Възраждане с факти по делото за заличаването на партията

Автор: Няма коментари Сподели:


Възраждане с факти по делото за заличаването на партията

            В държавата на мафията, където редът и законността съществуват само и единствено като имагинерно понятие, се случва за втори път в  българската историята  да се извършва процес по заличаване на партия.  В същата тази държава се счита за норма партията – Възраждане, която е страна по съдебното делото, да бъде уведомявана за неговия ход не по реда, който е утвърден със закон,  а чрез медиите.

            Разбира се, в държавата на мафията това е прието за норма, а редът  съвсем естествено  отстъпва място на своеволията на управляващите.  Тук политическото влияние е най-актуално и пред него замълчава „свободното слово“, редовият гражданин, съдебната система и останалите лидери на уж „опозиционните партии“.

            Институциите са използвани за натиск, а работещите в тях лаконично изпълняват буквата на заповедта, забравяйки за силата на закона. Вероятно страдат от амнезия, поради която са забравили какво са научили в университета, забравили са и клетвите, които са давали пред Родината и българския народ. Амнезия, която оправдават с приоритет номер едно – да нахранят семействата си и да се затворят зад вратите на домовете си. Същите онези домове, които приличат на малки килии на нищетата, за които мечтаят, купуват на кредит и цял живот робуват на неправдата, за да го изплатят.

            В тази държава, задушавана в „прегръдките“ на мафията, Възраждане получи информация за съдебното дело по заличаването на партията  чрез  новинарски сайт.  „Сензационната“ новина е под жълто-червено заглавие, цветове типични за този вид медии. Извадка от статията съдържа важна информация:

            „На 30 ноември тръгва делото по заличаването на партия Възраждане…….Наш източник от средите на Темида ни изпрати детайли около съдебната сага. Делото е с входящ номер 273974 от 15.10.2020 г., като съдът вече е насрочил първото съдебно заседание на 30.11.2020 г. от 10:00 ч., за когато са призовани страните по делото. “

            Възраждане като страна по делото получава информация за пръв път от тази публикувана „сензационна“ новина. Така е в държавата на мафията, прецеденти в българската история, като  опит да се заличи партия в уж „демократични времена“, се наричат сензация. Очевидно е, че тук словото не е никак свободно, а медийното влияние  се използва в посоката, която противоречи на  Етичния кодекс на българските журналисти.

            В същата тази медия са попълнени подробности от съдебното дело, но Възраждане не е потърсена за гледна точка по публикуваното.  Въпреки това от него стават ясни няколко неща:

            – Съдът допуска едва 6 свидетели на Възраждане от поисканите да бъдат допуснати 54.

            – Съвсем естествено тази бройка свидетели е значително по-малка от посочените от прокуратурата  като ищец 120 недействителни подписа. 

            – За експертите по математика е ясно точно колко незначително може да бъде съотношението 120:6.

          – За експертите, познаващи съдебната система, това означава едно: Възраждане е обречена, защото допуснатият от съда брой свидетели не е достатъчен, за да докаже неистинността на твърденията на прокуратурата.

            Ограничено е правото на глас на останалите 48 свидетели, които не са допускани от съда, за да разкажат как са били притиснати, заплашвани и манипулирани от ДАНС. Целта на агентите по държавна сигурност е била една: да принудят учредителите на Възраждане да „забравят“, че са присъствали на учредително събрание.

            Ето няколко актуални разпита, които са се случили в „демократична“ България през 2020 г.:

            – „Дойдоха едни мъже и изведоха мен и дъщеря ми от черквата. Казаха ни, че сега трябва да разкажем за едни пари, дето сме ги взели преди 6 години и трябва да ги връщаме. Ние не знаехме за какво говорят и бяхме много изплашени. Заплашваха ни жестоко, нас и близките. По едно време спряхме да  чуваме какво ни говорят. Накрая казаха, че ще можем да си живеем спокойно, ако кажем, че не сме били на учредителното събрание на Възраждане и се откажем от подписите си. Отказахме се. Беше много страшно, съжаляваме.“ 

            – „Дойдоха при мен и ми казаха, че ще загубя работата си. Аз няма как да храня семейството си и да си плащам кредитите. Огънах се. Съжалявам.“

            – „Дойдоха едни мъже и ме заплашваха, аз съм много възрастен, изплаших се, три дни бях с високо кръвно, беше много страшно “

На 30 ноември Темида избира да е със запушени уши. Съдът отказва да чуе тези 54 истински  истории на българи, чиито деди са проливали кръвта си за България, за да я предадат на децата си, а те на своите деца. Български граждани, които плащат данъците си, за да може мафията, която е заграбила България, да плаща на хора, които да ги притискат и тормозят.

            Друг абсолютен прецедент в работата на Софийски градски съд е бързината, с която насрочва дата за делото за заличаването на политическата партия. Възраждане внесе своята писмена защита на 15 октомври 2020 г. Едва след няколко дни съдът насрочва дата на делото – 30 ноември 2020 г. Всеки софийски юрист знае, че в Софийски градски съд заседанията се насрочват поне няколко месеца след подаване на становището.

            Да, това е държавата на управляващата мафия, но това не е нашата България!

            Днес, в нашата заграбена от мафията държава, няма демокрация, а има зле прикрита диктатура. От която спасението е в обединението. Защото днес заличават Възраждане, утре ще затворят нечий бизнес, защото не им е изгоден, в други ден ГДБОП „случайно“ ще обърка дома Ви – онази килийка, която вероятно още изплащате и ще влезе и при Вас и семейството Ви.

            Там, където няма ред и законност, няма демокрация, няма държавност и няма сигурност за нито един от нас – от политическия лидер до редовия гражданин.

            От действията на управляващите е явно едно: Днес Възраждане, най-ясно изразената опозиция на настоящия властови режим,  е най-голямата заплаха за самия него. Огромен държавен ресурс е изразходван в последните десет месеца, за да бъде притискан лидера на Възраждане, членовете и учредителите на партията. Активното мероприятие по заличаването на партията ще бъде доведено до край. Единственото спасение за България е в обединението, гражданската и политическа  подкрепа за Възраждане. Само ние българските граждани можем да изгоним мафията, да си върнем държавата и да я превърнем в нашата благоденстваща Родина.

            Нека днес не допускаме да бъде заличена партия Възраждане. Нека не допускаме в днешните времена да се случат събития, които са се случили  през 1947 г., когато партия БЗНС Никола Петков  е заличена, а лидерът ѝ убит. 

За повече информация: 0888 21 44 16 – д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане

                 С уважение,

                                      Екипът на Възраждане

Предишна статия

Позорен акт на Община Несебър – заличават българския трибагреник и лъв

Следваща статия

ГАТЬО СУЛТАНОВ: МНОГО ФАКТИ, НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ НА ТАЗИ СЕСИЯ

Други интересни