Това е истината за позора на варненския кмет Портних…

Автор: Няма коментари Сподели:

Вчера в предаването на Сашо Диков „Евродикоф“ по телевизия Евроком Спас Спасов, репортер на Прокопиевия „Дневник“, известен на варненци като пресаташето на бившия областен управител на Варна Добрин Митев, печално и безславно претопли скандала с варненския кмет Иван Портних в израелския град Хайфа, публикуван за първи път от сайта АФЕРА.

Естествено, дописникът на „Дневник“, бивш глас на Добрин Митев, не рачи да се позове нито веднъж на сайта АФЕРА, пъчейки се какви „разследвания“ за скандала с Портних в Хайфа правел.

Всичките му „разследвания“ обаче се градят на онова, което сайта АФЕРА ПЪРВА И ЕДИНСТВЕНА РАЗКРИ за скандала с ГЕРБ кмета Портних в Израел. Включително и върху меморандума за побратимяване между Хайфа и Варна, който остана неподписан, и бе публикуван ПЪРВО ОТ „АФЕРА“, включително заповедите за командировки, които единствена и първа „АФЕРА“ публикува, включително и решението на Общински съвет – Варна, което отново единствена и първа оповести „АФЕРА“.

Нещо повече!

Въпросният Спас Спасов, „разследвал“ „казуса“, сам призна, че „проявил интерес“ към скандала ДАЛЕЧ СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕТО НА „АФЕРА“ /естествено сайта АФЕРА не бе споменат!/, защото „скандала бил избухнал по време на изборите“ и това според великия анализатор Спас едва ли не го омаловажило, понеже минавало за „компромат, въпреки че не е компромат“.

Нататък въпросното бивше пресаташе на Добрин Митев направил „разследвания“, като Спас Спасов ПОВТОРИ ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО ДАЛЕЧ ПРЕДИ НЕГО САЙТА „АФЕРА“ ВЕЧЕ БЕ НАПИСАЛ.

Преразказването на разследването на сайта АФЕРА и преповтарянето на разкритото от АФЕРА, си се нарича преписване, още повече след като не се позовава на АФЕРА, която докато Спас Спасов си е бъркал в носа, си е вършила журналистическата работа.

С две думи въпросният дописник Спас се опита да надгради АФЕРА, но не му се получи.

Уж е разговарял със служител от общината в Хайфа, ама служителят казал, че иска да остане анонимен, обаче потвърдил скандала. Ала бала, портокала.

Спас Спасов не посмя да спомене даже името на Бойко Борисов и мазмантийски изрече единствено, че имало „омерта на държавните институции“, омерта, за която АФЕРА пише вече половин година след избухването на скандала, искайки персонално и лично отговор от Бойко Борисов, който ИЗЛЪГА, ЧЕ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА СКАНДАЛА С ПОРТНИХ В ХАЙФА, КАКТО И ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ И ПРИКРИВА С МЪЛЧАНИЕТО СИ ПОЗОРНИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ.

Впрочем, „десните“ авери на въпросния дописник на „Дневник“ Спас Спасов във Варна не обелиха и думичка за скандала в Хайфа, в лицето на десния им кандидат – кмет, особено на последния дебат по бтв, а любимецът на телевизия Евроком Коцето /Костадин Костадинов/ маркира с въпрос, набутан набързо, в качеството на общински съветник, към кмета, и толкова. Преди това, по време на предизборната кампания, Коцето, което плати на два сайта публикации във връзка с „Портних – Хайфа“, отново преписвайки АФЕРА без да се позове, след като впоследствие сайтовете свалиха публикациите по заръка очевидно от Горе, внезапно млъкна по темата.

Спас Спасов пред Сашо Диков дори не посмя да изрече, че Портних е бил пиян и е задърпал служителката на хотела със сексуални набези, защото „такива думи не можел да употребява“.

И сега, ето я цялата истина за скандала с ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних в Хайфа, за сведение на „разследващите“ преписвачи, които евентуално ще се осмелят да я препишат отново от АФЕРА.

Преди да замине варненската делегация от Варна за Хайфа, за да се побратимят двата града, почетният консул на Израел Красимир Методиев в рамките на близо година и нещо води преговори с кмета на Хайфа за побратимяването.

В началото на 2018 г. Красимир Методиев казва на кмета на Варна Иван Портних, че всичко е уредено с кмета на Хайфа и през месец февруари 2018 г. трябва да пътуват за Хайфа.

Така се стига до решението на Общинският съвет във Варна, който дава съгласие за побратимяване на двата града и за екстренността на което АФЕРА първа писа.

Когато пристигат в Хайфа, кметът на Хайфа известява варненци, че в момента е ангажиран с предизборната кампания, в която участва, и не е готов да подпише този меморандум. Казва им, че през есента на 2018 г., след като минат изборите, ще подпишат документа за побратимяване. Правят си няколко снимки във фоайето на общината в Хайфа и до там приключва официалната цел на посещението.

Същата тая снимка във фойаето на общината в Хайфа е използвана от Портних по-късно, за да потули евентуалните щети от пиянските си изстъпления, и е публикувана официално на сайта на Община – Варна.

