На 5 март ДПС решава: сваля кабинета или сделка с Борисов...

28 Февруари, 2018
0 коментара

                                        Ахмед Доган               Източник: БГНЕС

Скандалът с ЧЕЗ може да се окаже преувеличен, ако в следващите дни стане ясно, че институциите са си свършили работата. Но ако не са – скандалът може да предизвика големи трусове в управлението. Това заявил пред актива на ДПС почетният лидер Ахмед Доган.

Спешното заседание, което бе свикано в хотела, който обитава Доган в кв. Бояна продължило 4 часа.

Според източници от ДПС Доган е искал да се изясни дали Делян Пеевски е замесен в скандала. Депутатът олигарх отричал да има пръст в развихрилата се буря около сделката по продажата на ЧЕЗ и появата на никому неизвестната Гинка от Пазарджик като главен купувач.

Лидерът на ДПС Карадайъ пък е убеден, че скандалът с продажбата на енерго разпределителното дружество няма да завърши само с оставката на министър Теменужка Петкова.

Според депесарите може и да не е време за оставка на правителството в този момент, но при подобни трусове или трябва да се извършат радикални промени в кабинета или да се върви към предсрочни избори.

Доган дал срок до 6 март да му се докладва какви са настроенията в структурите. Тогава ще се проведе ново заседание и ще се вземе окончателно решение дали ДПС ще сваля правителството и ще направи заявка за участие в управлението.

https://frognews.bg/novini/5-mart-dps-reshava-svalia-kabineta-ili-sdelka-borisov.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.