ВИЖТЕ КАКВИ ЛУДИ ПАРИ СА ЛАПАЛИ ПОКРАЙ КТБ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Документ от Следствения отдел на СГП, който не е секретен, записки, подписани и заверени от следствения отдел при СГП, показа Люба Кулезич в предаването „Просто Диков“ по biTV. Документът визира следствено дело, свързано с КТБ по показания на Бисер Лазов и Юлия Илиева.

В протокола за разпит на Бисер Лазов пише, че лично е давал пари на лица, по инструкция на Цветан Василев.

Парите са давани, чрез фирми, свързани с КТБ.

Кънчо Стойчев и Андрей Райчев – на две дати са получили по 500 000 евро в брой без подписване на документи.

Кънчо Стойчев получава на 13. 08. 2013 година –  500 000 евро.

Андрей Райчев получава на 20. 09. 2013 година – 500 000 евро.

В разговор със Сашо Диков, преди излъчването на предаването Кънчо Стойчев отрича и казва, че това са глупости. Андрей Райчев бил в чужбина и не можел да коментира.

По следственото дело Юлия Илиева също потвърждава, че е дала по 500 000 евро на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев в присъствието на адвокат Божидар Миладинов. Те поискали да им се даде касета от банката, за да сложат парите.

В последното си интервю пред Люба Кулезич, Цветан Василев казва, че е готов да застане пред съда и да потвърди, но единствено ако има гаранции за живота си.

На практика куп политици и обществени лица могат да бъдат притискани и да станат потенциални мишени, НО ИЗБИРАТЕЛНО, от прокуратурата. В показанията на Юлия Илиева се кава, че и част архива и бил „изгубен“.

Прокуратурата би трябвало да провери всички лица и сумите, които са посочени.

Стоян Мавродиев получил 50 000 евро – сумите били предназначени за Божидар Лукарски. Лукарски казва на Сашо Диков: „Никакви такива пари не са стигали до мене, питай Мавродиев!“.

Бисер Лазов осигурява и 500 000 евро за кампанията на Меглена Кунева. Меглена Кунева казва пред Сашо Диков, че било лъжа.

Стефан Гамизов е имал директни отношения за взимане пари на ръка – Цветан Василев е наредил да му дадат 200 000 евро на касата на 1 ноември 2012 година. Нататък последващите пари са давани чрез консултант. Общо дадените пари били 3 850 000 евро. Гамизов също отрича пред Сашо Диков, че никакви пари не бил взимал от КТБ.

На Димитър Абаджиев – посланик в момента в Словения – са давани 9 000 лева на месец. Димитър Абаджиев каза в ефир, че това е бил хонорар за адвокатски услуги. Другите „по 20 000 евро на два пъти на месец“ Абаджиев отрече.

На Николай Малинов – бивш издател на в. Дума, шеф на русофилите също са давани пари.

Мирослав Иванов – журналист – няколко пъти по 10-15 хляди лева.

Димитър Куцаров – кандидат за президент – 2 000 000 лева за кампанията му.

Митко Димитров – Каратиста – по 10 000 лева в продължение на година – две – „които достигнаха до 15 000 лева“.

Тенчо Попов – също е получавал пари. Тенчо Попов пред Сашо Диков казва, че е имал консултантски договор и по него му е плащано.

Росен Карадимов, съветник на Станишев – регулярно по 10 000 евро на месец.

Цветан Василев казва пред Люба Кулезич, че и Волен Сидеров е бил финансиран, но не чрез банката, а чрез фирми, около нея.

Дали му е нареждано на Цветан Василев да дава тези пари и от кого, трябва да каже Цветан Василев, заключи Люба Кулезич, а Сашо Диков коментира, че много други имена, които са били захранвани покрай КТБ с огромни суми, остават скрити.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=249&v=36APBeL4-kk                                                             http://afera.bg

Предишна статия

Коментари по повод ОИК Хисаря…

Следваща статия

Българите – европейци “втора класа“?

Други интересни