Всички се радвахме, когато обявиха град Хисаря за най – зеления град на страната

Автор: Няма коментари Сподели:

                                          ПАЗЕТЕ ГРАДА!

    Всички се радвахме, когато обявиха град Хисаря за най – зеления град на страната. И как не! Има ли друг град със стотици декари паркове, с толкова различни дървета, цъфтящи храсти, цветя, гледани с любов.

    Вървиш из града и гледаш различните нюанси на есента. И тъй като не е паднала слана, някои от дърветата са с напълно зелени листа. Излизате от източната порта на крепостта. Слизате по стълбите и достигате до големия дъб, за който казват, че ако облегнеш гръб, ще ти дойде енергия от космоса. Но защо спирате? А, да, забравих да ви предупредя, че там има мостче, на което спират влюбените. Но на вас дори не ви се поглежда към мостчето, защото се разнася много неприятна миризма. А трябва да минете от другата страна и да излезете от парка, за да отидете в другата част на града. Запушвате носа, спирате да дишате и… вече сте минали. Забързвате, за да отминете по – бързо неприятното усещане, че водата в рекичката е толкова миризлива. Нали знаете, че тя беше много чиста, тъй като водата и идва от Балкана. Но минавайки през града, тя събира всички  отпадни води на някои немарливи хора, на някои, които мислят, че реката е тяхна, някои, които плачат за глоба, съгласно Наредба № 1 на Общинския съвет.

    Много лесно може са се установи кои са те.  Но това не е ваша работа. Ваша работа е само да се обърнете към съседа си и да видите дали пък той не си пуска някои мръсни води в реката. И кротко да му кажете, че така не бива. Градът е курортен, това мостче до „Орфей” е връзката между двете части на града, от там минават всички летуващи, там се снимат на крепостната стена и…вместо да дъхти на хубаво, реката мирише на лошо.

    Пазете града! Той е наш. Нека се гордеем с него и  да очакваме, че в класацията на градовете и тази година ще има името Хисаря! Но дотогава някой трябва да установи кои замърсяват реката  и да им тропне една солена глоба.

                                                                                                                    Тракийски Свят

Предишна статия

Парите на властта…

Следваща статия

ЕДИН ПРЕКРАСЕН СЛЕДОБЕД

Други интересни