Днес се впускаме в пътешествие, което надхвърля както времето, така и тайната, докато навлизаме в енигматичния свят на срещи с НЛО, започвайки с американския флот

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте читатели! Добре дошли пак в новия епизод на Beyond Blue Beam. Днес се впускаме в пътешествие, което надхвърля както времето, така и тайната, докато навлизаме в енигматичния свят на срещи с НЛО, започвайки с американския флот.

От тайните наблюдения през 60-те и 80-те години на миналия век до последните разкрития около инциденти на борда на кораби като USS Nimitz (2004), USS Theodore Roosevelt (2014-2015), USS Kidd (2019), USS Russell (2019) и USS Omaha (2021), нашето изследване няма граници. Въпреки официалните признания, истината остава забулена зад завеса от мълчание, като членовете на екипажа са инструктирани да мълчат или предлагат озадачаващи обяснения. Присъединете се към нас, докато отлепяме слоевете мистерия, разкриваме скритите истини и изследваме неизследваните дълбини на морските сблъсъци с неизвестното. Закопчайте коланите си, колеги авантюристи (любители на приключенията), докато навигираме през моретата от тайни и се издигаме в сферите на възможностите. Измислица ли е или реалност? Вие решавате! Приятно четене.

Ето пет инцидента с НЛО, в които американският флот е участвал през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век:

Азорските острови, началото на есента на 1965 г., USS Albany GC10

В късната есен на 1965 г. USS Albany GC10 плава близо до Азорските острови, започвайки обикновена вахта. Това, което последва обаче, беше всичко друго, но не и рутина. Техници и ръководители на полети бяха стреснати, когато три неидентифицирани обекта се появиха на радара, следейки флотата на разстояние от 40-50 мили за повече от час. Въпреки изпращането на самолети за разследване, НЛО остават неуловими, запазвайки триъгълната си формация и изпреварвайки преследването. Точно толкова бързо, колкото се появиха, обектите изчезнаха от радарните сканирания, оставяйки екипажа объркан от мистериозната им среща с неизвестното.

Азорските острови, 23 май 1968 г., USS Monrovia APA-31

Скок напред до 23 май 1968 г., край Азорските острови, на борда на USS Monrovia APA-31, спокойствието на нощта е разбито от сюрреалистична гледка. Член на екипажа наблюдава голям потопен обект, излъчващ луминесцентно оранжево сияние точно зад кърмата на кораба. Присъствието на НЛО изглежда наруши системите на кораба, причинявайки неизправност на компаси, радар и радио-оборудване. Тази странна среща продължи приблизително 90 минути и беше наблюдавана от над 1100 членове на екипажа, включително контингент от американски морски пехотинци. Колкото и внезапно да се появи, НЛО изчезна, оставяйки екипажа да се бори с необяснимите събития, които се бяха разиграли пред очите им.

Средиземно море, лято 1974 г., USS Forrestal CV-5

През лятото на 1974 г. в Средиземно море, на борда на USS Forrestal CV-59, се разигра друг объркващ инцидент. Дежурен сигналист съобщава за необичайно отражение, наподобяващо подводна светлина, на около 13 километра. Въпреки неспособността на сонара да потвърди контакта, визуалното наблюдение накара капитана, изпълнителния офицер и няколко офицери от разузнаването да се качат на палубата. През следващите 20 минути те наблюдават обект, който се движи с висока скорост през носа на кораба, въртейки се на зигзаг, докато спре директно на пътя на кораба, преди да изчезне в дълбините. Наредено да запази мълчание, свидетелят беше оставен да размишлява върху мистериите, спотайващи се под повърхността на морето.

