Коментари по повод ОИК Хисаря...

29 Януари, 2018
3 коментара

Анонимен


                                              До първи коментар

Някой се е обадил отнякъде, защото иначе председателят на Общинската избирателна комисия нямаше да хукне от Бургас, за да дойде на днешното заседание. Той е тръгнал, защото е знаел, че гласът му е нужен. 

Кой подучи Минка да пише писма, след като знае, че има документ от Ганева за отсъствията и? Драги, когато се занимаваха как да изхвърлят от Общинския съвет инж. Ненко Костов, нито го повикаха на няколкото заседания, нито му дадоха три дни, за да го изслушат поне.

Това, което са направили днес две партии, заедно с една коалициийка, която няма да я има в Общинския съвет на следващите избори, е не само срамно , но ми мирише на корупция.

А корупция не значи само да ти дадат пари, а и да ти промият съвестта. Как ще спите тази нощ? Защо Марковски отстоя честно принципите на закона? Защото така се прави, когато искаш името ти да се носи честно в публичното пространство.

Анонимен

                                             Член на ОИК Хисар

Ще си позволя да уточня някои детайли.Общинските съветници се събират един път месечно!!!! И затова им се плащат пари от българския данъкоплатец!!! 

На 17 януари тази - 2018 година „председателят на Общинския Съвет „г-н Султанов обявява на общинско събрание „че г-жа Пенка Ганева е отсъствала безпричинно 6 пъти.

На 23 януари тази година „въпросната госпожа му носи бележка от Областна управа Земеделие Пловдив „че е била възпрепятствана да бъде на сесиите на Общ.Съвет - Хисар.

В закона е ясно написано „кой и кога може да отсъства от сесия! Изисква се писмено уведомление до Председателя на Общ.съвет „че на еди-коя с дата ще отсъстваш поради уважителни причини! 

Второ!!! Законът е направил така „че общинският съветник да е защитен от съответния си работодател!!!! Това значи „че когато се представи бележка „че лицето Х е бил на общинска сесия „никой не може да му държи сметка...

Затова и общнските съветнци са пазени от ЗАКОНА!!! Г-жа Ганева просто е НАРУШИЛА ЗАКОНА ОТВСЯКЪДЕ!!!

Ще си позволя един съвет към ПП ГЕРБ...На местно и национално ниво.. Сайтът се чете и в София... Колеги... Колко пъти идваха национални телевизии заради далаверите на въпросната госпожа!?!? 

Дори дойдоха и заради любовника й „че е завлякъл със пари работниците си????? Отново наближават ИЗБОРИ....Надявам се„че ОИК -Хсар „ще вземе правилното решение и ще прекрати пълномощията на г-жа Пенка Ганева „и на нейно место ще бъде избран следващия от листата на ПП ГЕРБ !!!!!!!!! 

Но ....Ако колегите от ПП ГЕРБ проявят здрав политически разум „това може да бъде избегнато.... Просто да й намекнат да си подаде оставката....Анонимен                                                    от незрящите

Недейте да жонглирате с текстове от закона. Същия чл.30,ал.4.,т.5. императивно казва: "когато, без да е уведомил писмено председателя на общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни или в общо пет заседания на общинския съвет през годината". 

Законът е категоричен, дори да е по горните причини, трябва да има писмено уведомление, при това внесено предварително. Писмено, разбра ли, който и да си! Гатьо като е внесъл искането си до ОИК приложил ли е уведомления от г-жа Ганева или не и защо? Защото ги е укрил или защото няма такива? Това не се казва, защо? 

Тя какви документи е депозирала пред него, за да оправдае отсъствията си. Предполагам какви, но това след като видим възражението и и решението Ви. 

Следващата хипотеза - не участва в три поредни или в общо пет. Доколколкото разбрахме са общо шест. Добре сте я уведомили. Вие поне сте спазили закона. 

Да видим сега какво възражение ще подаде. Но след като няма твърдения и няма ангажирани доказателства, че общинската съветничка да е уведомила по какъвто и да е начин, вкл. и писмено Председателя на Общинския съвет за предстоящото си отсъствие от въпросните заседанията на съвета, нито да е заявила невъзможност за участие в тези заседания по уважителни причини, решението на ОИК следва да е еднозначно. 

Другото е проява на правен нихилизъм. Подкрепям № 11 донякъде, защото в общината не живеят само Костов и Куковски, а доста повече хора. А пък и живота не се върти само около тях.

Доста неща се случват, за които така и не научаваме. Администрацията мълчи вече втора година и нищо не се знае за работата и. Така че, ако този сайт иска да живее, т.е. да се чете, нека да пише и за други неща.

Анонимен

                                                         за незрящите 

ЗМСМА- чл. 30, ал. (6) (Нова - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 154 от 1998 г., предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) 

В тридневен срок от получаване на документите, удостоверяващи обстоятелствата по ал. 4, т. 3, 5, 6 и 10, общинската избирателна комисия уведомява общинския съветник, който може да направи писмено възражение пред комисията в тридневен срок от уведомяването му. 

В тридневен срок от изтичането на срока за възражение общинската избирателна комисия приема решение. Когато установи, че обстоятелствата за прекратяване на пълномощията са налице, общинската избирателна комисия прекратява пълномощията на общинския съветник и обявява...

                                                                                              Коментари от наши читатели!

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Избирател
29 Януари, 2018 | 13:40
Напиши отговор
Оценка: -14  +4
Пак само избрани коментари Ирина стига си ставала за смях бъди обективна
Анонимен
#2 от Избирателка
29 Януари, 2018 | 15:21
Напиши отговор
Оценка: +13
Обективна е! Останалите коментари са под предишната статия и не са махнати. Пък и критика има.
Анонимен
#3 от Ирина
29 Януари, 2018 | 19:38
Напиши отговор
Оценка: +11
Коментарите не са от мен. Не съм юрист. Освен това с инж. Ганева работихме добре. Друг е въпросът, че тя допусна една юридическа грешка спрямо мен, заради която можеше да отиде . ..... Простила съм и. Тя е весел човек и играе народни танци, а това значи, че е истинска българка.Освен това имаме една съдба - вдовици сме. Но сега, след като е станало това с отсъствията и, не мога да не го напиша. Иначе си избий от главата, че някой може да ми командва какво да напиша. Защо ли знам кой ги пише тези неграмотни изречения в коментарите?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.