НОВИНИ - Хисаря

19 Юни, 2019
10 коментара
  • На общинското предприятие „Чистота, озеленяване, строителство и ремонт” е нужен сметосъбирачен автомобил за 101 600 евро без ДДС , нов метачен автомобил с цена от 80 до 125 хил. евро, две бензинови духалки, малък роторен снегорпин, одухвач на листа, косачки, метачни машини за алеи, две комбинирани косачки и моторна коса „Щил”, косачка „Хускварна”. В бюджета има 880 хил. лв. от отчисления. Част от тях ще бъдат използвани за компостиращата станция като  общинско участие, а за останалите ще се търси вариант за закупуване на необходимата техника на ЧОСР.

   *     Фирма „Пропърти инвест”, която премина в ръцетете на голямата транспортна фирма от Пловдив ПИМК, получи разрешително за минерална вода от Красновски бани до санаториум „Страхил” с дебит 0.55 л./ сек. от находище Красново №37 със съществуващ минерален водопровод и помпена станиця.

     *На Красновски бани ще има нов квартал и ще се образува нова улица по заявление на Иван Костадинов, който иска разрешение за за разработване на проект ПУП- ПРЗ в Красновски бани.

     *Туристическият информационен център внася в Местната инициативна група проект за ремонт и реконструкция на помещението, както и за техническото му оборудване.

   *Туристическо дружество „Орела” кандидатства в Местната  инициативна група по програма „Развитие на туристическия потенциал на територията на МИГ –Хисаря” за задание за екопътека в Момина баня.

    *Около десет са европейските проекти, за които кметът на общината – инж. Пенка Дойкова осведоми съветниците. Внимание заслужава проектът за Рехабилитация и реконструкция за  общинската пътна мрежа: Хисаря- Миромир, Хисаря- Дуванли- Черничево, Красново – Паничери- Старосел – Староселски култов храм, който струва 5, 852, 128 лв. Друг голям проект е  Рехабилитацията и реконструкцията на вътрешна водопроводна мрежа – частична подмяна в Старосел и в Красново на стойност 5 , 383,692 лв. И още един голям проект за Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа. В него влизат улиците „Антон Иванов”, „Илин Паунов”, „Здраве”,  „ Бор”.

      *Фирма „СЕНИТ” отново беше отрязана и съветниците не разрешиха на фирмата трасе за минерална вода.

*Съветниците отхвърлиха предложението на кмета на общината пътят, който води само до имот на Ненко Костов, да стане частна общинска собственост. Необходимите две трети от гласовете не бяха събрани, тъй като част от съветниците се отметнаха от решението си от миналата сесия, когато този път беше продаден на Ненко Костов. Това направи Пенка Ганева от ГЕРБ и Мария Мустакова от БСП. Макар че Гатьо Султанов предложи прегласуване, резултатът се оказа същият. Едни определят това решение като политическа поръчка, а други казват, че Ганева се връща при ГЕРБ, защото може би ще  им бъде кандидат за кмет.

                                                                           ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от DD
19 Юни, 2019 | 11:47
Напиши отговор
Оценка: +23
Ако са разрешили трасе до автосвещи, баня "Русалка" щеше да остане без вода
Анонимен
#2 от Георгиев
19 Юни, 2019 | 20:05
Напиши отговор
Оценка: -17  +2
На ОП ,,Чистота, озеленяване,строителство и ремонт,, е нужен и нов стопанин,защото колкото и розови или тъмни да са очилата на съветниците и кмета ,това предприятие ,,потъва,,!
Анонимен
#3 от З.З.
20 Юни, 2019 | 17:27
Напиши отговор
Оценка: +22
На Чоср и трябва не шеф, а нови машини, за да заменят ръчния труд.
Анонимен
#4 от Питане
21 Юни, 2019 | 09:43
Напиши отговор
Оценка: +16
Тази година не сме забелязали да е пръскано за кърлежи и бълхи! След обилните дъждове големите зелени площи са рай за кърлежите. Дойкова дали се сеща за това?
Анонимен
#5 от o=o=
21 Юни, 2019 | 20:03
Напиши отговор
Оценка: +14
Като не се сеща, нали има еколог в тая община, има и озеленяване в ЧОСР. Екип, екип се нарича общинската работа.
Анонимен
#6 от Кой ще отговаря
22 Юни, 2019 | 07:38
Напиши отговор
Оценка: +12
За тая работа и акъл се иска. Преди години пръскаха вечер, а сега неизвестно защо, посред бял ден когато хората са навън. Градът е пълен с бълхи.Коя е тази фирма,която е наета? Почти винаги евтиното ни излиза скъпо. Пръскането се извършва само от лицензиран фирми. c
Анонимен
#7 от Ваня
22 Юни, 2019 | 09:26
Напиши отговор
Оценка: +14
Голям театър разиграха съветниците на сесията с този път до язовира. Защото Дойкова трябваше на миналата сесия да внесе и за разделянето на пътя, и за смяна на статута. Това е частен имот от 10 декара, как няма да му дадеш път,а кажете вие Мустакова и Ганева, които не гласувахте ЗА? И другите от ГЕРБ? Такива глупости стават в този общински съвет, че да се чудиш кого да избереш на есента.
Анонимен
#8 от свидетел
22 Юни, 2019 | 11:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Свидетел ми каза, че в баня "Русалка" наистина нямало вода.Затова са гласували против даване на трасе за минерална вода до автосвещи.
Анонимен
#9 от срам
22 Юни, 2019 | 12:10
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Съветниците от гроб и марийка от бсп трябва да се срамуват от постъпката си.В този мандат за такива докладни са гласували единодушно поне 4 пъти,дори в еди от случаите дойде кмета на Красново и каза ,че е проучил инвеститора ,който бил някъква секта .Молеше да се откаже докладната,но всички заедно я подкрепиха.Нашета кучка на нашето куче не дава.
Анонимен
#10 от Не, не
22 Юни, 2019 | 14:05
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Остава сега да внесат докладна за ПУП за басейн на калинките на хотела и провалът ще е пълен. Защото и водата за него трябва да е от извора на "Русалка".
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.