НОВИНИ – Хисаря

Автор: Няма коментари Сподели:
  • На общинското предприятие „Чистота, озеленяване, строителство и ремонт” е нужен сметосъбирачен автомобил за 101 600 евро без ДДС , нов метачен автомобил с цена от 80 до 125 хил. евро, две бензинови духалки, малък роторен снегорпин, одухвач на листа, косачки, метачни машини за алеи, две комбинирани косачки и моторна коса „Щил”, косачка „Хускварна”. В бюджета има 880 хил. лв. от отчисления. Част от тях ще бъдат използвани за компостиращата станция като  общинско участие, а за останалите ще се търси вариант за закупуване на необходимата техника на ЧОСР.

   *     Фирма „Пропърти инвест”, която премина в ръцетете на голямата транспортна фирма от Пловдив ПИМК, получи разрешително за минерална вода от Красновски бани до санаториум „Страхил” с дебит 0.55 л./ сек. от находище Красново №37 със съществуващ минерален водопровод и помпена станиця.

     *На Красновски бани ще има нов квартал и ще се образува нова улица по заявление на Иван Костадинов, който иска разрешение за за разработване на проект ПУП- ПРЗ в Красновски бани.

     *Туристическият информационен център внася в Местната инициативна група проект за ремонт и реконструкция на помещението, както и за техническото му оборудване.

   *Туристическо дружество „Орела” кандидатства в Местната  инициативна група по програма „Развитие на туристическия потенциал на територията на МИГ –Хисаря” за задание за екопътека в Момина баня.

    *Около десет са европейските проекти, за които кметът на общината – инж. Пенка Дойкова осведоми съветниците. Внимание заслужава проектът за Рехабилитация и реконструкция за  общинската пътна мрежа: Хисаря- Миромир, Хисаря- Дуванли- Черничево, Красново – Паничери- Старосел – Староселски култов храм, който струва 5, 852, 128 лв. Друг голям проект е  Рехабилитацията и реконструкцията на вътрешна водопроводна мрежа – частична подмяна в Старосел и в Красново на стойност 5 , 383,692 лв. И още един голям проект за Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа. В него влизат улиците „Антон Иванов”, „Илин Паунов”, „Здраве”,  „ Бор”.

      *Фирма „СЕНИТ” отново беше отрязана и съветниците не разрешиха на фирмата трасе за минерална вода.

*Съветниците отхвърлиха предложението на кмета на общината пътят, който води само до имот на Ненко Костов, да стане частна общинска собственост. Необходимите две трети от гласовете не бяха събрани, тъй като част от съветниците се отметнаха от решението си от миналата сесия, когато този път беше продаден на Ненко Костов. Това направи Пенка Ганева от ГЕРБ и Мария Мустакова от БСП. Макар че Гатьо Султанов предложи прегласуване, резултатът се оказа същият. Едни определят това решение като политическа поръчка, а други казват, че Ганева се връща при ГЕРБ, защото може би ще  им бъде кандидат за кмет.

                                                                           ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Медии няма, правосъдие няма, политическият живот спира, корупцията и бедността расте..

Следваща статия

Едва ли ще стане някаква промяна, по простата причина, че вече не виждам какъв е този човешки потенциал, който ще я осъществи

Други интересни