Финалът на Борисовите фантазии за Радев е в… Наречен*

Автор: Няма коментари Сподели:

Нареченски бани

След институционалната и политическата криза, сме свидетели и на криза на идентичността. Това, което премиерът Борисов наговори за Радев и снимките на чекмеджето с милионите, златото и пищова е наистина тревожно. Очевидно става дума за дефинираната от Ерик Ериксън загуба на чувството за тъждественост със себе си и историческа проекция.

Не е смешно – човекът с проблема ни е премиер. Което е и проблем на всички ни. 

Да припомним: Някъде край Търговище, до непостроената магистрала „Хемус“, Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че е организирал снимането на нощното шкафче в спалнята му, което бе пълно с пачки евро, кюлчета злато и пистолет.  „Човек (Радев), като говори, трябва внимателно да мисли, и за себе си. Аз съм готов и съм изяснил как коварно неговите хора, най-близкото му обкръжение ме сготвиха по един елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която в мое отсъствие дойде и нащрака всичко. Години наред се готвиха за един подобен момент, но грешката им беше, че пуснаха клипа, с който се снима спалнята, къщата, най-сервизните помещения, в мое отсъствие. Ако, примерно, е имало пари, да кажат – кой държи така пари и злато при положение, че има каса. Като ченгеджийска операция я направиха отлично и не случайно само той го говори, защото го свърши негово близко обкръжение“.

Ако поне една дума от НЕнаучните фантастични твърдения на Борисов беше вярна, подчинените му служби и приятелска прокуратура щяха да извадят кадри от десетките охранителни камери в резиденцията и да направят президента на таратор. Но няма такива кадри и доказателства. Както няма и за твърденията, че протестите са платени.   

По-обезпокоителното е, че премиерът знае отлично кога и коя жена го е снимала, а се опитва да накисне държавния глава. Намесата на психиатър или прокурор в дадения случай изглежда съвсем уместна. 

Борисов обаче не казва нищо за изтеклия запис на негов разговор с Томислав Дончев, за който американска лаборатория се произнесе, че е автентичен. В него се чува следното: „….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък. Това може простия човек. Е това са начело на протеста.“

И още: „Абе, хуйо… Само че не в тех е проблема. Проблема е Радев. С това, че излезе и каза – два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството… Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия… Не, правилни неща не могат да се правят… Правилни неща с такъв президент не се правят.“.

Друг пасаж: „…Казва ти го държавния глава в кавички, щото той не може да е държавен глава тоя тъпанар… Когато ти го каже държавния глава ти не спориш с мене, спориш с два милиона и половина, които са припознали, че тоя е техния защитник от тебе! … Е! Е! Е!… Защо му даваме това да го прави?! … Да си ебе путката майчина!“. 

Ако Борисов и Гешев са намислили на 5 октомври да се явят в Брюксел с версията за президента и чекмеджето, ще бъде срам и позор. По-добре да се направят на болни и да не стъпват там. Хем ще си спестят и резила, че са моноезични… Гербаджията Кунчев, той и национален здравен инспектор, ще им напише по едно медицинско. По-добре излагация, че се крият, отколкото откачени съчинения.

Един от признаците за криза на идентичността е, когато човек започне да се дразни на въпроси, свързани с живота и работата му. Опитва се да ги отклонява и става агресивен. Заживява в своя измислена реалност. В такава ситуация Наречен е добър вариант. Следващият е МБАЛНП “Св. Наум”… 

Историята често си прави невероятни шеги. Изстрелва някакъв човек на Олимп, след което превръща едно чекмедже в Голгота. 

                                                                 Малина Станева

 —————————————————————–

* Нареченски бани – минералната вода там е единствената в България за лечение на неврози, депресии и стресови състояния.

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/finalat-borisovite-fantazii-radev-narechen.html

Предишна статия

Лицата от протеста: Валентина, Васил, Георги и Гаврил…Part 2

Следваща статия

На този площад има хора, които 11 години търпят влачене на пари не просто към чекмеджетата на някой, влачене и от здравната ни система и от образователната…

Други интересни