ЗАЩО БЕШЕ ОСЪДЕН НЕНКО КОСТОВ?

Автор: Няма коментари Сподели:

С това интервю даваме отговор на читателите на сайта, които след като написахме за опита да го отстранят от Общинския съвет, пожелаха да разберат за какво е осъден.

Image title

  • Как стана това?
  • Всичко започна с един проект за каналидзация за 33 милиона лева, след което Атанас Куковски, Бойко Гавраилов и тяхното обкръжение създадоха фирмата „Нова био енерджи”, за да направят биоцентрала в бившия стопански двор на село Черничево. В едно интервю аз казах, че ми беше сложен намордник с една осъдителна присъда, за да бъда послушен. Ето подробностите!

Image title

Ненко Костов е осъден затова, че на 4.01 2014 година в Хисаря се е заканил с думи на другиго – Атанас Петров Куковски от Хисаря с убийство и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, поради което на основание чл. 144, ал. 3… осъжда Ненко Костов на  девет месеца лишаване от свобода като наказанието се отлага и е условно с изпитателен срок от четири години.

Image title

  • Това доказано ли е със свидетели?

  • Първият свидетел е Ганчо Николов Трончев. Никога не съм очаквал, че ще се яви като свитедел по това дело, тъй като в студентските си години, когато живеех в София, той се завърна от Съюза. Търсеха го хора от Хисаря да връща пари, които е взел назаем. Аз го приютих в мойта скромна студентска квартира и живя три месеца с мен. Мислил съм, че това е един истински приятел. Сега имам документи, с които мога да докажа, че е получил 250000 лв. от фирмата на Атанас Куковски. Проектът за изграждане на басейн и ресторант на фирмата на Бойко Гавраилов и Атанас Куковски до крепостната стена не беше осъществен, поради влязло в сила решение на Върховния административен съд, беше подарен  на Ганчо Трончев и синът му осъществи проекта до ресторант „Извора”.Така че това е първият свидетел, икономически зависим от Атанас Куковски.

    Image title

     Вторият свидетел е Петко Атанасов Кисьов – съсобственик, съдружник във фирмите на Атанас Куковски.   

 Image title

     Третият е Мария Кръстева Балтова – работи „Връзки с обществеността” във фирма „Агрокомерс 98”. Била е мой служител преди това.

 Image title

    Стоян Колев Стехов, известнен  като дясната ръка на Атанас Куковски във всичките му  дейности.

   Image title

   Александър Стоилов Недев беше с мен в колата. За него няма какво да кажа.

    Image title

     Тошко Йовчев Данчев –  един от тримата полицаи, които са присъствали на случката  и другите двама – Данчо Шапков и Николай Дечев. Те са свидетели на случката, не са видели никакви агресивни действия, никакъв скандал, минали са с партулната кола със скорост 8 км. в час  край мен. Атанас Куковски не е помахал да потърси помощ, въпреки, че бил страшно разтреперан и уплашен от моите действия. Не е позвънил на 112, не е спрял  преминаващия патрул. Полицаите  са казали, че видели как аз съм разговарял с Атанас Куковски.

   Image title

 Следващият свидетел е Бойко Цветанов Гавраилов – съдружник във фирмите на Атанас Куковски.

Image title

Другият е  Пенчо Николов Николов – работник  във фирмата на Атанас Куковски.

    Иван Дончев Тарев – работник във  фирмата на Куковски.

     Иван  Прошенски – Движето,  който е определен като случайно преминаващият  свидетел и твърди, че от 300 метра е чул думите: „Ще те убия”. Получил облаги за хотела до стадиона.

     Image title

      Свидетел е и Вяра Гришина Зафирова – бивш общински съветник от Партия на зелените, на която и беше платена екскурзия да види една неработеща биоцентрала и да направи  изказване в Общинския съвет в защита на Атанас Куковски.

     Всички тези свидетели се явиха, с показанията си заблудиха цялото следствие, а от там и съда, затова аз съм осъден на 9 месеца условно с четири години изпитателен срок.

