МОЯТА ПОЗИЦИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

1. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО. На първо място винаги ще поставям интересите и бъдещето на България. Без изключение. България има история, народ, настояще и бъдеще. Тук и сега това е земята на българите и ние ще решаваме бъдещето си.

2. ВЯРА В ИСТИНАТА. В дни на лъжи и измами, за да вземем правилните решения, трябва да търсим и да знаем истината. Дори да е грозна и неудобна. Защото само въз основа на истината можем да изградим стабилно бъдеще.

3. ВЯРА В БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИДЕАЛИ. За мен българското семейство и традиции са водещи. Няма и никога няма да приема тяхната подмяна. За мен е гордост да съм българка и никога няма да допусна да ме убедят, че трябва да се срамувам. И ще живея така, че и синът ми да не се срамува, че е българин.

4. СПРАВЕДЛИВОСТТА Е В ОСНОВАТА НА ЗДРАВОТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО И ДЪРЖАВА. Преди да се изгради новото, се разрушава до основи старото и прогнилото. Със стари предатели и кибици на случващото се, ново бъдеще не се гради. Всеки, предал България и народа й, трябва да получи справедливост. И възмездие. За да знаят всички, че България не търпи предатели.

5. МЕРИТОКРАЦИЯ. Власт на експертите. Тридесет години върху нас се упражняват неудачници. Алчни и крадливи некадърници. На това трябва да се сложи край и за политици да се избират хора, които вече са се доказали в професията и обществото. Да се сложи ценз за избиратели и избрани. Да се насърчава професионализма, а не популизма.

6. БЪЛГАРИЯ ИМА ИНТЕРЕСИ, А НЕ ПРИЯТЕЛИ. Благодарност всекиму, който ни е помогнал. Подчинение – никому. България трябва да се съобразява единствено със националните си интереси, а не с тези на Брюксел или Вашингтон. Суверенната държава е първото, от което трябва да се започне. Край на намесите на външни държави във вътрешните ни работи, включително край на всяка една етническа партия.

7. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ КАТО ОСНОВНИ СТЪЛБОВЕ НА ДЪРЖАВАТА. Здрав и просветен народ няма да допусне да го унищожат. Безплатно и качествено здравеопазвае, болници и поликлиники – държавни със засилен държавен контрол върху тях. Достъп на всеки до качествени медицински грижи. Образ.ование, насочено към родолюбие, практичност, граждански грамотни млади хора.

8. СЕМЕЙСТВОТО КАТО ОСНОВНА ЦЕННОСТ НА ОБЩЕСТВОТО. Днешните проблеми започват от семейството. Вместо в наша крепост, домът се превърна в разграден двор, в който няма морал и сигурност. Държавата трябва чрез данъчна и образователна политика да насърчи създаването на здрави семейства, а децата да се отглеждат от майка и баща. Ограничаване на възможностите за аборти, освен в изключителни случаи.

9. ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ НА ХОРАТА. Всеки българин трябва да знае и да разчита на държавата за сигурността си. Край на толерантността към някои групи от обществото за престъпления и нарушаване на закона. Наказателна отговорност за безделничество и доходи, които не могат да бъдат доказани.

10. ГРАЖДАНСКА ГРАМОТНОСТ. Обучение на всички за гражданските им права и задължения. Още в училище да знаят Конституцията, какво се прави при сключване на трудов договор, при банков кредит, при сключване на сделки, на кого да се оплачат, ако имат проблем в институциите и дори една молба да могат да си напишат.

Съзнавам отлично, че изброените от мен идеи са много далеч от евроатлантическите ценности, от това, което се налага на политеческия тезгях и тежи пред избирателите. Но това е моят избор и аз ще се боря за тези неща. С всички сили и с вяра, защото знам, че това е добро за България. А тя е най-важната! Съзнавам, че много хора искат единение с всички, които са срещу ГЕРБ.

Аз ще опонирам, че три десетилетия се обединяваха срещу някого, но никога – за България! Ние имаме една обща цел да махнем мутрите от властта! Оттам нататък обаче идва време за разрушение и време за съграждане. И затова отсега трябва да се избира с кого да тръгнеш на този дълъг път.

Пак повтарям – всеки има правото на своите идеи. Ценя всеки, който се бори срещу мутрите. И му пожелавам успех. Но гледам и след хоризонта на тези конкретни избори, защото ни предстои промяна. А при промяната са важни личностите и идеите.

Това е от мен. Който разбрал – разбрал!

                    Елена Гунчева                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Галя Герасимова и какво да очакваме през 2021

Следваща статия

АНГЕЛ ВЕСЕЛИНОВ ПРЕД „ТРАКИЙСКИ СВЯТ“

Други интересни