Дървената мафия убива нашите гори, а държавата е отговорна и замесена на най- високо ниво

Автор: Няма коментари Сподели:

Помогнете на горите! Дървената мафия убива нашите гори, а държавата е отговорна и замесена на най- високо ниво. 

Затова е нужен широк обществен натиск и масово подаване на сигнали до прокуратурата. Колкото повече сме, толкова по- добре.

Готов сигнал (има го в 2 формата-pdf и word)може да изтеглите от посочения линк или от снимките в поста. https://we.tl/t-xnuCrj725m В сигнала трябва да посочите Вашите имена, адрес и тел за връзка. Подаването става по електронен път на адрес: rp_sofia@prb.bg

Защо е важна Вашата подкрепа? 

 Години наред сме свидетели на безмилостното изсичане на горите, на тировете с вековна дървесина, на репортажи и скандали, след които обаче никога няма наказани. Защо ли?

Е, няма как да има наказани, когато зад това стои държавата в лицето на две министерства – МОСВ и МЗХ. 

Няма как, когато изпълнителните агенции към тези министерства ИАОС и ИАГ ни предоставят фалшива информация – че горите се увеличават и то с постоянни и стабилни темпове, докато европейската програма за мониторинг на земната повърхност показва, че те намаляват. 

А загубата е потресаваща- от 2000г до днес липсват над 4 000 000 дка гори. Само за последните 6г са унищожени повече от 300 000 дка. В пари това прави повече от 10 млрд лева.

Къде са горите и парите, кой стои зад дървената мафия и защо две министерства толерират тази незаконна дейност? 

С тези въпроси трябва да се заеме прокуратурата и да дълбае на всички нива- регионални горски дирекции, общини, агенции и министерства. Зад подправените официални данни и доклади стоят реални длъжностни лица, които носят отговорност.

Затова изпращайте сигнали и помогнете това безумие да спре!

                  Живата природа/ Living Nature                       https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

ЛЕКИ ЩРИХИ ОТ БИТИЕТО МИ НА ГОРД БЪЛГАРИН

Следваща статия

Годината на Втората Гражданска Война в САЩ

Други интересни