НАЗРЯВА НОВ НЕМСКО-БЪЛГАРСКИ СКАНДАЛ

Автор: Няма коментари Сподели:

След двамата немски депутати с подкупи за предпазни маски и разкрията за натиск от страна на канцлера Меркел, излезли в сп. Шпигел, тя не само започна да се изцапва покрай дружбата й с Борисов, но може да се окаже забъркана и пряко в огромен скандал.

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/irgendwas-kaufen-a-a813b947-0002-0001-0000-000177514620?d

Оказа се, че фирмата в аферата за защитни маски за Бундесвера, в която Бойко Борисов и Меркел са замесени до шия, е тясно свързана с депутата от ГЕРБ, бивш енергиен министър, бивш председател на енергийната комисия в парламента, водач на листата на ГЕРб в Хасково за последните избори Делян Добрев.

Бос на хасковското дружество, доставило стоката, е Даниел Гаргов. Има тясна връзка с ГЕРБ: бил е ръководител на финансовата комисия на общинския съвет в Хасково, съпругата му респективо е ръководела финансовата дирекция на общината.

Има и роднинска връзка има с ГЕРБ – съпругата е първа братовчедка на ГЕРБ Делян Добрев, който длед скандала Кумгейт уж се оттегли от политиката.
Семействата са съседи в софийските им жилища, декларирани на скандално ниски цени цени, за да се спести данък при сделката.

Родата на Добрев със своите фирми, групирани около тази на родителите му – Екотрадексгруп, е на 3-то място в България по размер на усвоените средства от милиарда за саниране.

Любопитно е дали разразилият се публичен скандал в Германия с некачествените защитни маски ще се докосне с още по-големия зад кулисите – какъв е доставчикът и на какъв гангстерски тим е член.

Така че нищо ново под слънцето за родната действителност.
Новото е за Меркел и немската действителност, защото при всички положения службата БНД (разузнаването на ФРГ) е проучила и докладвала в правителството и може би и пряко на Меркел кой и какъв е родният доставчик на маски за Бундесвера, така горещо препоръчан от Бойко Борисов.
*************
Чудото:
ГАНГСТЕРСКИ КРЪГ – ДОСТАВЧИК НА БУНДЕСВЕРА

Преди 9 години – през пролетта на 2012 г. пуснах поредица разследвания за Делян Добрев.
Показах лични данни и документи, както и фирмени: за фалшива американска диплома за образование, за забележително ниски оценки от следването му във филиала на УНСС в Хасково, вкл. за многократно полагане на изпити, докато му ги дадат, ох, пардон, си ги взема, за съвместни фирми заедно с големия контрабандист Тенчо Лилянов на генералския кръг в БСП и политическите инженери от „Монтерей”, за консултиране на АЕЦ „Белене” по същото време, когато публично нападаше проекта, за предлагане на лобистки услуги и участие в договори и поръчки (цитат) – „от наше име и за ваша сметка”, за попадането му в американски футболен отбор на ВУЗ чрез приятелството и протекцията на сина на наш дипломат – 28-годишният Яни Тасев, създал империя за луксозни наркотици в Ню-Йорк и осъден от тамошния съд. Съдът констатира, че редица футболисти, които подсъдимият е ангажирал като техен мениджър в разни клубове по вузовете в САЩ, са ползвани от него като дилъри на дрога.

*** Случайно или не, образоващото се в с ритане на футболна топка САЩ „наше хасковско момче” Делян Добрев скоропостижно се завърна отвъд океана още при новината за ареста, за да направи тук политическа кариера.
Разбира се, никой друг журналист, медия или опозиционер у нас не посмя да разкаже за скандала.

Още след първото ми съобщение за фалшификата-диплома и лъжливото опровержение от властта, което оборих, последва гробовно мълчание абсолютно навсякъде, колкото и скандални да бяха следващите изнасяни факти и документи.

Напълно идентична история за наложено повсеместно към всяка публична фигура и журналист табу за разкрията – както става и с предпоследния ми пост (18 май) за аферите на културиста, назначен за шеф на НАП.

                          Григор Лилов                    https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Не знам, но мисля, че пак нищо няма да стане. Ще уволнят някоя калинка… и толкоз.

Следваща статия

Интервю на Катя Илиева. Бивш шеф от ДАНС пред Фрог…

Други интересни