък го обвиняват, че се поддал на провокоциите на Нинова, за която единствената дума в тези дни, която ръководи всяко нейно действие, е власт. Власт в БСП, да дойде на власт БСП и ако и дадат властта да стане министър - председател.

    Социологическите проучвания показват, че над 80% от населението на България одобрява генерал Мутафчийски. На второ място е министър - председателят, а долу някъде, с 12 процента одобрение е Нинова. Като отивам в магазина виждам, че точно определени хора не спазват санитарните изисквания. 

Защото ние тук на село се знаем кой за кого гласува. Тъпчат се по щандовете, не носят маски, за да покажат, че са недостижими от коварната болест, вървят по улиците в часовете на възрастните... 

 Сто пъти съм казвала, че за всичко в този свят има решение. Само едно нещо не можеш да спреш и то е смъртта. Затова като искате да правите напук на някои, не забравяйте, че тя е неумолима, когато реши да ни прибере.

      В тези месеци, когато спазвам най - внимателно медицинските изисквания, реших да си поръчам по интернет една дълга, маслинено - зелена рокля за пролетта. Знам, че мерките ще бъдат удължени, но си доставих радост и самочувствие. Защото това ни е необходимо в момента – да вярваме, че лошото ще мине и никога да не забравяме, че има и по - лошо от това, че един коварен вирус мори дните ни. Има хора, които не виждат, има други, приковани на легло, има трети, които са гладни, има хора без работа и не могат да си плащат сметките, но надеждата трябва да е жива. Ако върнем историята назад, ще видим, че българинът е преодолявал всичко, въздигал се е и е продължавал напред.

     Аз съм жена на солидна възраст. Но това не ми пречи да работя в дворчето. Като се уморя, лягам, почивам си и пак продължавам. За радост на моите почитатели и за жалост на враговете ми, мозъкът ми работи, паметта ми е свежа, пиша нова книга, чета книги, най - вече стихове. От край време обичам стиховете на Павел Матев, особено онова, в което разказва за посещението при майка си:

Привечер и нищо се не чува.

В здрачината – селска тишина.

„Добър верер“! Мама ме целува.

Дюлята излъчва светлина.

      Така минават дните. Не обичам хората, които смятат, че са безсмъртни. В историята ни има стотици имена на безсмъртни герои, които помним и тачим. Особено сега трябва да си спомним за героите през Априлското въстание на 1876 година. Но ние не сме сред тях. Ние сме обикновени хора, подвалстни на болести, на обстовятелства, на ненадейни случки, които могат да ни съсипят. Затова хайде да се носим маските, да спазваме изискванията за разходките в парковете, да щадим себе си, близките си, децата си и децата им и техните деца!

    Да не се струпваме, като че ли саламът ще избяга от щанда в магазина. Пък и сега ни трябват киви, лимони, лапад, спанак, домати, чушки – неща, които укрепват имунната система. Затова трябва да си насадим зеленчуци. Ама ще кажете, че пазарът в Хисаря не работи и няма от къде да си купите разсад! Ще има. Решението на кмета да не отвори пазара е, че не може да създаде условия, които да отговарят на изискванията на щаба. Макар че се дезинфекцира мястото, не могат да се разредят масите, не може да се създаде ред да вървят хората през два метра. 

Затова от понеделник – 4 май 2020 година ще бъде отворен за разсади пазарът на ул. „Гладстон“. Ще се влиза от към бул. „Иван Вазов“ и ще се излиза пред Общинския медицински център. Така хората ще могат да се контролират, а тези, които са се потрудили през зимата и са произвели разсади, ще могат да изкарат средсва от купувачите. Всичко това ми разказа кметът на общината – инж- Пенка Ганева. 

      Не знам колко е истина, че Земята поемала отрицателната енергия. Затова е добре да си отгледаме сами зеленчуци. Пък и краставиците са добро мезе за домашната ракия, която убива вирусите и микробите. Но.. не напиване, а пийване от 100 грама. Кой знае, може би пък това спасява българина, който трябва да затегне дисциплината и да помни: животът е един, даден ни е веднъж и ни е нужен, за да сме полезни на себе си и на другите. 

Бъдете здрави и се усмихвайте! Знаете ли, фирмата, която ми изпрати по „Спиди“ роклята, беше сложила вътре и една маска. На нея има нарисувано цветно човече, което е изплезило езика си и  е разтворило с пърсти устата си в широка усмивка. Когато излизам с тази маска, около мен хората не само ме питат от къде я имам, а се усмихват и на мен ми става хубаво! Да се усмихнем, а?

