На война, като на война! И тогава, да му мислят режисьорите!

Автор: Няма коментари Сподели:

На война, като на война!

Невероятната тежест на службата, екстремната продължителност на нейните срокове, разстройството на отношенията между началниците и подчинените, злоупотребата на началници във връзка с безразборното набиране прави бягството от военна служба масово, спонтанно явление, за което са въвеждани безкрайно сурови наказания.

Древните египтяни отрязват езиците на избягалите по време на битката. Гърците лишавали дезертьорите от почетните им позиции, обличали ги в срамна рокля, обръсвали половината от главите им и ги излагат в този вид три дни на пазара. За спартанец-беглец, като безчестен мъж, нито едно момиче не би могло да се омъжи. В Рим за дезертьорство – конфискация на имущество и смъртно наказание, или продажба в робство.

Древните германци са обесвали дезертьорите на дърво като предатели, а някои пълководци се ограничават „само” да отрежат носа, ушите, езика, или да им извадят очите. По време на всички, вкл. и в съвременни войни, дезертьорството и всяването на паника в армиите и населението се е наказвало с изклчителна суровост, вкл. с масови разстрели на място, като такива случаи има и в нашата военна история.

По-любознателните ще намерят обилна информация за това в Интернет.
Още в първите редове са посочени причините за вече започналото дезертьорство на цели професии, на които се вменяват непривични задължения. Преди минути изгледох репортаж за разкрито Ковид отделение, обслужвано от…ортопеди. Медици в пенсионна възраст масово напускат. 

Учителите също панически бягат от присъственото обучение и се спасяват в дигиталното. По улиците бродят като призраци ошашавени хора, нахлузили маски до челото и с ръкавици до лактите. И всичко това, при данни от нашата и световна статистика, че общата смъртност не надхвърля тази от предходните години за съответните периоди от времето на възникване на пандемията.

Ежедневно медиите не заливат със сводки за „войната с Ковид 19”, като от тях се лее ужасяваща паника. Каква част от тях реално отразява положението е под сериозен въпрос и за това има достатъчно публикации и интервюта със специалисти по проблема.

 Промъкват се факти за неточност на PSR тестовете, показващи и реагиращи и на други щамове на корона вируси. Днес прочетох интервю за проверка на наши тестове в германска лаборатория, като резултата е, че от 20 наши положителни теста, само 2 са такива Налице е преекспониране на проблема, като всявания страх и паника води човешкото стадо единствено към спасителната кошара на ВАКСИНАТА. За което Биг Фарма отдавна точи зъби.

Щетите – материални, психологичски и морални от случващото се са колосални в световен мащаб. А последиците са задълбочаване на разделението и алиенацията помежду ни. Което ни прави лесно манипулируеми и управляеми. 

Желано от всяка власт по света, която с пълно единодушие предприема карантинни мерки спрямо цялото си население, вместо към конкретно заболелите.
Но, рано или по-късно, истината за това световно координирано, като начин на реагиране на заболяването ще излезе наяве. И тогава, да му мислят режисьорите!

                                        СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Радев открито подкрепя протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов…

Следваща статия

Съдът реши: Гранична полиция няма право да ви глобява на пътя

Други интересни