Интервю с Гатьо Султанов

Автор: Няма коментари Сподели:
  • Г-н Султанов, вие сте общински съветник заедно с Ненко Костов и д-р Стефан Недевски от Социалистическа партия „Български път”. Политолог сте и затова ви питам как оценявате кампанията за избор на общински съветници и за кмет на община Хисаря?

  • През цялата кампания ние се опитвахме да стигнем до хората, като им показвахме конкретни неща и документи от политическия живот на общината. Представяхме им програмата си и екипа и се радвам, че на поредни избори ние покачваме резултата си –  т.е. доверието на хората към нас  расте. Нямаме твърдо ядро, затова хората, които са гласували за нас ,са направили съзнателен избор. За жалост за пореден път другите правиха кампания само с долни клевети. Така избори не се печелят и това е факт. Факт е,че хората започнаха да се научават да си продават гласа – една порочна практика, която трябва да бъде изкоренена, за да я има демокрацията.

  • Защо се създаде интрига между вас  и председателя на БСП – Пенчо Шапков?

  • Интрига от моя страна няма. За трети пореден път БСП си правят кампания на мой гръб. В началото и в края на тази кампанията бяха издадени  два вестника от тях, в които хората четяха само долни лъжи и клевети. Опитаха се да ме очернят. Беше много странно , че те не се съсредоточиха върху ГЕРБ и СДС и техните кандидати, а върху Социалистическа партия „Български път”. Това е признак на ниска политическа култура и злоба. Факт е, че БСП управлява два мандата с ГЕРБ и СДС в Общинския съвет и това е причината да бъдат наказани от хората. Високомерието на ръководните кадри в БСП доведе и до тяхната загуба. Да не може да спечелиш местните избори в червена община като Хисаря е недопустимо. Да твърдиш, че всички са се обединили срещу теб и то след като си заявил, че не желаеш подкрепа от никой, е признак на недалновидност. Просто хората от БСП в тази кампания не знаеха какво искат. Смятам, че този ръководен екип в БСП няма потенциал за каквото и да било. От БСП се опитаха след първи тур да „яхнат” екипа ни. Бяха проведени индивидулани срещи с всеки един от тях, но не и с местното ръководство на партията. Така не се прави. Радвам се, че екипът остана сплотен до края и удържа на дадената дума пред населението на община Хисаря.

  • Обади ли ви се проф. Димов – председателят на”Български път”, за да ви окуражи, че не отидохте на втори тур?

  • Проф. Ангел Димов винаги ми е имал пълно доверие и затова съм секретар на партията в България. Ясно е защо не отидохме на втори тур, но на следващите избори това ще се промени.

  • Какво пропуснахте да направите  в тази кампания, която беше толкова различна от миналите избори?

  • Не купувахме гласове и никога няма да го направим!

  • Общински съвет с пет съветници от БСП, по четири от /СДС, АБВ/ и ГЕРБ ,  един от ВМРО и  вие тримата. Кой ще бъде опозиция в него?

  • Опозиция можем да бъдем тогава, когато се предлагат решения, които не са в полза на общината и населението, а обслужват частен интерес.

  • Как виждате подреждането на политическия живот в този Общински съвет?  ВМРО ли ще решава съдбата на общинските дела?

  • ВМРО се показа в цялата страна като нелоялен партньор. В този мандат ще осребряват позициите си. След  четири  години няма да ги има на политическата карта.

  • Защо загуби БСП изборите?

  • В БСП не остаха качествени кадри – това го говоря от десет  години. Няма кой да им спечели изборите. Щом се стигна до там, че да им изпращат PR – представете си! Когато си прекалено високомерен и си се надценил – падаш от високо. В БСП е нужна коренна промяна и тотална чистка. Формалният им лидер незабавно трябва да подаде оставка даже и от Общинския съвет. Единственото нещо, с което ще го запомним за четири години, е опитът за опрощаване  на задълженията на техния другар и „виден” бизнесмен – най-срамното решения за институцията Общински съвет. А и как искате този човек да милее за града ни, като даже и не живее тук. Втората причина е слабата им кандидатура за кмет. Третата е изключително слабата листа за съветници. От избраните съветници смятам, че само  г-ца Марковска има потенциал, но да видим дали ще и позволят да го разкрие и развие. Четвъртата е неформалните лидери – всички ги знаем кои са. И петата е нежеланието да се води каквато и да е коалиционна политика.

  • Стратегията ви за поведение на вас тримата в Общинския съвет?

  • Никакви договорки с никой! Каквото е полезно за града ни – подкрепяме! Каквото обслужва частен интерес – не подкрепяме! Искаме незабавно публичност на сесиите и решенията след тях – директно излъчване в Интернет и запис на сесиите,  издаване на общински вестник или бюлетин. Нека населението винаги да е информирано какво се случва в общината.

  • Кой мислите , че ще е председател на Общинския съвет? Найден Павлов или Бойко Гавраилов? А може би Даниела Пирянкова или Ива Вълчева?

  • Ако някой е  имал някакви договорки за подркепа, сега ще се види. Ние нямаме претенция към постове, така че няма значение кой ще е. Не мисля, че след Ива Вълчева ще се намери по-слаб председател на Общински съвет.

  • Ще се закълнете на  осми  ноември. Да търсим ли някакъв  символ в това, че на този ден православната църква чества „Събор на  Свети архистрагиг Михаил” – празник в чест на светите ангели?

  • Бъдещето ще покаже! „Съ нами Богъ”!

  •                                                           Въпросите зададе Ирина Кирилова

  •                                                                                                            Тракийски Cвят

Предишна статия

Обедна емисия новини (05.11.2019)

Следваща статия

Притяжение! Ключ к Подсознанию!

Други интересни