Всички се радвахме, когато обявиха град Хисаря за най - зеления град на страната

02 Ноември, 2016
14 коментара

                                          ПАЗЕТЕ ГРАДА!

    Всички се радвахме, когато обявиха град Хисаря за най - зеления град на страната. И как не! Има ли друг град със стотици декари паркове, с толкова различни дървета, цъфтящи храсти, цветя, гледани с любов.

    Вървиш из града и гледаш различните нюанси на есента. И тъй като не е паднала слана, някои от дърветата са с напълно зелени листа. Излизате от източната порта на крепостта. Слизате по стълбите и достигате до големия дъб, за който казват, че ако облегнеш гръб, ще ти дойде енергия от космоса. Но защо спирате? А, да, забравих да ви предупредя, че там има мостче, на което спират влюбените. Но на вас дори не ви се поглежда към мостчето, защото се разнася много неприятна миризма. А трябва да минете от другата страна и да излезете от парка, за да отидете в другата част на града. Запушвате носа, спирате да дишате и... вече сте минали. Забързвате, за да отминете по - бързо неприятното усещане, че водата в рекичката е толкова миризлива. Нали знаете, че тя беше много чиста, тъй като водата и идва от Балкана. Но минавайки през града, тя събира всички  отпадни води на някои немарливи хора, на някои, които мислят, че реката е тяхна, някои, които плачат за глоба, съгласно Наредба № 1 на Общинския съвет.

    Много лесно може са се установи кои са те.  Но това не е ваша работа. Ваша работа е само да се обърнете към съседа си и да видите дали пък той не си пуска някои мръсни води в реката. И кротко да му кажете, че така не бива. Градът е курортен, това мостче до „Орфей” е връзката между двете части на града, от там минават всички летуващи, там се снимат на крепостната стена и...вместо да дъхти на хубаво, реката мирише на лошо.

    Пазете града! Той е наш. Нека се гордеем с него и  да очакваме, че в класацията на градовете и тази година ще има името Хисаря! Но дотогава някой трябва да установи кои замърсяват реката  и да им тропне една солена глоба.

