ГРАЖДАНИ ПИТАТ, НИЕ ОТГОВАРЯМЕ

26 Май, 2020
11 коментара

    Във връзка с обаждане на гражданин защо се махат гранитните бордюри на булевард „Иван Вазов“, след разговорите, които проведохме,ви информираме, че се прави ремонт на този булевард по проект на община Хисаря. Изпълнява се предвиденото в проекта, а там е написано бордюрите да бъдат сменени с нови.

    Тревогата на гражданина идва от факта, че тези бордюри са дялани на ръка. Те са от гранит, който е използван от гранитната скала  на квартал Момина баня. Поставени са на тази улица през шестдесетте години на миналия век., по времето, когато се издига паметникът на момичето с тавата. Започват от колонадата и свършват до магазина в центъра на града. Гранитните бордюри са от двете страни на улицата.

    Според инж Пенка Ганева – кмет на община Хисаря, не може на едно място здравите бордюри да останат, а на друго да се сменят, затова ще се поставят нови, които ще бъдат вибробетон. 

Тъй като сега  богаташите са хукнали да търсят автентични материали за дворовете на именията си, попитах дали тези гранитни бордюри няма да бъдат продадени. Тя ме увери, че ще се съхранят в общинското предприятие „Чистота, озеленяване, строителство и ремонт“ и на никой няма да  позволи да ги пипне, докато не се вземе решение какво да се прави с тях. 

Фирмата изпълнител е предупредена специално за внимателна работа с тези автентични бордюри и за запазването им в общинското предприятие. На снимките виждате гранитните бордюри.

                                                               Тракийски CвятImage titleImage title

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Альоша
27 Май, 2020 | 00:15
Напиши отговор
Оценка: -3  +3
Върнете ни Альоша и той е от нашите бордюри.
Анонимен
#2 от Кирилова
27 Май, 2020 | 07:54
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Още като казах сигнала на кмета и тя веднага отишла в центъра да види бордюрите. Така се работи. Гласност - на това се крепи властта
Анонимен
#3 от Разочарован
27 Май, 2020 | 16:23
Напиши отговор
Оценка: -1  +37
Едва ли старите гранитни бордюри щяха да загрозят града, ако бяха оставени и използвани за оформяне само на центъра. Както и мраморните плочи, с които беше покрита галерията на колонадата.
Анонимен
#4 от До Ирина
27 Май, 2020 | 20:31
Напиши отговор
Оценка: +10
Казах Ви за писмото. Гешева го публикува. От Лазаров и Мустакова нищо не става.
Анонимен
#5 от виж
28 Май, 2020 | 15:32
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Добре, добре, ама чакай след малко ще видиш
Анонимен
#6 от виж
28 Май, 2020 | 15:32
Напиши отговор
Оценка: +9
Добре, добре, ама чакай след малко ще видиш
Анонимен
#7 от koй
02 Юни, 2020 | 13:26
Напиши отговор
Оценка: +3
Може да заминат и за Старосел там където са и каманите от колонадата на Новата баня.Поне да се оформят с бордюри та поне всичко да е в синхрон.
Анонимен
#8 от Аз
03 Юни, 2020 | 23:13
Напиши отговор
Оценка: +4
Гранитните бордюри са част от историята на ХИСАРЯ, да не говорим , че това е труда на хората, които наистина са градили града ни с толкова труд. Отново някой прани неща без да са обмислени. Тези гранитни павета, дори и на места наранени трябваше да останат. Сега малко по малко може и да се разделим с тях. Защо трябва да се крият, все едно се срамуваме от хората, които са ги направили. Бетоновите бордюри колко време ще издържат, аз знам но и вие се ситете. Както винаги има по умни хора от тези които мислят ме са. Къде е общинският съвет, само с това обяснение ли ще се задоволят.
Анонимен
#9 от Местен жител
05 Юни, 2020 | 14:11
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Жалко за стария, вечен гранит. Дори старите циментови бордюри са по- качествени и добре запазени. А новите ще ги видим... Скоро.
Анонимен
#10 от Скалата
10 Юни, 2020 | 20:26
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Новите будури са по стандарти старите са за лютеница . Да запалиш огЪня и вари.
Анонимен
#11 от Баня
11 Юни, 2020 | 20:46
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Айде да продължите да питате - кога ще отворят банята?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.