Знаете ли, че…

Автор: Няма коментари Сподели:

Знаете ли, че…

             Актуално

Какво се оказа? Ами, че ГЕРБ много добре са си научили урока от БКП и ДПС и ползват абсолютно същия “гласоподавателен подход”, като държат голяма част от реалните си гласоподаватели в страх и под натиск…. Честито! Мирише на Комунизъм, прилича на Комунизъм, звучи като Комунизъм… ами хора, ние си живеем в Комунизъм, бе!Знаете ли, че...

                                    Автор: Цветомир Глоговски 

Знаете ли, че…

1. Според данните, предоставени от Българската стопанска камара, в България към момента има над 433,000 държавни служители.

2. Според НСИ, заетите в публичният сектор към март тази година са 547,636, като средната им работна заплата (пак според НСИ) е 1,339 лв на месец. Това, за мързящите ги да смятат, прави 731,641,696 лева месечно за заплати.

3. В частния сектор работят (пак според НСИ) 1,715,833, които реално изработват заплатите, нужни за т.2. Според данните, тяхната средна работна заплата е 1,311 (да, по-ниска отколкото в публичния сектор…).

4. Процентът на заетите в публичният сектор, спрямо общия брой на работещите в страната, е 24%. Само като справка, в Германия е 15%, в Нидерландия е 11%.

5. Борисов дойде на власт с обещанието да намали бройката в администрациите. Резултатът от това “намаляване” е увеличение с над 10,000 само в държавната администрация!

6. Ефективността на тези държавни служители е неоспорима, като според последния доклад на Световната Банка в секцията “стартиране на бизнес”, България пропада до 113-то място (от общо 190 държави), или малко след Гвиана, и малко преди Замбия и Гана.

Голяма част от тези хора на избори гласуват според зависимостта си от управлението, като поради същата причина на всички тях им е официално (по закон) забранено да се включват в протестите.

ГЕРБ се похвалиха, че са ги избрали 1.5 милиона българи. +30% от тях видяхме от къде са. Сега прибавете и част от семействта им, които гласуват чисто по финансови причини, сложете и “Съюза на Покойниците”, които твърдо гласуват за тази партия, малко подплатени ромски гласове от махали и села (за справка – последните кметски избори) и математиката излиза.

            Какво се оказа?

Ами, че ГЕРБ много добре са си научили урока от БКП и ДПС и ползват абсолютно същия “гласоподавателен подход”, като държат голяма част от реалните си гласоподаватели в страх и под натиск…. 

             Честито!

Мирише на Комунизъм, прилича на Комунизъм, звучи като Комунизъм… ами хора, ние си живеем в Комунизъм, бе!

                           https://www.lentata.com/page_18369.html

Предишна статия

Гьонсуратлъкът е голяма работа!

Следваща статия

Никой не иска да подаде оставка, заради стотици политически гафове!

Други интересни