Никой не иска да подаде оставка, заради стотици политически гафове!

Автор: Няма коментари Сподели:

ПОЛИТИЧЕСКА ПАТОЛОГИЯ

                                 Актуално

Постаментът на сегашната власт е именно в това – в душите на наивниците, които смятат, че у нас НАИСТИНА са построени хиляди километри магистрали и, че водата във Варна вече ще е завинаги чиста.ПОЛИТИЧЕСКА ПАТОЛОГИЯ

Никой не иска да разследва записите с гласа, подобен на Бойко Борисов. Това е политическа патология.

Политическата ситуация у нас е отровена от начина, по който Борисов държеше властта – като притискаше, тровеше и псуваше несъгласните.
А пред камери се правеше на жертва.

Политическата патология не се състои в неговото поведение на хванат в десетки лъжи престъпник. Тя се дължи на продължаващата подкрепа на наивниците. Огледайте се. Борисов е тяхна функция десет години.

Никой не иска да подаде оставка, заради стотици политически гафове. Това е политическа патология в ужасни размери – напротив, вместо оставки продължаваме да слушаме хвалби.

Постаментът на сегашната власт е именно в това – в душите на наивниците, които смятат, че у нас НАИСТИНА са построени хиляди километри магистрали и, че водата във Варна вече ще е завинаги чиста.

Никой не иска да признае натиска на Борисовите производни върху медиите. Зловеща патология за всеки анализатор на ситуацията у нас.
Изчезват журналисти и материали, пускат се, свалят се, съдят се, заплашват се. Но това не е новина. Новина е, че някой пляска на пристигащ джип. Ужас. Ние сме ненормални. И сме ненормални не от вчера.
Наивниците смятат, че това е нормално, че всеки лош репортаж пречи на работата, работата, работата и видимите резултати. Над съзнанието ни се упражнява контрол – дори и в малките медии, вижте ТВ Враца от вчера.

Никой не иска да смята точно разхвърляните милиони и милиарди от премиера във всеки едни новини. Ще ви настръхне косата при една проста ревизия от студент по икономика. Всичко, което ви се казва е като хипноза за наивници. Дали някога някой ще щракне с пръсти и наивниците ще се събудят?

Не смятам, че протестиращите са постигнали критична маса, заблуда на поетите е, че Б.Б. вече е свършен. Не е – патологията може да живее дълго сред нас, вижте си историята.

Но Б.Б. е вече лабораторен пример за политическа патология.

Патология в световен мащаб и то при демократичните режими. 

Всеки срез от неговото поведение и слово е метастаза на нашето злокачествено търпение, всяка негова реакция е извън широката психологическа норма. 

И е въпрос на време това поведение да се определи като шокираща лична психиатрична патология, достигнала изключителна популярност и социални висоти. Такава психопатология ще бъде коментирана, рано или късно, наспорти днешните дитирамби за Ръководителя, Който Не Може да бъде заместен. 

А дитирамбите са просто още една политическа патология, основана на електорален страх от кризи, болести, заговори, комунисти, парашутисти и други нарцисисти. Кошмар, социален кошмар, който ние нямаме сила да отречем и така да спасим себе си и самия Борисов. 

Защото той явно не разбира, че съдът и затворът за него са вече спасителен вариант.

Политическа патология е сама по себе си електоралната възможност на едни свободни избори да печели точно той. 

Никой няма да се наеме да освидетелства цяла една нация, но мисля, че и на това ще дойде времето.

Да, ние сме политически девиантни избиратели.

О, как не искам да съм прав. И о, как не искам да съм лош пророк.

                      https://www.lentata.com/page_18367.html

Предишна статия

Знаете ли, че…

Следваща статия

Важно е да си степенуваме неудобствата

Други интересни