След като чува, че побратимяването се отлага, Портних се вбесява на почетния консул на Израел Красимир Методиев, смятайки, че го е подвел и започва да пие алкохол в хотела. Т.е. да се налива.

Тогава става и позорната случка със служителката на хотела.

След като Портних пиян започва да я дърпа и да си иска от нея сексуални щения, описани по-късно в израелски медии, тя се развиква и търси съдействие от полицията.

И понеже за разлика от България в Израел не си поплюват, на варненския кмет Иван Портних му слагат белезниците.

Тогава пиарката на Портних, която също е във варненската делегация, се обажда на пиара на Цветан Цветанов и Бойко Борисов – Никола Николов, и след тяхната намеса, Портних е освободен от ареста.

Както още в първата си публикация по скандала АФЕРА писа, Борисов е бил уведомен от първия миг, когато Портних е бил арестуван, и благодарение на неговите „совалки“ Портних е пуснат от ареста, а скандала остава потулен под похлупака на властта, начело с Борисов. И е укрит от медиите. АФЕРА още с изнасянето на скандала зададе въпроса – на каква цена Борисов е „оправил“ Портних и какво е обещавал по върховете на Израел.

Служителката на хотела е помолена да не подава жалба. А не както твърди Спас Спасов пред Сашо Диков, че е подала жалба, ама после си е оттеглила жалбата.

Ако тя беше подала жалба, може би Портних още щеше да бъде в някой затвор в Израел.

Израелски медии разбират за скандала и Канал 20 веднага отразява случая.

След като се връща в България варненският кмет Иван Портних разбира, че случаят е отразен в израелските медии и е силно притеснен и паникьосан скандала да не стане достояние и на българските медии.

Скандалът успешно е захлупен дълго време, като през него Портних се е надявал, както му е обещал кмета на Хайфа Йоана Яхаф, след като минат изборите през месец ноември 2018 г., отново да пробва да се подпише документа -меморандум за побратимяване между Варна и Хайфа.

Йоана Яхаф обаче губи изборите през 2018 г. и за кмет на Хайфа е избрана Einat Kalisch Rotem.

Иван Портних чрез консула Красимир Методиев отново прави опит да подпише меморандума за побратимяване на Варна и Хайфа, за да замаскира пиянско – сексуалния си позор, последван от арест, тъй като знае, че следващата година 2019 г. предстоят местни избори и той отново ще се кандидатира за кмет на Варна.

И основателно е имал опасения, че скандала, който е сътворил, все някога ще излезе наяве.

Кметицата на Хайфа, Einat Kalisch Rotem като е чула името на Иван Портних, категорично отказва побратимяване между Варна и Хайфа, тъй като е била силно възмутена от това, което е направил Портних в Хайфа.

Нещо повече, кметицата на Хайфа казва, че докато тя е кмет на Хайфа побратимяване с Варна няма да има.

И още нещо: кметицата заявява, че проекта на споразумението за меморандум за побратимяването на Варна и Хайфа отдавна е в кошчето за боклук.

Това е истината за позора на ГЕРБ кмета Иван Портних.

И за позора на ментора му и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, който е укривал от първия миг пиянските безумия на кмета на Варна Портних, който е кадър на ГЕРБ.

АФЕРА разследва скандала от юли месец 2019 година, когато успя да пробие похлупака, под който бе затулен. Още от тогава разговаряхме както с почетния консул на Израел Красимир Методиев, който „нищо не помнеше“ така и с пресаташето на Портних, която също „нищо не знаеше“. В публикация още тогава предупредихме, че Портних го чака „голяма изненада“ и тя се случи, когато първа и единствена АФЕРА гръмна скандала в средата на октомври 2019.

Разбира се, че по време на избори, за сведение на „чистофайника“ Спас Спасов, защото обществото е длъжно да знае кого ще избира. В случая – пияница и сексуално разюздан ГЕРБаджия, арестуван в Хайфа, заради това.

След като месеци наред АФЕРА вади нови и нови факти по скандала с Портних в Хайфа, нито Властта, нито така наречената „опозиция“, в лицето на БСП, нито „десните“, нито коце-та и прочие, използваха ресурсите си за да го развият и да поискат отговори от Бойко Борисов. Точно обратното – свиха се и се скриха като мишки, и на практика обслужиха Борисов и Портних.

Същото се случи и с медиите. С много малко изключения.

Това е истината за позора на варненския кмет Портних, както и за позора на прикриващия го Бойко Борисов, който не само го прикри, но и за пореден път кандидатира за кмет на Варна лице, арестувано в Израел за пиянско-сексуален скандал.

Борисов продължава да лъже и мълчи и до днес.

                                                                         И усърдно заобикаля Варна.

                              Веселина Томова                             https://afera.bg

Предишна статия

В петък стана ясно, че Васил Божков и съдружникът му Георги Попов са притежавали служебни паспорти

Следваща статия

СРЕДИ НАС – генномодицифицированные люди стали реальностью!

Други интересни