За някои пловдивчанинът Иван Гарабитов е буквално спасител

Автор: Няма коментари Сподели:

                   https://www.youtube.com/watch?v=qHKACgT6lEY&feature=share&fbclid=IwAR2_oxNTSVoirkPs0Z0R7K4tmc0Y5GFcaDqRgp9a-CJIrqgW9TN73oIcM4Y

Иван Гарабитов е роден на 3 май 1945 год. в село Паничери, Пловдивско. Терапевтът и заслужилият треньор по борба е известен не само като създател на европейски, световни и олимпийски шампиони в спорта /като Живко Вангелов, Валентин Гецов, Васил Ботев, Рангел Геровски и др./, но и на рекордьори в здравословното отслабване. Медиите го титулуваха „треньор по отслабване” и „българският гуру в отслабването“ заради неговата уникална методика – без диети, медикаменти, хирургически операции и т.нар. йо-йо ефект. Благодарение на нея десетки хиляди българи и чужденци олекнаха от 5 до 150 кг, сочи статистиката. Това са хора, доверили се на българския патент в здравословното отслабване, за който с право може да се каже, че няма аналог в света. Само при методика „Гарабитов“ кожата не увисва, което нормално се получава при намаляването на голямо количество телесна маса.

В практиката си народният лечител прилага квантовата медицина – медицината на бъдещето. Той комбинира атланска вибротерапия и медитация за премахване на стрес, депресия, страх, различни фобии и агресия.

За някои пловдивчанинът Иван Гарабитов е буквално спасител

„Системата на Гарабитов не е стандартно отслабване, а оздравяване”, каза през 2011 г. пред медиите г-н Илкер Тунджай (Ilker Tungay), бивш министър на земеделието и горите в Турция и 20 години депутат в парламента. „Иван възпитава духовно, а всеки знае, че когато духът е здрав, и тялото е здраво. За това казвам, че Иван Гарабитов е моят учител и разделям живота си на две – преди и след срещата си с него”, сподели г-н Тунджай.

Гарабитов практикува йога от 1955 г., още от дете. През 1983 г. съдбата го среща с  доайенът и основателят на първата школа по йога в България инж. Венцеслав Евтимов, последовател на Д. Брахмачари /учител на Индира Ганди/. Гарабитов използва елементи от асаните за своята система от оригинални физически упражнения, с които помага на спортисти да печелят медали и на хора с наднормено тегло да изхвърлят излишните килограми.

От 22 юни 1999 год. е ученик на Шри Чинмой, духовният и йога учител, създател на философията за себенадминаването – вроденият импулс на всяко човешко същество за интелектуална, творческа и духовна еволюция. „Възрастта е само в нашите умове“, казва Шри Чинмой.

Шри Чинмой лично дава името и благословията си за създадения от Гарабитов „Чинмой клуб” за високо спортно майсторство. Богатият опит и задълбочени познания по физиология и психология правят този вечно бликащ от енергия и ентусиазъм пловдивчанин съвършеният консултант и терапевт на бивши и настоящи спортисти. Дългогодишната практика на Иван Гарабитов като треньор в България и чужбина, показва еднозначно и безусловно, че прилагането на неговите методи съкращава в огромна степен периода за постигане на високи спортни цели. За по-кратки периоди се постигат изненадващо добри резултати на европейско, световно и олимпийско ниво – в рамките на 6 месеца до 1 година.

Иван Гарабитов е завършил Ojas академия – висша жизнена енергия, която дава на човека сили, здраве и добро самочувствие. Гарабитов е специалист и по рефлексотерапия, и резонанс терапия. Обучен е лично и от д-р Улрих Рандол, създателят на матрично-ритъмната терапия.

В своите центрове в София и Пловдив Гарабитов и екипът му предлагат комплексна методика за отслабване, възстановяване и подмладяване на организма, включваща система от дихателни практики и упражнения, матрично-ритъмна терапия, детокс програми, лечебна терапия за стъпалата, медитация и др.

От 2008 г. – от откриването на йога зала „Шри Чинмой“ в център „Гарабитов“ в Пловдив, Иван води безплатна медитация всеки понеделник. Всеки желаещ може да пробва и да почувства нейното влияние върху своя организъм.

                                                      https://www.garabitov.com/index.php/centar-garabitov/za-osnovatela

Предишна статия

Зачем нужен человеку мёд?

Следваща статия

Демокрацията е неизлечимо болна

Други интересни