СЕСИЯ, СЕСИЯ, АМА И ТАКАВА НЕ Е БИЛА

Автор: Няма коментари Сподели:

       Кетъринг – тази дума трябва да научат децата, че като започнат да им носят кутийки с храна, да са наясно, че няма вече на лелята топлата супа, а има кетъринг.  И така сутрин, обед и вечер ще тича по асфалта колата на фирмата, която ще храни децата. Ами, сигурно сутрин ще налеят всичко в кутийките , ще го оставят в градинките и после ще го претоплят. А кой ще го претопля като няма лелка? Нали ще спестим на общината 80 хил. лв. за сметка на петте детски градини в общината! Това е важно, пък, че искаме да имаме здрави деца, ще видим какво ще хапват, когато кетърингът започне.

     Иначе сме майстори на рекламата.Имам предвид Местната инициативна група. След като направиха тържество, на което гърмя шампанско, пък се разменяха папки като на връчване на акредитивните писма на посланици, пък само дето не си размениха писалките за спомен, на сесията Мария Мустакова реши да изиграе същата пиеса и пред общинските съветници. Я вижте що сме сторили! Вие мислехте да разтурвате МИГ, а ние пред вас подписваме договор с читалище „Иван Вазов“, че МИГ им осъществи проекта. Моля ви, имаше пита, а  „П.Б., който от 27 феврари 2019 година има договор с МИГ до края на декември 2019  за близа 3 хл. лв. за публикации в печатни и електронни медии беше ли там?  Само дето не бяха повикали и „Медия бокс“ , която има два договора за издаване на брошури и пълноцветен бюлетин, 8 страници, 300 броя за четири тиража/ Уточнявам: извадката е от интернет./

    Иначе, ако на общината трябва бетон, нека извика съветниците на СДС и ГЕРБ. Твърди са като бетон в решението си да гласуват по предварителен план. Докато днес съветниците на БСП се присъединиха в едно гласуване към тримата от СП„Български път“, ония останаха твърди. Ама, моля ви се, как ще угодят на един инженер, втори мандат съветник, на който Пенка Ганева в миналото си кметуване продаде 10 дка имот, сега да вървял до имота си по един, разделен на сесия, стигащ само до неговия имот път? Да си хвърчи човекът! Язък, че назначеният от Ганева кметски наместник в Мътеница беше повел няколко хорица, които нищо не разбират нито от кадастраен план, нито от частна общинска собственост, нито от публична общинска собственост. Абе, нека да има протестиращи, че някой искал да стига до имота си. То има още три пътя, за да стигнат другите до своите имоти, но… този им поде очите. А на един съветник от няколко мандата трябва да напомня, че не е нито 9 септември 1944 година, когато национализираха частни имоти, нито 10 ноември 1989, когато приватизираха чужди имоти. Все пак сме 2020 година.

     А общината имала нужда от пари. Затова дайте да продадем градския плаж – предложи кметът. А, не! – казаха съветниците. Ще продадем апартамента на „Хайдут Генчо“ № 1, за това сме съгласни. Колко са дълговете? Я да напомним на Ганева, че когато Дойкова стана кмет в едно издание на зелените се появи информация, че заварила общинския бюджет с главница по   взети кредити 4  113  918 лв. и неразплатени средства по проекти около 620 хил. лв. Ама ще речете, че тогава нямаше пандемия. Кой е виновен, че няма пари общината днес? Празните хотели? Празните бани?  Неплатените данъци?  А кой даваше разрешителни за хотели? Кой даваше разрешителни за трасета за минерална вода? Кой не помисли, че освен минерална вода трябва и други цехове да има в този град? Общината и съветниците. И кои са в Общинския съвет десетки години? Оставям ви го като загадка.

    И да се върнем на кетъринга. Докладната е подготвена от главния експерт „Образование“ Величка Костова. В информацията за сесията съм използвала цифри от тази докладна. Я да си го кажем направо! Дадохме спалното бельо на детските градини на пералнята на приятел на общински съветник. Сега ще дадем храненето на една фирма, която отдавна иска да прави това на територията на хисарската община. Както беше писал един поет: деца, боя се зарад вас!

                                         ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                                         ИРИНА КИРИЛОВА

Предишна статия

Кой има изгода, е въпросът, който ние трябва да си задаваме, кой печели от цялата тази история?

Следваща статия

ИСКАМ АЗ, КАТО АКАДЕМИК И ПРОФЕСОР, А И КАТО ЗАИНТЕРЕСУВАН ДАНЪКОПЛАТЕЦ И СОБСТВЕНИК НА ПАРИТЕ В БЮДЖЕТА, ДА ПРОВЕДА РАЗПИТ НА ПРЕМИЕРА ЧРЕЗ ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА, И ДА ГО ПОПИТАМ ЗА ЕДНИ НАШИ МИЛИАРДИ?

Други интересни