Третата световна война започна – еднополюсен или многополюсен свят? (Част 1)

Автор: Няма коментари Сподели:

Третата световна война започна – еднополюсен или многополюсен свят? (Част 1)

Началото на специалната военна операция на Русия в Украйна ознаменува началото на Третата световна война. Започна епичен сблъсък на обладаните от стремеж за запазване на световното си господство САЩ и техните верни сателити срещу възникващия нов световен ред – многополярен свят, в който всяка цивилизация, всеки народ може да живее в мир с останалите на базата на взаимното сътрудничество, разбирателство и взаимно уважаване на вярата и традициите.

Кои са от двете страни на барикадата? От едната страна е САЩ заедно с вече напълно подчинения и обезличен Европейски съюз, Великобритания, Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. Население – около милиард и половина. САЩ вече е втората икономика в света. Суровинна база за развитие имат само САЩ, Канада и Австралия и то не в пълната номенклатура. В този блок има само една цивилизация – европейската, която е в състояние на клинична смърт, благодарение на целенасочената и активна дейност на хегемона САЩ. За да победи в започналата световна война САЩ трябва напълно да заличи всички традиции, вярвания и добродетели на всички стари и възникващи цивилизации и да ги претопи по свой образ и подобие. За съжаление с европейската цивилизация те успяха се справят прекрасно! Една страна, която е по-млада от моя пловдивски занаятчийски род наложи волята си на редица древни европейски страни, като родната България. Моят роден Пловдив е на 8 000 години като селище и на 5 500 години като голям град и столица на тракийска държава, а моята България е на повече от 1300 години. А САЩ са на по-малко от 250 години, детска възраст за държава. И американските варвари ще налагат волята си на много по-древни и цивилизовани държави? Да, те се опитват и засега донякъде успяват.

От другата страна са великите и древни индийска и китайска цивилизации, уникалната многонационална руска цивилизация, ислямската цивилизация, включваща и много по-древната иранска цивилизация, все още оформящите се и млади латиноамериканска и африканска цивилизации. Население – шест милиарда и половина. Включва първата и втората световни икономики. (Китай и Индия) Огромна суровинна база, включваща абсолютно всичко, от което може да има нужда промишлеността, което не може да се каже за другата страна. Всички страни от този блок осъзнават важността от запазване на суверенитета, културата, религията и традиционните си ценности.

Към настоящия момент, след повече от 9 месеца активни действия на военния и икономически фронт резултатите са: На военния фронт неочаквано за САЩ НАТО се оказа с остър дефицит на въоръжения и боеприпаси, за разлика от тези на Русия, които като че ли са неизчерпаеми, живата сила на Украйна привършва и вече се хвърлят в пещта на войната натовски войници под формата на наемници, но без особен успех. Русия събира сили за мощен удар, който ще промени напълно хода на бойните действия. На икономическият фронт една от основните цели на САЩ е изпълнена – икономиката на Европа е на колене. Един от главните конкуренти на САЩ е ликвидиран. Европа вече е мъртва, но още не знае за това. Основните и производства вече се изнасят в САЩ и Китай заедно с висококвалифицираните си сътрудници. Втората цел – икономически колапс на Русия претърпя пълно фиаско. Типично по руски при голяма опасност руският народ се обедини срещу агресора и с явната и неявна помощ на останалите държави от своя блок икономиката на Русия остана стабилна.

По-подробно за особеностите на главните играчи в третата световна война – цивилизациите в следващите материали.

Автор: Информационна Защита на България

Предишна статия

ИДЕ ПАРТИЯ „МЕЧ“! ИСТИНСКИ НИ ЯДОСАХТЕ! ИДВАМЕ!

Следваща статия

Русия и Китай слагат край на ерата на икономическите санкции на САЩ – Foreign Affairs

Други интересни