Интервю на Катя Илиева. Бивш шеф от ДАНС пред Фрог…

Автор: Няма коментари Сподели:

.

В ДАНС са такива свински черва – от председателя, до директори на възловите дирекции. Кумове, братовчеди, снахи, роднини, връзкари. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на правната дирекия в ДАНС – адвокат Ангел Риджаков. Ето какво още разказа той:

  Г-н Риджаков, изненадан ли сте от информацията, че ДАНС и други служби в МВР са подслушвали 32-ма политици от така наречените партии на протеста?   

   Изобщо не съм изненадан. Още миналата година имах информация, че избрани обекти от протестиращите са били подслушвани и проверявани. Правени са им били справки по отчети и т. н. Спирам до тук, защото източникът ми е важен.

 

Имате ли представа за какво ще бъде използвана събраната информация от СРС-та?

    За компромати. Използват се техните връзки също така. Спомнете си какво стана през 2013 година. Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров иззе разработките на ДАНС абсолютно незаконно. Според мен беше осъществен чл. 282 от НК. Но това е много дълъг разговор. Тогава бяха иззети разработките от ДАНС и преписки на предварителен отчет в ГДБОП. С Владимир Писанчев бяхме в НС.  Вече се намирахме в мерцедеса му, когато Цацаров му се обади и разпореди да му се предоставят делата. Преди това той вече беше  иззел над 80 дела на оперативен отчет.

     И вие станахте свидетел на този разговор, така ли?     

    Точно така. Лицето Цацаров се обади на лицето Писанчев. Последният пред мен му докладва, че преписките в ГДБОП са около 70 – 71. По тях, както знаете,  се прилагат СРС-та. Спомням си, че Цацаров поиска материалите до вечерта. Писанчев каза само: „Слушам!“. А аз му викам: „Владо, ти вършиш второ предателство“. 

      Цацаров каза ли защо го прави?

–        Обясни, че уж ще помага на ДАНС. Това действие, обаче е абсолютно незаконно. Аз се възпротивих. 

       За какво се използват тези дела? 

    За компромати срещу магистрати, политици, бизнесмени. Както се използваха за компромати срещу покойния прокурор Камен Ситнилски. Материалите срещу него се извадиха от тези дела.  Ген. Атанас Атанас мисля, че е прав за подслушването. Убеден съм, че разполага с достоверна информация, както и министър Бойко Рашков. В ДАНС има толкова материали, такива данни за всеки, така че ако някой влезе, просто ще завари една бомба. Дебелите книги се държат на трупчета. Така много ледно лесно се принуждават политиците да взимат грешни решения за народа си , но „правилните“ за определени влиятелни кръгове.

 

   Вярвате ли, че ДАНС ще извърши безпристрастна проверка за подслушването, което сама е провела?       

      Там са такива свински черва – от председателя, до директори на възловите дирекции. Кумове, братовчеди, снахи, роднини, връзкари. Съвсем ясно е, че при това положение ДАНС не  може да се самопровери. Чух по „Хоризонт“, докато пътувах в колата, че Гешев разпоредил на Бюрото за контрол на СРС-та проверка. На това Бюро, след като изчистиха Бойко Рашков, който единствен имаше смелост да говори истината, изобщо не му вярвам. Нито на Бюрото вярвам, нито на Гешев вярвам . Гешев си е едно продължение на Цацаров. След като Пеевски не можа да стане шеф на ДАНС,  Йовчев и върхушката махната много кадри от ДАНС – все директори. Това сътвори модела „КОЙ“

 

        Нямате ли предвид „Библиотекарския кръг“?  

        Библиотекарският кръг е много широк. Едни деца със средно образование бяха пратени в Библиотекарския институт, за да се подсили потока и кандидат-студентската кампания. Това беше направено умишлено, за да се унищожи факултета по национална сигурност  към Академията на МВР. В същото време „Библиотекарите“ успяха да лансират кадрите си на различно управленско ниво. Извъдиха се  от там едни доктори на науката. Аз съм бил докторант  в друго учебно заведение и зная колко е трудно. Единственият  читав от тия доктори  е Косьо Казаков. Те му отрязаха главата и го държаха на вилка. 

    Това ли е схемата в България – да съберат срещу теб информация, с която след това да те държат и да правиш каквото ти кажат?      

     Поне според моя опит е така. И ще кажа- Бойко Рашков да направи визита в ДАНС и да погледне дебелите книги. Там има стари неща за всякакви хора, както и данни за сериозни нарушения. Всичко това се използва според това кои са на власт. 

                                          Интервю на Катя Илиева

https://frognews.bg/novini/bivsh-shef-dans-pred-frog-tam-svinski-cherva-kumove-bratovchedi-snahi-rodnini-vrazkari.html

Предишна статия

НАЗРЯВА НОВ НЕМСКО-БЪЛГАРСКИ СКАНДАЛ

Следваща статия

СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ? АКО ТОВА СА СТРОИТЕЛИТЕ, ПОСЛЕДНИЯТ ДА ГАСИ ЛАМПАТА…

Други интересни