Бермудският триъгълник, 15 юни 1977 г., USS Glover AGFF-1

На 15 юни 1977 г. в енигматичните води на Бермудския триъгълник USS Glover AGFF-1 се сблъсква с поредица от необясними събития. По време на сутрешното дежурство ярко червено-оранжев кръгъл обект се спусна от небето към кораба, следван плътно от два подобни обекта. Докато екипажът съобщава за забелязаното на мостика и Центъра за бойна информация, корабът внезапно губи всякаква мощност, включително радар и сонар, което го обездвижва във водата. Трите обекта извършиха удивителни маневри в небето, преди да се слеят, за да образуват единичен кръг от ярка оранжева светлина точно над кораба. След изчезването им корабът възвърна пълна мощност, но на екипажа беше наредено да запази мълчание за срещата. По-късно същата нощ корабът се натъкна на повърхностен контакт, движещ се с приблизителна скорост от 110 км/ч, който внезапно се потопи в дълбините на Атлантическия океан, оставяйки екипажа да размишлява върху мистериозните събития, които се бяха разиграли в сърцето на Бермудския триъгълник.

Карибско море, лято 1980 или 1981 г., USS W.S. Sims FF-1059

През лятото на 1980 или 1981 г. на борда на USS W.S. Sims FF-1059, спешни заповеди изпратиха екипажа в Пуерто Рико, за да разследват съобщенията за подозрителна руска подводница. На борда имаше водолази, учени и експерти, натоварени да разкрият мистерията. Въпреки седмиците на интензивни усилия, неуловимият феномен продължи, спечелвайки сравнения с прословутия инцидент „Шаг Харбър“. Екипажът се бореше със способността на феномена да изчезва и да се появява отново по желание, но мисията им не даде ясни отговори. В крайна сметка те бяха оставени да се борят с естествена загадка извън тяхното разбиране, чиито тайни бяха обвити в несигурност. И така, историята на срещата на USS W.S. Sims с мистериите на Карибско море се присъедини към аналите на морската ерудиция, доказателство за трайната привлекателност на неизвестното.

Инцидентът с НЛО в пристанище Шаг е докладван удар на голям неизвестен обект във водите близо до пристанище Шаг, Нова Скотия, рибарско селище на брега на Атлантическия океан, на 4 октомври 1967 г. Най-малко единадесет души са видели осветен обект, летящ ниско към пристанището. Няколко свидетели съобщиха, че са чули свирене „като бомба“, след това „свистене“ и накрая силен трясък. Два дни след наблюдението на инцидента беше събран отряд водолази от военноморските сили от екипа за гмуркане на флота в Атлантическия океан и през следващите три дни те претърсиха морското дъно на залива на Мейн близо до пристанище Шаг в търсене на обект. В окончателния доклад се казва, че не е открита следа от обект, но се предполага, че са запазили в тайна инцидента с НЛО.

Луната, втора част

Да добавим към видеоклипа за копаене на луната от миналата седмица:

DARPA избра Northrop Grumman да разработи концепция за „лунна железопътна линия“, целяща да улесни сериозното и устойчиво икономическо развитие на Луната. Подобно на ролята на железопътните линии в американския Запад в края на 19-ти век, тази предложена железопътна система може да проправи пътя на човечеството да установи опорна точка на лунната повърхност.

Според представители на Northrop Grumman предвидената лунна железопътна мрежа ще позволи транспортирането на хора, доставки и ресурси за търговски начинания през Луната. Очаква се тази инициатива да допринесе за развитието на космическата икономика както за Съединените щати, така и за международните партньори.

Източник:

[space] (DARPA избира Northrop Grumman за разработване на концепция за „лунна железопътна мрежа“) (безумието продължава)

Ето връзката към прессъобщението на Northrop Grumman:

[northropgrumman] (Northrop Grumman ще разработи концепция за лунна железница)

Изглежда, че тази операция вече е влязла в сила, както се вижда във видеоклипа за копаене на луната от миналата седмица, но новината току-що беше пусната като концепция. ***

НЛО  видеоклиповете за тази седмица:

1. Ню Орлиънс, САЩ, март 2024 г.

[Video] ()

Ню Орлиънс беше третиран с рядка гледка през март 2024 г. Надвиснал над града многоцветен плавателен съд заслепяваше зрителите.

2. Ванкувър, Канада, 19 март 2024 г.