                                                                                                                    Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от ^^=
03 Ноември, 2016 | 16:29
Напиши отговор
Оценка: +13
Общинари, идете да видите какво става на язовира във Веригово! Законно ли е всичко и къде отива мръсотията.
Анонимен
#2 от Водица
03 Ноември, 2016 | 19:32
Напиши отговор
Оценка: +13
Много мръсна водата в дерето,да не е от канализацията на Ганева??????
Анонимен
#3 от до общината
03 Ноември, 2016 | 21:42
Напиши отговор
Оценка: +20
Всички в Хисаря знаят,че под язовирната стена има открит /НЕЗАКОНЕН СКЛАД ЗА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ/,а знаете ли на кого е/на Ненка и Димитър Георгиеви/,а Ненка е племенница на Пено Бойновски.Та освен склада там е и семейното им жилище.В жилището има построени баня и тоалетна,които са включени в този канал.Освен това там се гледат и животни/прасета ,кокошки и други животинки,които нечистотии също отиват в този канал. Вие господа общинари,си затваряте очите за някои,които трупат пари по нечестен път от хората,ако беше някой друг досега да го нямаше там този склад.Представете си,ако се скъса този язовир,ще се залее цялата централна част на града ни.Вие н e можете да се справите с един тенекиен гараж на Пено,а с този на глед прос проблем едва ли ще се заемете.Пено го няма там,но Цонка Войводова е там,така,че те винаги са информирани за всичко каквото ги касае в общината.
Анонимен
#4 от ***
04 Ноември, 2016 | 08:38
Напиши отговор
Оценка: +11
Ами нали тук имаше една статия от Фрогнюз и там пишеше с какви материали е направена канализацията. Може би пък екологът трябва да се разкара насам натам / има ли такъв/? А очевидци ми казаха, че това за незаконния склад било вярно. Тропни с юмрук, бе Дойкова! Какъв е този страх да бутнеш незаконните постройки? Нали взеха решение в Общинския съвет?
Анонимен
#5 от може ли
04 Ноември, 2016 | 10:20
Напиши отговор
Оценка: +9
Тъй като тук става дума за мръсно, ще ми се да ви кажа нещо за красиво. Българинът Кристо и Жан Клод нали облякоха Райхстага. Техен почитател изкупил всички скици, снимки и други за 9 милиона евро и ги подарили на самия Райхстаг.Кристо и Жан Клод взели парите и ги вложили в обличането на плаващите кейове в Италия. Кажете ми може ли предприемачът милионер от Хисар да направи такова нещо - примерно да откупи една картина на Вълчан Петров и да я подари на общината?
Анонимен
#6 от Танас
04 Ноември, 2016 | 12:12
Напиши отговор
Оценка: -12  +13
Ко се нервите за една рекичка. Било миришело! Я елате в Миромир покрай двата обора на балтона да видите аромат. Истински натурален аромат в населено място на десетки метри от домовете на хората. Еколог имало - кой е той? Излизал ли е от общината да се разходи по улиците малко? Дойкова само до тях ли си ходи не вижда ли по улиците какво става? Балтона е паркирал по едно тракторно ремарке пред оборите и на него си товари фекалиите от кравите. Това как ви звучи? Искам да ви изпратя малко снимки да придобиете представа за какво става дума ама незнам къде да ги изпратя за да ги публикуват. Вече разбрахме че от зелен град сме напът да станем лайнян град ако не заработи някой екоколог и някоя кметица.
Анонимен
#7 от Изпращайте
04 Ноември, 2016 | 18:26
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
irina_jurnalistka@abv.bg Изпратете снимките на този електронен адрес.
Анонимен
#8 от възмутен
04 Ноември, 2016 | 19:26
Напиши отговор
Оценка: +8
Ако застанете на мостчето с лице към р."Орфей" ще видите съвсвем наблизо вдясно мръсната вода, която изтича от канал направо в рекичката. И това не е от вчера.
Анонимен
#9 от Смях
04 Ноември, 2016 | 19:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +8
Абе люде... Вместо да стоите пред лаптопите и телефоните по цял ден и да бълвате помия срещу тоя и оня, а после да им се мазни те, защото аджеба те ви дават хляба в устата, застанете като големи хора и започнете вие да правите нещо за тоя град. Никой няма да ви оправи, ако вие сами не се оправите, ама нали това е българина знае само да плюе да си чеше г*за и да иска.. Все иска, все той е зле, все той ощетен, все някой нещо му прави. Хора осъзнайте се загиваме.
Анонимен
#10 от =0=
05 Ноември, 2016 | 08:59
Напиши отговор
Оценка: +7
Вярно, че загиваме. Но ние ли да идем да глобим и тия от "Орфей" , и ония от язовира и всички, които си пускат мръсните води в реката? Добре, ще идем, ще ги порицаем, на нали полицията и общината се грижат за опазването на чистотата на града, според Наредба № 1. Къде са те?
Анонимен
#11 от ...................
05 Ноември, 2016 | 09:04
Напиши отговор
Оценка: +5
Не мога да разбера защо има минус на адреса, на който можем да изпращаме снимки и сигнали. Или дайте да пляскаме минуси, па каквото ще да пише.
Анонимен
#12 от да се провери
05 Ноември, 2016 | 12:39
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Да се провери и на бизнесмените от висока класа Ганчо Трончев,Емил Нанев и Анко гюлето,мръсната вода от приземния етаж как се отича в Орфеевото дере.Отдавна съм ви разказал за синдрома на бедното алчно дете израснало без родител,който са развили тези юде и други подобни на тях.За тези хора няма правила,няма други жители.Способни са на всичко ,за да постигнат своето.Същата работа щеше да е и с на калинките и Бойко биоцентралката,ами добре че онези"долни боклуци" Нено и Коста ги спряха иначе сега щяха добре да ни обгазяват.Мога да спомена и за други такива,на по високо ниво, развили синдрома на.....
Анонимен
#13 от писна ми
05 Ноември, 2016 | 15:04
Напиши отговор
Оценка: +7
Ако и след тази информация Дойкова не направи проверки по всички сигнали, писани в коментарите, значи е време да си ходи. Една година и нищо. Тук пишат, а в общината спят. Нали средствата за информация са връзката между управляващите и народа... Ето ви работа, вижте колко имена има споменати. Хората виждат всичко. Те не се движат с коли и държавен бензин. Писна ми.
Анонимен
#14 от плач
10 Ноември, 2016 | 12:45
Напиши отговор
Оценка: 0
отговор на #9 »
Каква работа си дал ти бе нещастник умрял,че баща ти,ти даде бизнес и пари.Първо похарчи парите,а после фалира бизнеса и започна да крадеш от сестра си.Сега крадеш от Общината докато и тя фалира,но в най скоро време ще те изхвърлят от партията и обществото,като некадърник.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.