ИЗБОРИ ПО АМЕРИКАНСКИ

Автор: Няма коментари Сподели:

САЩ вече не могат да бъдат пример за демокрация и честни избори. В Уисконсин са гласували повече хора отколкото ибиратели има. В Невада са гласували над 10 000 души, които вече не живеят там. Мъртъвци гласуват в Детройт.

Мъже с автомати пазят секции в Аризона. Изхвърлени бюлетини в Пенсилвания. Двамата кандидати насъскват адвокатите си и подготвят оспорване на изборния резултат при евентуална загуба. Всичко това се случва след грозни предизборни сблъсъци в дебатите, изобилстващи от лични нападки на много ниско ниво.

Който и да спечели се очакват бунтове и размирици. Ако това се беше случило в някоя африканска или латиноамериканска държава, Сенатът, Конгресът, президентът, Държавният департамент и една дузина НПО-та за честни избори щяха да са вдигнали на крака Съвета за сигурност на ООН.

Всички световни медии щяха да бълват видеа, разкази на очевидци и коментари на наблюдатели, а трескави кореспонденти щяха да се задъхват от възмущение. Изобщо щеше да цари една международна възбуда, в която щяха да се чуят и гласове за въоръжена намеса за защита на демокрацията.

Ех, Америка, Америка, а ние толкова разчитахме да оправите и нашата демокрация, пък тя каква стана…

„Оказва се, че на изборите само в Детройт – най-населения град в щата, са гласували 2503 мъртъвци, като рекордьорът е почти на 200 години – роден е през 1823 г., съобщава Фокснюз. 4788 са гласували на две места. Подадени са 32 519 повече бюлетини, отколкото са избирателите.“

                                  Антония Първанова                    https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

„Борисов, позор! Оставка и затвор“

Следваща статия

КНИГИ И УЧЕБНИЦИ от Учителя ПЕТЪР ДЪНОВ

Други интересни