 Image title

  •  Какво точно казахте на Атанас Куковски?Image title

  •  Случи се на входа на централния магазин в центъра на града. Като видях, че там бяха Куковски, Бойко Гавраилов и Петко Кисьов, спрях колата, защото един общински съветник вече ми беше казал какво е било изказването на Куковски. Той  станал в Общинския съвет и заявил, че двама човека го рекитират, визирайки моето име и това на г-н Коста Стаменов, тъй като ние не сме разрешавали да си построи биоцентралата в стопанския двор. Затова аз му казах да спре да говори глупости. Той толкова се „уплашил”, че нито позвъни на полицията в Хисаря, нито на 112, за да повика помощ. Та от много уплаха отишли в хотела си и тогава взели решение какво да правят.

  • От къде започна тази вражда?Image title

  • Всъщност, целият  проблем възникна около тази централа, защото лицата около „ Нова био  енерджи”  не можаха  да осъществят проект за 6 милиона евро и решиха да си отмъстят. Те трябваше да намерят подходящо място за изграждането на екарисаж, без да пречат на живота и бизнеса на населението. С помощта на един началник на полицията  г-н Стаменов също  се сдоби с две следствия и едно повдигнато обвинение. По този начин Атанас Куковски иска да покаже, че чрез властта и финансовата си мощ може да накара всеки един гражданин да мълчи, да се страхува и да не му се противопоставя. Аз в едно интервю обясних, че организирахме стачка, в която взеха участие и хората от Черничево. Много интересен е фактът как бяха отказани хората от селото да участват в съдебната фаза на административното дело против изграждането на тази биоцентрала. Всички хора, които се бяха подписали под жалбата, получиха от една куриерска фирма, няколко дни преди делото, писма. В тях им се обясняваше, че „Нова био енерджи” имала защитен и изготвен проект и ако участват в делото против изграждането , ще им бъде потърсена икономическа отговорност, че са попречили за изграждането на тази централа. Щели да им бъдат продадени къщите от частни съдебни изпълнители и по този начин загубите на фирмата ще бъдат възстановени от продажбата на къщите на хората. Така селяните от Черничево бяха  манипулирани, с участието на кмета, уплашиха се и оттеглиха своите искове от административното дело, повдигнато против изграждането на биоцентралата.
    Image title

  • Страхувате ли се и чувствате ли се неудобно затова, че сте осъден?

  • Нито се чувствам неудобно, нито се страхувам от това, че съм осъден. Твърдя, че съм осъден неправомерно и смятам, че рано или късно истината ще излезе наяве. Това дело трябваше да бъде гражданско и да ме съди Куковски за обида. Но благодарение на връзките си, делото беше заведено по Наказателния кодекс. В живота на човек, уважаеми съграждани,  има възходи и падения. Знам, че несправедливостта се наказва и възмездието няма да закъснее. Тази групировка винаги може да намери повод да направи така, че да възникне скандал между двама човека и със своите дежурни свидетели те да го омъскарят и да бъде осъден някой, както осъдиха мен. Призовавам  всички да бъдат внимателни с тези хора, да действат само по закона, да се консултурат с адвокати и да не влизат в лични разправии. Иначе всеки един ще го последва моята съдба. Заблуждавайки съда с тази осъдителна присъда, те искат да ме спрат да разкривам истината за техните действия.

                                                           ПОСЛЕСЛОВ:

    Още по това дело,  подробности и скрити тайни, как тълкуват юристите тази присъда, кой лъже в жалбите си, как се е държал началникът на РУ на МВР в Хисаря, и още, и още,  ще прочете в следващата година.

Image title

Имаме 340 страници, с които разполагаме, имаме  юрист, за да не сгрешим. Очаквайте ни и през следващата година с нова информация!

 Image title

                                                                                         Тракийски свят

Предишна статия

Туристически Информационен Център – Хисаря

Следваща статия

Вадим Зеланд!/на руски език/- 2 част.

Други интересни