Емил Караниколов: В Перник е пълен хаос, трябва смяна на цялата ВиК мрежа

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                Емил Караниколов

местното ВиК не си е свършило работата. ВиК не могат да представят дори схема на инфраструктурата. В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник. Правим огромни дупки, отвсякъде тече. От днес започваме съвсем радикални действия.

Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

 “Това е инфраструктура, която не е ремонтирана от самото изграждане. Отваряме дупки, шахти, оказва се, че ВиК нямат материали за ремонт. Идват хора, експерти, но положението е изключително тежко”, заяви той пред Нова телевизия.

Емил Караниколов съобщи, че решението е изцяло подмяна на тръбите. Сега се губят 90 л/сек. вода. Предстои да се видят анализите на експертите. Трябва да се съгласува всичко и с Басейнова дирекция. По думите на министъра проблемът с водата в Перник не е само канализацията, а цялата система и идва поще от водопотока от яз Студена.

“Пречиствателната станция не е довършена или поне не е проектирана както трябва. И се губят много количества вода”, обясни още Караниколов.

На въпрос за кражба на питейна вода, той каза, че няма доказателства за това. Стана ясно, че подобна кражба може да бъде трудно доказуемо. И разкри, че перничани много говорят за това, че предприятието  “Стомана” използва вода нерегламентирано, но никой не казва директно това. Емил Караниколов определи това като “легенди”.

Министърът обяви, че предстои да бъде направена проверка на “един кран в нищото” до който всеки има достъп и от който реално може да бъде спирана водата на целия град. По думите му никой до момента не може да установи кой е монтирал крана и кой реално е имал достъп до него, нито кога и как е бил използван.

Министърът на икономиката призна, че всички управляващи са причинили на перничани  огромно неудобство. Той изказа песимизъм, че всичко може да се реши бързо. Подчерта, че е важно всичко да се започне отначало, отколкото да се пусне водата на Перник и наново да се спира.

https://frognews.bg/novini/emil-karanikolov-pernik-palen-haos-triabva-smiana-tsialata-vik-mreja.html

Предишна статия

Дарения на боклука…

Следваща статия

Какво друго очаквате в Абсурдистан – снегорини ринат без сняг, градове до язовири са на воден режим…

Други интересни