Октай пред Фрог: Доган може да отреже главата на Пеевски заради сделката с ЧЕЗ

Автор: Няма коментари Сподели:

Осман Октай

Откакто Ахмед Доган изчезна в кувьоза на Сараите, само в извънредни ситуации събира съпартийците си и то, когато проблемът касае ръководството на ДПС. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Никой от Централният съвет не разполага с предварителна информация за какво точно е срещата при Доган. Явно има зор, след като това се случва насред зима при толкова тежки метеорологични условия. Това говори, че вътре в партията трябва да се предприемат някакви спешни мерки. 

Срещата може да свързана с предстоящото посещение на турския президент Реджеп Ердоган на 26 март. т. г. във Варна. Ако са напреднали преговорите за споразумение между Анкара и Сараите, може да се спусне задача да се организира масово присъствие на симпатизианти на ДПС по време на тази среща. Втори вариант-ако Доган не се е разбрал с Анкара и зад гърба му се водят преговори за обединение между ДПС, ДОСТ и Касим Дал, да е получил депеша от Москва да саботира тази среща.

Има и друг вариант. От месеци е видно, че Мустафа Карадайъ отсъства от медийното пространство. Ако се върнем назад във времето, така отряза главата на Лютви Местан. Възможно е да помислим в тази посока, ако Карадайъ на своя глава е направил някакви ходове в Анкара и то зад гърба на Доган. Няма да се изненадан, ако бъде подменен с друг лидер. 

Може срещата да е заради ЧЕЗ. Загадъчната дама Гинка каза, че и други компании са имали намерение да купят ЧЕЗ. Сред тях тя спомена Николай Вълканов. Това ми привлече вниманието и ме върна към времето, когато беше приватизиран „Булгартабак”. Тогава Шулева изгоря и Доган блокира и спря сделката. Напълно възможно е Делян Пеевски и Бойко Борисов , които прозират зад сделката с ЧЕЗ, да са подценили връзката на Николай Вълканов и Ахмед Доган. 

Не е невъзможно ДПС да се разграничи от Делян Пеевски. Може да се се стигне дори до неговото изключване. Така ДПС ще се разграничи от всички скандали, свързани с Пеевски. Видно е, че Доган предприема извънредни мерки. Не е изключено да падне главата на Пеевски. Ако наистина Вълканов е изолиран от сделката с ЧЕЗ, това няма да се хареса на Доган. Всичките му сметки в Сараите се плащат от Вълканов. Собствеността там е на Вълканов и на негови строителни фирми.  

https://frognews.bg/politika/oktai-pred-frog-dogan-moje-otreje-glavata-peevski-zaradi-sdelkata-chez.html

Предишна статия

ОБЩИНА ХИСАРЯ НЯМА ПРИЕТ БЮДЖЕТ

Следваща статия

На 5 март ДПС решава: сваля кабинета или сделка с Борисов…

Други интересни