                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                                             ИРИНА КИРИЛОВА                                                            

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Обикновен човек
30 Април, 2020 | 11:55
Напиши отговор
Оценка: -5  +16
Ирина, браво, нещо свежо и обнадежващо, дано се замислят някои от категорията непукисти. Желая ти Здраве.
Анонимен
#2 от Познат на доктор
30 Април, 2020 | 14:29
Напиши отговор
Оценка: -4  +13
Сигурно минуса е сложен от някой, който пие по две кила вино и яде тава пържоли. Я да си смени диетата, че килограмите растат, растат, кръвоносните съдове стават все повече и сърцето не може да издържа.
Анонимен
#3 от Дечо Пора
30 Април, 2020 | 21:46
Напиши отговор
Оценка: +19
Всички я знаем тая, дето пие по три литра вино и яде по няколко пържоли. Тя е джурналистка и никога не си пише името...... Може да го е посрамила, знае ли човек....
Анонимен
#4 от Хисарчанин
30 Април, 2020 | 21:59
Напиши отговор
Оценка: -3  +16
Браво Ирина, малко разведряване на ситуацията.Все пак е пролет.Много добре описано, ниските партийчета,които се мислят за нещо повече от другите,не се съобразят с мерките,които трябва да спазват.Типично българска черта, аз имам права, ти само задължения!Може и да свърши шпековия салам,затова давай напред.
Анонимен
#5 от община
01 Май, 2020 | 14:38
Напиши отговор
Оценка: -4  +3
Пазарът на улица "Гладстон " ще работи от понеделник до петък
Анонимен
#6 от Антикомунист
01 Май, 2020 | 14:43
Напиши отговор
Оценка: -4  +8
Язък за червените знамена и за интернационала! Този вирус обърка работата на комунистите. Щяхме да слушаме: "Под знамето червено днес, борци сме ний със мощ и чест, към светла правда ний вървим, към комунизма се стремим!" Нейсе, Корни, живи здрави до догодина!
Анонимен
#7 от Кандисахте ли?
02 Май, 2020 | 16:15
Напиши отговор
Оценка: -21  +15
А сега ходете без маски да се разболяват по 200 души на денонощие, накарахте ген. Мутафчийски да се откаже от изяви заради просташките въпроси на журналистите, които го привикваха по сто пъти на ден, разхождайте си кучетата, пък ще видим до къде ще стигнем. То малко го свиха българина и се вдигна врява до небето, че правата му са ограничени. Вместо да мислим как да оцелеем, ние непрекъснато лаем колко ни е зле. Я си припомнете, че хората от Санк -Петербург три години и половина са били в блокада, че не са имали нито храна, нито вода, нито топлина, нито канализация, нито култура...То сега сякаш всяка вечер сме били на театър или концерт, та оревахме орталъка, че нямаме развлечения. Много сме се разглезили, в това е същността на българина.
Анонимен
#8 от пак ни объркаха
03 Май, 2020 | 08:38
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Изобщо не си представяяйте, че можете да бъдете без маска , когато имате работа в общината, в социалните, в бюрото по по труда, в магазина, в банката, в аптеката. И остава парка и то ако насреща няма никой.
Анонимен
#9 от Пенсионер
03 Май, 2020 | 10:17
Напиши отговор
Оценка: +10
Няма да е каквото беше !
Анонимен
#10 от за вируса
03 Май, 2020 | 18:38
Напиши отговор
Оценка: -4  +13
Оттук нататък: дисциплина и отговорност!
Анонимен
#11 от от приятел
05 Май, 2020 | 10:05
Напиши отговор
Оценка: -4  +14
Честит имен ден на едно "усмихнатото човече" ! С искрени пожелания за здраве и бъди все така така жизнерадостна , грижовна и добра и дълго ни радвай с присъствието си . Честит имен ден Ирина !
Анонимен
#12 от Хисарчанин
05 Май, 2020 | 11:41
Напиши отговор
Оценка: -3  +12
Ирина, Честит имен ден! Пожелавам здраве, още много дълги години да пишеш и да ни радваш!
Анонимен
#13 от Ирина
05 Май, 2020 | 19:59
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Толкова много поздравления днес, толкова ме зарадвахте, защото света Великомъченица Ирина е загинала за християнската вяра. Затова искам всички да сте здрави и да вярвате, че бог винаги ни помага. Знам по себе си.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.