Всяка демократична ценност трябва да извоюваш сам, а не да получаваш даром...

05 Февруари, 2020
0 коментара

Смях, изненада, разочарование и унижение. Това предизвика у много българи решението на Държавния департамент на САЩ да забрани пътувания на корумпиран висш български служител отвъд океана. Става дума за Андон Миталов, съдия от Специализирания съд.

Лично държавният секретар на САЩ Майк Помпео го огласи. Колко величествено! 

Не се ли намери поне един съветник да подскаже на Помпео, че някой от българските им партньори ги качва на кънките? 

Разиграните сцени около наказването на корумпиран висш държавен служител е като пиеса в Сатиричния театър. Гешев и компания успяха да пробутат на американците историята, че Миталов, след като е разрешил на заподозрения в шпионаж русофил Николай Малинов да отиде в Москва да получи медал от Путин, значи е голяма риба в руската шпионска мрежа. На подобна кукичка може да се хване само сляпа риба... 

Слепи ли са службите на Вашингтон? Не знаят ли от години, че точно Пеевски бе посредника на Кремъл, чрез подставени негови фирми, в Южен поток? Че пак той е в основата руската ВТБ да влезе в аферата за купуването и препродажбата на Виваком? Че Пеевски се договаря с руски оръжейни компании кои български производители и търговци да бъдат ударени и изместени от международния пазар?

В САЩ дори не съзнават, че версиите за руските шпиони в България са сътворени от руските служби и българи на съответни постове. Чрез измислените сюжети се отстраняват неудобни за тях хора, като ги подават на Вашингтон, за да им свърши черната работа. Всъщност какво е пречело на Гешев да се заеме с Миталов? Но го пробутва на САЩ и си измива ръцете. Хем става доверено лице на янките, хем обслужва Кремъл и печели червени точки пред кукловодите тук. По руската линия ще е и продължението срещу президента Радев.

След като основният свидетел на прокуратурата по делото "КТБ" съвсем се оплете в лъжи и там вързаха Цветан Василев към Москва, за по-сигурно.  

Е, поне вече сме наясно, че хора от калибъра на Делян Пеевски не са лъжица за устата на Вашингтон. Също и да не подценяваме Иван Гешев, който показа завидни умения в областта на манипулацията. САЩ вече ядят първите му плодове... 

Голямата поука от тази история е: Всяка демократична ценност трябва да извоюваш сам, а не да получаваш даром. 

Притиснати в прегръдката на политическата мафия, забравихме съветите на българските апостоли. 

Русофили, американофили, съветофили, мафиотофили погубват страната ни! Безнаказано... 

Може да е болезнен, но урокът на американците е важен. 

Те ни заявиха в прав текст: Вашата шайка ни върши работа и я подкрепяме, ако на вас не ви харесва - оправяйте се сами.

                                  Искаме ли? Можем ли? 

                                                                                      Огнян Стефанов

https://frognews.bg/novini/urokat-sasht-narod-koito-chaka-chujda-pomosht-narod-idioti.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.