[Video] ()

Светлинен спектакъл украси небето на Ванкувър на 19 март 2024 г., когато мистериозно светлинно кълбо освети нощта.

3. Торино, Италия, 14 март 2024 г.

[Video] ()

Торино, Италия, се превърна във фокусна точка на интриги на 14 март 2024 г., когато очевидно НЛО украси небето му. Тази мистериозна гледка шокира жителите.

4. Калифорния, САЩ, 28 февруари 2024 г.

[Video] ()

Калифорния стана свидетел на нещо, което изглеждаше като НЛО на 28 февруари 2024 г.

5. Южна Каролина, САЩ, 18 февруари 2024 г.

[Video] ()

Наблюдение на НЛО в Южна Каролина на 18 февруари 2024 г. предизвика спекулации за мистериозния обект в небето.

6. Кампо Гранде, Бразилия, февруари 2024 г.

[Video] ()

очевидно наблюдение на НЛО през февруари 2024 г. Мистериозното събитие плени местните жители и предизвика спекулации за неидентифицирания обект в небето.

7. Финландия, януари 2024 г.

[Video] ()

Полярното сияние (Aurora Borealis) украси Финландия през януари 2024 г., боядисвайки небето с хипнотизиращи цветове. ???

ИНТЕРВЮ С ИЗВЪНЗЕМНИ

Тази странна история е публикувана през 2008 г., но все още е малко известна дори сред уфолозите. Разказано е от добре образована и квалифицирана жена на име Матилда Макелрой, за която се твърди, че лично е видяла телата на извънземни в Розуел и дори е общувала с един от тях телепатично. **

През декември 2020 г. History Channel пусна документален филм от 3 епизода, базиран на дневниците на военния офицер Джеси Марсел старши, който беше същият човек, който ръководи разследването на странния инцидент в Розуел през юли 1947 г.

В бележките си Марсел посочва по-специално, че фрагментите, открити в Ню Мексико, „очевидно не са направени от човешки ръце“. След излизането на този филм, инцидентът с Розуел отново привлече вниманието и скоро някои изследователи „откриха“ събитие, скрито по-рано от Розуел за медицинска сестра, която телепатично общува с единственото извънземно, оцеляло от катастрофа с НЛО. Матилда О’Донъл Макелрой беше старши сержант в медицинското отделение на женския армейски корпус. През 2007 г. 83-годишната Матилда се свързва с уфолога Лорънс Спенсър и му разказва история, която не искаше да отнесе със себе си в гроба.

„Много хора бяха убити, за да се изключи възможността за разкриване на знанието, което помагах да се скрие от обществото досега. Само малка шепа хора на Земята са видели и чули това, което трябваше да пазя в тайна шестдесет години.”

[Figura] (Катастрофата в Розуел през 1947) *

„През всичките тези години смятах, че „властните“ в нашето правителство ми вдъхнаха голямо доверие, въпреки че често подозирах, че властите много грешат, вярвайки, че тяхната цел е да защитят човечеството от знанието, че интелигентните извънземни форми на живот не са само съществуват, но продължават и продължават да контролират агресивно и да нахлуват в живота на всеки човек на Земята всеки ден.“

Жената увери, че е споделила историята си само защото иска да умре чрез евтаназия и няма какво да губи. Според Матилда през юли 1947 г. тя е била шофьор на кола, която е откарала определен военен офицер Кавит до мястото на катастрофата на неидентифициран обект и е била специално изпратена там като обучена и опитна военна медицинска сестра.

Когато Матилда и офицерът пристигнали в пустинята на Ню Мексико на мястото на катастрофата, жената видяла там останките от странен кораб и телата на двама извънземни.

Единият бил мъртъв, а другият бил жив и в съзнание. Когато Матилда се опита да говори с живо извънземно, тя внезапно започна да получава „мисловни образи“ от извънземното създание, което тя интерпретира като опит за телепатична комуникация.

