„Борисов, позор! Оставка и затвор“

Автор: Няма коментари Сподели:

Шествието тази вечерИзточник: БГНЕС

Ден 120 от антиправителствените протести. Недоволни от управлението на кабинета „Борисов Три“ отново са в центъра на София и скандират: „Борисов, позор! Оставка и затвор“.

Шествието тръгна от Софийския университет, тъй като там се събраха недоволните студенти.  Участници в антиправителствения протест, организиран от движението „Системата ни убива“ блокираха движението на кръстовището пред ректората на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. 

Междувременно там за четвърта поредна вечер студенти протестират с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Недоволството им протича мирно. В проявата са се включили учащи от  Софийски университет, Университетът по строителство, архитектура и геодезия, Техническия университет и Университетът по национално и световно стопанство. 

Пред БНР Любомир Стамболийски – студент трети курс по право в Софийския университет заяви: „Искаме оставките на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор, тъй като видяхме че управлението на ГЕРБ е най-корумпираното в историята на България. А относно Гешев виждаме, че нарушава основни права, като презумпцията за невинност. Ще продължим да протестираме, докато не получим исканите от нас оставки и сме тук до края“. 

В момента протестиращите са под прозорците на МС в т. нар. “триъгълник на властта”.

Млад мъж обясни пред 7/8 ТВ: “От няколко дни протестът се върна. Личи по всичко. „Отровното трио“ направи много за този протест. Но след като те си тръгнаха, протестът се възроди отново. Сега сме много обединени. Поддържаме всички-студенти, майки, БОЕЦ. Моля се до последно да няма редовни избори. Ще се борим със съби и нокти тези избори да бъдат поне честни. Призовавам всички хора да дойдат тук. Ние няма да се спрем пред нищо”.   

По-рано днес протестиращи се събраха пред МС по инициатива на „Отровното трио“. Те оставиха стари обувки на техните близки, които са напуснали страната.

https://frognews.bg/novini/den-120-protestirashti-otnovo-vikat-borisov-pozor-ostavka-zatvor.html

Предишна статия

Нова далавера: Ще наливат милиони в лукс хотели уж за болни

Следваща статия

ИЗБОРИ ПО АМЕРИКАНСКИ

Други интересни