ПРЕЗИДЕНТ МОЖЕ ДА СВАЛИ ДОВЕРИЕ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВО, НО ПРЕМИЕР КЪМ НЕГО – НЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Б.Б. няма историческа култура – нито за далечното минало, нито за близкото. Затова ги плещи едни, които могат да минават само на гербаджийските сбирки. Щото там не смеят да му се опънат на глупостите. Поне да беше се консултирал и щеше да знае, че свалянето на доверие от страна на президент към правителство е почти традиция. А нашияг ето какво брътви: „Той да не ни е избрал, че да сваля доверието от нас. Как ще ни свали нещо, което той не ни го е дал.?” Пълна каша в главата му е.

Първо – президентът е мажоритарно избран. Радев – от два милиона и двеста хиляди. Борисов е избран за премиер от 125 депутати. А неговата партия – от един милион зависими българи.

И Второ: Радев не дава оценка за законността на избора на управляващите партии, а за тяхното некадърно управление – това са две съвсем различни неща. Да му припомним на Борисов, тъй като явно и съветниците му са лабави: август 1992 година Желев свали доверие от правителството на Филип Димитров.

Иначе натегачески настроеният петър Стоянов по едно време се озъби: Иване, кажи си, те ще те разберат! Укор към премиера Иван Костов. 2008 година Първанов попиля с критика правителството на Станишев :“Ако някой е решил да гради имиджа на премиера за сметка на президента, първо, много е закъснял и второ, дълбоко греши“!

Доверие от правителството на Орешарски свали неговия президент – объркания Плевнелиев. Е? В така наречения объркан отговор Борисов мръснишки на два пъти внушава за единомислие и единодействие на БСП и ДПС :”Той винаги е подкрепял – четвърта година, БСП и ДПС!” Прав е Б.Б. – нали Радев даде ТЕЦ-а във Варна на Ахмед Доган плюс едно пристанище! Нали Радев опрости милионите на мюфтийството и дава на ходжите заплати. Наглите си внушения Борисов прави, защото излезе на ачика ,че ГЕРБ и ДПС живеят на семейни начала.

И нещо друго нагло изтърси Б.Б.: Радев имал проблеми с прокуратурата, от „която ние сме се дистанцирали изключително!” Моля? И Цацаров, и Гешев са избор на Борисов – това го знаят и студентите по политология. А и му го каза / за Цацаров/ неговият селски министър Найденов : Ти си го избра!

Всеки нормален българин, а и честни анализатори, веднага съзряха в атаката на Гешев към президента опит да бъде сплашен, да бъде профилактиран, за да спре да критикува правителството. И Б. Б. няма пръст в това? Хайде, де!

                                                             Стефан Северин                                      https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Всяка демократична ценност трябва да извоюваш сам, а не да получаваш даром…

Следваща статия

Народе, докога ще плащаме за лукса на богатите, а не за живота на трудещите се българи?

Други интересни