Когато Матилда каза на офицера Кавит за това, той реши да продължи това преживяване и назначи Матилда към извънземното, така че тя да го наблюдава и да общува с него, като прави пълен отчет за всичко, което то ще каже или покаже на Матилда. Заради това жената дори била повишена и й увеличена заплатата. В процеса на по-нататъшна „комуникация“ Матилда научи, че оцелялото извънземно е жена и че името й е Ерл (Airl).

„Общуването ни не се състоеше от разговорна реч в общоприетия смисъл. Всъщност тялото на извънземното дори не е имало уста, през която да говори. Общуването ни беше чрез телепатия. Отначало не можах ясно да разбера Airl. Можех да възприема образи, емоции и впечатления, но ми беше трудно да ги изразя вербално.

След като Airl научи английски, тя успя да фокусира мислите си по-точно, използвайки символи и значения на думи, които можех да разбера. Ученето на английски беше голяма услуга за мен. Беше повече за мен, отколкото за нея. „Извънземното каза на Матилда, че тяхната мисия на Земята е от експедиционен характер и че тя е военен офицер, пилот и инженер. Тя каза, че тяхната база се нарича Експедиционни сили и се намира в Астероидния пояс. Матилда описва външния вид на Ерл като хуманоидно същество, чието тяло е с размерите на дете. Това обаче не беше истинско същество, а по-скоро биобот-аватар, чиито тъкани бяха направени от синтетичен материал и чието тяло можеше да бъде обладано от същество от по-висок порядък – истинско извънземно.

Матилда отбеляза, че Ерл не й е дала никаква информация относно нейния език или местоположението на родната й планета. Тя не беше сигурна в намеренията на военните и това я накара да откаже да разкрива каквато и да е класифицирана информация пред хората.

Медицинската сестра нарече това сериозен знак, защото ако извънземните не са в безопасност на Земята, тогава това може да бъде голям проблем за хората. Еърл нарече своята цивилизация много могъща, изключително древна и преди всичко единствената им цел беше да прогресират. Когато Матилда попита Ерл от колко време посещава Земята, тя отговори: „МНОГО ПРЕДИ ЧОВЕШКАТА ПОЯВА“. Тогава Матилда научи следното:

„Земята е малка планета на ръба на звездна галактика. Това прави Земята много изолирана географски от по-концентрираните планетарни цивилизации, които съществуват по-близо до центъра на галактиката. Тези очевидни факти направиха Земята подходяща само за използване като зоологическа или ботаническа градина или за настоящата й употреба като затвор – но нищо повече.

Преди около 30 000 години Земята започва да се използва като бунище и затвор за онези извънземни същества, които са смятани за престъпници или неконформисти. Тези същества са били заловени, хванати в електронен капан и транспортирани на Земята от различни части на „Старата империя“. Подземните станции, където тези същества са били държани (или все още са), са били създадени на Марс и на Земята в планините Руензори в Африка, в планините Пиренеи (между Испания и Франция) и в степите на Монголия.“

Матилда говори много с Ерл, но след това в един момент извънземното „умря“, тоест извънземното напусна тялото на нейния аватар.

Историята на Матилда е публикувана в книгата на Спенсър от 2008 г. „Интервю с извънземни“. Книгата обаче по някаква причина не се превърна в някакво специално откровение и историята на Матилда никога не беше особено проверена за надеждност.

Ето и интервюто за тези, които искат да го видят:

[archive] (Интервю с извънземните)

Ще оценим коментарите на читателите относно този епизод.

Край на предаването>>>>>>>>>>>>>>


*** – Да, бе, само не разбрахме кога са докарали оборудването и локомотива там…

??? – Къде са извънземните тука…

** – Розуел е раздувка за да се отклони вниманието от реално събитие в съседство.

* – Там е било равно поле, това е явен фалшификат

https://bgprevedi.com/beyond-blue-beam-42082-2/

Предишна статия

Битката около затъмнението ще реши бъдещето на човечеството

Следваща статия

Отвъд Синия лъч!

Други интересни

Вашият коментар