Позорен акт на Община Несебър – заличават българския трибагреник и лъв

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title


Позорен акт на Община Несебър – заличават българския трибагреник и лъв
 

Вчера членове на Възраждане Несебър нарисуваха на подпорна стена в града българския трибагреник и българския лъв. 

Ден по-късно тези символи на българщината са определени от общинската администрация в град Несебър като „загрозяваща“ гледка.

  Поради това на гражданите са съставени актове на стойност между 50 и 100 лв.  и им е направено предупреждение, че тези изображения трябва да бъдат заличени днес до 17:00 ч.

Главният секретар на Община Несебър – Тихомир Николов поиска от тях сами да заличат българските символи, тъй като загрозяват градската среда, а кметът на Общината – Николай Димитров днес ще има събитие, което ще бъде опорочено от гледката на знамето и лъва. Image title

Ако глобените българи не заличат тези български символи, то това ще направи общината, съгласно издадения от нея протокол. 

На подпорната стена, използвана за  българския трибагреник и българския лъв, които са част от Българските история от 1879 г., преди това бяха нарисувани графити. Те очевидно са предпочитан декор за събитията на кмета. 

От случилото се става ясно, че всеки българин, който поеме инициативата да облагороди градската среда като нарисува български символи, с които да скрие графити, заплаща тарифа от 50 до 100 лв. като наложена му глоба от властимащите, които допускат в градското пространство графити, но не и знамето и лъва. 

Това е поредния абсурд, който показва как българското и българщината е нещо, което настоящите управляващи не само не съхраняват, но и не понасят и унищожават. 

Възраждане подкрепя присъствието на българските символи в градската среда и категорично застава в защита на членовете си, които на мястото на графити нарисуваха българския трибагреник.Защото мястото му е във всеки български дом, на всяка българска улица, в сърцето на всеки гражданин и е радост за очите му. 

 С уважение,

                      Екипът на Възраждане

Предишна статия

Хаосът се превърна в норма… „Некадърници“

Следваща статия

Възраждане с факти по делото за заличаването на партията

Други интересни