В БЪЛГАРИЯ БИЗНЕС СЕ ПРАВИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ЕДИН НАЧИН

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title


                                              Открий едната разлика…

             Път към висшето робо-демократично общество

Главният обвинител обикаля и където срещне богат или неудобен – айде в ареста. Мамицата им, ще въздам справедливост, защото съм божият инструмент! Своите обаче не пипа. Цветанов е невинен, – отчита прокуратурата. 

Откъм КПКОНПИ Цацаров приглася. Цв.Цв. закупил ултра лукс имот за по 600 евро кв.м., докато всички съседи купували по 2000 евро и нагоре.

Но всичко е законно, според проверяващите. Няма „Апартаментгейт“, – нерви се Цацаров на гадните репортери, които питат, какъв точно доклад е написал и за кого. 

Иван Гешев – усърдие, амбиции и строгост. Фигаро тук, Фигаро там. Фигаро горе, Фигаро – долу. Без ирония. Навсякъде е: щракат белезници, униформени хвърчат като финикийци, атакуват се офиси, сякаш са турски редути край Плевен. Аргументи и обвинения колкото искате. Но едно е особено натрапчиво: ОПГ. Вълшебната абревиатура на Гешев. Организирана престъпна група! 

Тя храни него, Специализираната прокуратура и Специализирания съд. Но най-много робовладелците. А те водят епична борба с корупцията. Херкулес, който изрива Авгиевите обори. Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря. Такъв е законът. 

Щеше да е прекрасно, ако беше вярно. 

В БЪЛГАРИЯ БИЗНЕС СЕ ПРАВИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ЕДИН НАЧИН. 

Той включва: 

Правило №1: Даване на подкупи. По цялата верига. 

Правило №2: Без „политически чадър“ няма голям и среден бизнес.  

Правило №3: Осигури гласове и пари за Партията.   

Правило ” №4: От всяка обществена поръчка върни на възложителите от 50 до 80 на сто от сумата. 

Четири железни, но простички правила. В тях е цялата дефиниция за съвременното робовладелство. 

Големите компании разчитат предимно на пари от бюджета. Затова управляващи и политици са им скъпи. Много, много СКЪПИ.

 Ако някой не спазва „правилата“, отиват униформени, качулки, прокурори, ченгета, данъчни, КПКОНПИ – да му обяснят, че се е объркал нещо. И той плаща. Ако няма парите, тегли кредити и пак плаща. Ако не е достатъчно – прехвърля фирмите и бизнеса си на посочено лице от Робовладелеца. 

Ако спомене закона – повдигат му обвинение и става член или ръководител на ОПГ. Ако не достигат хора за “тройката” – пишат жената и децата.

 Следва медиен ла_нян водопад върху изпадналия в немилост, близките му, партньорите му. Има си медийни роби за тази работа. Тяхната дажба е по-голяма.

 В размазването се включват МВР, ДАНС и всякакви секретни, тайни, потайни и национални служби. За да се види цялата мощ и всички да треперят. Педагогическа поема. 

Пачките, които показват репортажи в офиси, кутии от обувки, каси, кашони и пр. не са пари за „черни“ дни. За депутати, магистрати, ченгета, контролни органи, чиновници, министри са. Месечни такси, подкупи, мазнинка – както искате ги наречете.

Действа се избирателно, наказателно, брутално, примитивно, по поръчка. Така повелява робовладелския строй. С елементи на хитлеро-сталинизъм. 

Робовладелците са щастливи и честити. Случиха на роБолюбив народ! Няма въстания, няма Спартак, нито Бардоквата. Левски и Ботев висят по стените. Робовладелците са спокойни. 

С трепет очакват от ЕС да изпратят  обещаните 12 милиарда евро за преодоляване на последствията от пандемията. Вече са ги разпределили. 

Ще кажете: робите не са имали права, а  ние имаме. 

Имате? Хубав виц. Имаме даже Конституция… 

Ако има определения, които нямат нищо общо с нашия народ, това са: мъдър, свободолюбив и смел. Талантлив, може би, но нахалост… 

Най-много харесва мъката, защото се открива в нея като жертва и окайва горко съдбата си. Ама не е съдба, драги роби, предумишлено престъпление от страна на робовладелците е. 

Такова е положението в нашата слънчева страна. Помощ отвън няма да дойде. 

Нито в Америка, нито в ЕС вярват, че робството е възможно в съвременен вариант. В Москва си падат по крепостничеството… 

Да се оправят сами, – казват си те и смятат каква им е ползата от нас. Но ние не се оправяме. Може би искаме, но не можем. 

Гешев знае, че трябва да арестува авторите на демократично робовладелския строй у нас. Не жертвите. Жертвите са принудени да спазват наложения ред. 

Но на Гешев му харесва този строй – дава му камшик.  

Бог да я прости тази държава и нейния роБолюбив народ. 

Амин…

                                                                                             Д-р Димитър Попкутуев

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/kak-demokratichnoto-robstvo-pobedi-nas.html

Предишна статия

„Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…”

Следваща статия

Ако главният прокурор наистина иска да привлече цялото ни внимание и спечели доверието ни, нека се престраши и влезе в х-л „Берлин“

Други интересни