Нелегална цистерна 2 години снабдявала бензиностанции!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Полицията, съвместно с ДАНС и Агенция “Митници” са разкрили в Пловдив незаконна продажба на гориво.

Цистерната е била укрита в склад на бившия завод “Рекорд” в Пловдив и е директно свързана с данъчен склад, от където непрекъснато зареждала с гориво. 

Тя е била замаскирана като шахта и свързана и с противопожарно табло, което е служило за “пистолет” за зареждане.

Тепърва ще се установява свързването на три бензиностанции, които са зареждали от нелегалната цистерна. 

Акцията по разкриване на престъпната схема е започнала вчера. Претърсени са 20 места в Пловдив и Пазарджик, разпитани са десетки хора. Задържани са четирима души с мерки за 72 часа.

По думите на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов, схемата е действала под протекцията и под ръководството на хора с добро име в обществото и с добра репутация.

Нелегалната “бензиностанция” е работила в комфортни условия от 2013 до 2015 година, докато агенция “Митници” не е предприела проверки на данъчните складове, уточни директорът й Ваньо Танов на специална пресконференция по случая на операцията.

Цистерната е снабдявала с т.нар „оцветено” гориво, което е под особен надзор и се използва само за отопление и за малки производства на ниски цени. Горивото обаче има необходимите качества и може да се използва за автомобили

До момента чрез тази цистерна е източено поне 6 000 тона гориво, с реализацията на което е избегнат акциз в размер на 4 милиона лева

По случая е образувано досъдебно производство за нелегална продажба на горива в особено големи размери.

https://news.bg

Предишна статия

Унищожението на Шенген е унищожение на Европа!

Следваща статия

Топло време ни чака!

Други интересни