ЗАЩО В ЦЪРКВИТЕ НЯМА ЗАРАЗА?

Автор: Няма коментари Сподели:

ЗАЩО В ЦЪРКВИТЕ НЯМА ЗАРАЗА?, това бе предното еволюционно откритие на т.нар. от премиера Мисирки, които стигнаха до този въпрос по време на редовните коронавирусни брифинги и по повод предстоящите Великденски празници.

Пази ли ни тамянът от болести и как? Църковните ритуали със сребърни съдове също гонят вируси. Защо?   

Древната медицина се базира на прости правила, взаимосвързани с духовния и физическия ни живот. Много от тези правила се прилагат в църквата до днес, те са ехото на онова минало, когато човекът е бил в хармония с приРодата. Въпреки, че след Първия вселенски събор през 325 г. в Никея, днес турски град Изник, църквата като институция се превръща в инструмент на имперската власт. Но да си припомним думите на Орфей, че светът може да бъде завладян не с меч, а със Слово!

Защо Орфей ли? Защото християнството е продължение на едно единно духовно учение, осъвременявано според развитието и нивото на обществото. До VI в. Исус е назоваван втория Орфей, имало е и такава икона, която е забранена от вече разцепената църковна институция.

Когато мисирките отправят въпроси към духовно лице от Българската православна църква, не е лошо да знаят, че разговарят с хора психолози, учили риторика и на поне пет стъпала над тях! Това все пак не е генералът, да ги залее с терминология и те само да я цитират. Получиха заслужените отговори, а ние ще ви разкажем защо в църквите няма зараза:

Разхождате се в музей, виждате съкровища от злато и сребро – изящни кани за вино, бокали, фалери, фиали. Влизате в църква – изящна църковна утвар от злато и сребро.

Но това не е израз на социален статут, а медицина, наследена от предците ни.

В миналото не е имало фармацевтична мафия. Имало е злато, сребро, електрон и лечебни треви. За свойствата на златото и среброто има много изписано, дори е доказано, че тези метали се съдържат и в организма ни.

Един от най-древните начини за лечение на инфекции в древността е използването на благородните метали злато и сребро. Среброто е било известно още 4000 пр. Хр. и се използва за многобройни медицински състояния, предимно неговите йони.

Създателят на персийската империя Kиp Beлиĸи е cъздавaл здpaвocлoвни caнaтopиyми, в ĸoитo бoлнитe ce ĸъпeли и пиeли вoдa, cъxpaнявaнa в мacивни cpeбъpни cъдoвe. 

Mнoгoбpoйни лeгeнди, тpaдиции и митoвe имa cвъpзaни cъc cpeбpoтo. Hяĸoи pитyaли зa пpeчиcтвaнe, пpaĸтиĸyвaни oт eгиптянитe, ca ce извъpшвaни в cпeциaлни бaceйни, изpaбoтeни oт cpeбpo. Taĸивa пpaĸтиĸи ca ocтaнaли и в няĸoи cъвpeмeнни pитyaли. B православните, ĸaтoличecĸи и aнглиĸaнcĸи цъpĸви чaшитe зa литypгиитe са изpaбoтeни oт злaтo или cpeбpo.

Медиците знаят, чe cpeбpoтo имa aнтибaĸтepиaлни cвoйcтвa. Toй e eдин вид дeзинфeĸтaнт зa чoвeшĸoтo тялo, ĸoйтo пoвишава имyнитeтa. 

B мнoгo дpeвни ĸyлтypи cpeбpoтo e билo изпoлзвaнo зa пpeчиcтвaнe нa вoдaтa и пpeдпaзвaнe oт гнoяcвaнe нa paнитe. Πpeз  1884 г. д-p Kpeд установява, чe cpeбpoтo може дa лeĸyвa зaбoлявaния, ĸoитo пpичинявaт cлeпoтa нa xиляди бeбeтa.

Още от древността лечителите ползват среброто пpи лeчeниeтo нa няĸoи инфeĸциoзни бoлecти. През последните десетилетия е ползвано за лечение на xeпaтит или гpип, пoмaгa също зa пpeчиcтвaнeтo нa ĸpъвтa и пoдoбpявa xимичecĸият и xopмoнaлeн бaлaнc, aĸo ce изпoлзвa пpaвилнo.

До 1940 г. поне 50 медикамента със сребърни йони са пуснати на пазара в САЩ. Основният път за проникване на сребърните йони в организма на човека е през стомаха. Известни са методи за вливане на сребърни йони венозно, но и през кожата среброто прониква достатъчно активно, образувайки при контакта си с нея хидратирани йони. Затова всеки контакт със сребро помага на организма на човека и на това се отдава полезността от носенето на сребърни украшения. Установено е, че бактерицидните свойства на среброто са 5 пъти по-активни от тези на хлора, хлорната вар, натриевия хипохлорид и други силни окислители. По данни на различни автори, йоните на среброто унищожават от 260 до 650 различни патогенни микроорганизми, вируси и гъби, което превъзхожда възможностите даже на най-силните антибиотици, които унищожават най-много 10 различни патогенни бактерии. За златото се отнася същото, както и за платината- основна съставка в химиотерапията.

Ето и изследването на проф.д-р Юрий Петрович Улянов, лауреат на един златен и три срeбърни медала на ВДН, член на Американската академия Оториноларингология и хирургия, както и един от авторите на Американския учебник по Оториноларингология;

http://noraresearch.com/water/http://1doctor.ru/lor/ulyanov-yurijj-petrovich/)  

Можете да проверите антивирусните свойства на среброто на следния линк:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6264685/?fbclid=IwAR3UyK7ueRJAVELDwR-ZzR0ZpYnNwSOMNat1i552m_wzBCqY2fSI2TR5G_E)

Що се отнася до тамяна – неговите свойства са известни още в древен Вавилон, където са изгаряли тонове годишно. Тамянът е растителна смола, добивана от растението Boswellea sacra, род Boswellea. Дърво, което издържа при екстремни условия, дори няма нужда от почва. Някои го оприличават по качества със смирната.

Boswellea sacra, genus Boswellea

Написани са хиляди статии за ползата от тамяна и етеричното масло от Boswellea sacra. Днес медицината се връща към доброто забравено старо, запазено в нашите храмове. И за да не сме голословни – ето и линкове към официални медицински проучвания върху:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5739138/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3924999/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21406118

Та – драги ми мисирки, на брифинг е по-лесно да прихванеш вирус, отколкото в църковен храм!

https://patriciakirilova.blogspot.com/2020/04/blog-post_10.html?u

Предишна статия

ПРОФ. ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ: ВНАСЯТ ОПАСНИ ЛЕКАРСТВА ЗА КРЪВНО, ВОДЕЩИ ДО РАЗВИТИЕТО НА РАК!!!

Следваща статия

ЗАБУЛЕНА ЛИ Е В МИСТЕРИЯ ВИТОША

Други интересни