„Аз умирам и светло се раждам – разнолика, нестройна душа, през деня неуморно изграждам, през нощта без пощада руша.“

Автор: Няма коментари Сподели:

България е на българите! Защо ли тогава се чувстваме чужди в собствената си държава. Завиждаме на отношението към чуждите в нашата си страна. Защо да си българин, днес в България е срамно и унизително или поне така ни втълпяват медии и правителство?

На българска земя се веят чужди знамена. В българската ни държава агенти на ДС, завършили в Москва, ни убеждават, че най-важни са евроатлантическите ценности, а не българските, а украинците трябва да имат приоритет. По българските улици се чува чужда реч, а надписите навсякъде са на английски и други езици. По медиите защитават чужди държави.

Криворазбраната цивилизация бушува с пълна сила и унищожава като торнадо всичко българско. Евроатлантици, храненици на „Америка за България“ ни дават наклон на мисленето и остро критикуват и обиждат всеки с различно мнение. Кофи боя и помия се леят срещу тези, които се опитват да кажат нещо за България и българите. Варненски либерален моп плюе змии и гущери срещу всеки, който слага българско знаме на профила си и го смята за предател.

Свестните у нас считат за луди. Българите – за натрапници на собствената им земя. Патриотите – за предатели, предателите – за спасители. Независимост, свобода, Родина, България, Освобождение – забранени думи за новия световен ред и новговор!

Само, че Посолството има проблем. Ние сме европейци от тринадасет и повече века! Ние сме в Европа, когато на техния континент не са били изобретили още колелото. Ние сме дали култура и азбука на много славянски народи. Ние сме били империя, когато техните предци не са можели да четат и да пишат и са били малки разпокъсани държавици. Ние – българите, сме солта на земята, ние сме духът на Европа, нейната непреклонност, упоритост, духовност и култура. Ние сме тези, които сме на въпреки – и срещу средновековните клади на вещиците, и срещу пращането на хора в концлагерите, и срещу ковидистерията, а сега и срещу надигащата се глава на нацизма. Ние сме здравия разум в един побъркан свят.

Затова и няма да успеят. Българите са способни на съпротива. След пет века робство, и над 40 въстания, извоюваха свободата си с помощта на Русия. Ставаха живи торпили, за да пазят небето над София от американските бомби по време на войната. Пътуваха три дена пеша и се хвърляха в боя и печелиха по време на Сръбско-българската война, дадоха 37 000 души загинали във войната срещу нацистите по време на Втората Световна война. Изградиха отново и отново държавата си от нищото!

Ние сме били, сме и ще бъдем…..а вие носите само смърт и разруха и мястото ви е в забвение!

И ще завърша с един стих на великия поет на България Димчо Дебелянов, загинал на фронта за България, стих, който много отива на нашия народ:

„Аз умирам и светло се раждам –
разнолика, нестройна душа,
през деня неуморно изграждам,
през нощта без пощада руша.“

Ще умираме и ще се раждаме, ще рушим и ще изграждаме, но ще бъдем! Защото СМЕ БЪЛГАРИ!

Да живее България!
Елена Гунчева
https://t.me/elenaguncheva   

Омръзна ми! В челните редици на евроатлантическата сган водачи са агенти на Държавна сигурност. Голяма част от тях завършили в Русия. Агент Ивайло, сега решен в синьо-жълто, нарича комунисти тези, които не искат да правят прайдове и да веят знамена на чужда държава.

Агент Виктор реве като наакано бебе, че без НАТО България е загубена. То, ако не беше от ДС, надали щеше да стане президент. Голяма част от евроатлантиците са отрочета на видни партийни кадри на БКП. Активни борци срещу всичко, стига добре да осребрят активостта си.

Честно казано, ми е странно руски възпитаници да наричат другите рубладжии и путинисти. Аз например, за разлика от Инджев, не съм учила в Москва. За разлика от Дрисли, нямам майка рускиня. За разлика от много „демократи“, нямам роднини активни борци и партийни секретари от времето на соца.

11 ноември 1989 година беше един паркетен преврат на едната част на ДС срещу другата. Явно някои решиха добре да осребрят службата си, като продадат България на чужди интереси. Другите си останаха в недоумение как свои ги предадоха и се уплашиха. Не изпълниха клетвата си към България.

А сега гледаме бивши агенти на ДС, отрочета на партизани и активни борци да ни карат да мразим Русия, да искаме прайдове и чужди знамена. Такива ни казват, че без ЕС и НАТО няма да съществуваме. Явно имат предвид себе си, защото повечето от тях съществуват само на грантове, ако ги накараме да работят, повечето няма да го преживеят.

Лустрация е необходима. Но не за службите, а за тези, съсипали България последните три десетилетия. Всеки от тях трябва да получи възмездие и справедливост, да върне ограбеното и да си плати за предателството. И поне три поколения напред да нямат правото да заемат обществени служби.

Елена Гунчева

                                                                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Руснаците буквално се надсмиват над Запада с демонстрацията на бойна техника за парада на 9-ти май…

Следваща статия

НА КОЛЕНЕ В ИЗПОВЕДАЛНЯТА…

Други интересни