ГРАЖДАНИ ПИТАТ, НИЕ ОТГОВАРЯМЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Във връзка с обаждане на гражданин защо се махат гранитните бордюри на булевард „Иван Вазов“, след разговорите, които проведохме,ви информираме, че се прави ремонт на този булевард по проект на община Хисаря. Изпълнява се предвиденото в проекта, а там е написано бордюрите да бъдат сменени с нови.

    Тревогата на гражданина идва от факта, че тези бордюри са дялани на ръка. Те са от гранит, който е използван от гранитната скала  на квартал Момина баня. Поставени са на тази улица през шестдесетте години на миналия век., по времето, когато се издига паметникът на момичето с тавата. Започват от колонадата и свършват до магазина в центъра на града. Гранитните бордюри са от двете страни на улицата.

    Според инж Пенка Ганева – кмет на община Хисаря, не може на едно място здравите бордюри да останат, а на друго да се сменят, затова ще се поставят нови, които ще бъдат вибробетон. 

Тъй като сега  богаташите са хукнали да търсят автентични материали за дворовете на именията си, попитах дали тези гранитни бордюри няма да бъдат продадени. Тя ме увери, че ще се съхранят в общинското предприятие „Чистота, озеленяване, строителство и ремонт“ и на никой няма да  позволи да ги пипне, докато не се вземе решение какво да се прави с тях. 

Фирмата изпълнител е предупредена специално за внимателна работа с тези автентични бордюри и за запазването им в общинското предприятие. На снимките виждате гранитните бордюри.

                                                               Тракийски CвятImage titleImage title

Предишна статия

Aida | Giuseppe Verdi

Следваща статия

Всеки българин трябва да знае и помни последните им думи от великото дело!

Други интересни