Ще я има ли БЪЛГАРИЯ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Струва ми се, че подценяваме една реална опасност. Знаем какво каза Ердоган преди дни на конференцията на ДПС. Това включване освен че е безпрецедентно е и много показателно. Има въпроси на които трябва да си отговорим и обобщението на отговорите никак няма да ни хареса.

1. Кога го каза? Преди избори, точно както го направи преди изборите в България през 2017 г. Тогава коментира избирателните права на българските турци и обвини България в нарушаване принципите на правовата държава и демокрацията. Той, който унищожи безапелационно противниците си, хвърли ги в затвори, наруши човешките им и граждански права…

2. На кого го каза? На турското малцинство, което утре ще застане пред урните. На Европа, която го приема като „приятеля на Борисов“. Ердоган вече е приятеля и на ДПС, с която доскоро нямаше такива отношения. На противниците на Борисов и всички партии, които утре ще конкурират ДПС в изборите.

3. ЗАЩО го каза? Едва ли е от любов и грижа към турското малцинство. Не е и идейна подкрепа на политиките на ДПС и лидера и. Чрез мястото, времето и съдържанието на изявлението си, Ердоган заяви за пореден път , че за него е важно кой и как управлява България. Дали е без значение, че изявлението му беше новина N 1 в турската преса, а Анадолската държавна агенция определи България като бивша турска провинция, в която днес ДПС има 26 представители в парламента.

4. КАКВО всъщност каза? Не пипайте Борисов, аз съм зад него. Български турци, идват избори и ДПС е верният избор.

По този начин Ердоган определи лицата и структурите, които подкрепя в България, а защо не и с които вече има отношения. Елементарно е да се мисли, че включването му в конференцията на ДПС е спонтанно и че съдържанието на изявлението не е добре обмислено и дори предварително съгласувано. Изглежда като коалиция…много опасна коалиция. И понеже обръщението идва точно преди избори е добре да се помисли срещу кого и какво е насочена. Лицата, от които зависят изборите са президента, ЦИК и комисиите по места, наблюдателите, застъпниците, представителите на партии. 

 Единствен от всички български институции, президентът каза „Мутри вън!“ и посочи Борисов и управлението му като вредоносни за България. Точно президента е най – големият враг на Борисов, който не може да бъде подценяван защото е институция с международен авторитет и възможности. ГЕРБ поиска оставката на президента. ДПС също. Защо? През 2017 г. президентът безкомпромисно отговори на нападките на Ердоган – „Няма да позволим да ни учите на демокрация!“

Какво ли си говорят “приятелите Ердоган и Борисов под “ шипковия храст.“… И срещу кого…    

А отскоро ДПС се включи в групата. „Враговете на нашите приятели са и наши врагове, нали? 

 Имперските амбиции за възстановяването на Османската империя /а защо не и чрез участие и контрол в управлението…на първо време/, страховете и решимостта да се остане във властта на всяка цена са в състояние да генерират обща воля и действия срещу общите врагове.

Най – значимият от тях е президента, номиниран от БСП, което ГЕРБ няма да забрави. Евентуалният му втори мандат е опасен за Борисов и той ще направи всичко възможно за да го осуети. Първата крачка са изборите за парламент. 

Запазвайки властта за следващите 4 години, Борисов/ с ДПС/ ще контролира отново всички механизми за въздействие и влияние – от силовите структури до медиите. И ще “сложи“ свой президент. Така всичко ще е спокойно…като тиня под мъртни води. Безопасно. Убийствено. Коалиции. Предателства. Смърт.

Не е зле да се замислим. Кой ще ни управлява. На каква цена. Ще я има ли БЪЛГАРИЯ…

                                   Румяна Ченалова                                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Какво ни очаква? Светлината винаги е горе, а мракът – долу!

Следваща статия

Никой не излиза да пита – г-н Борисов, излезте човешки и кажете какво е това чекмедже. Скроили са му номер… Ама как така?

Други интересни