Ако главният прокурор наистина иска да привлече цялото ни внимание и спечели доверието ни, нека се престраши и влезе в х-л „Берлин“

Автор: Няма коментари Сподели:

                              Списъкът на Шиндлер…

Със сигурност списъкът с имена и цифри, пуснат до медиите от прокуратурата ще събуди интерес. Познати имена и милиони записани срещу тях. Най-вероятно са предполагаемите активи на въпросните личности. При това сметките са отпреди години, защото част от хората отдавна не са между живите.

Разбира се, че прокуратурата цели нещо с пускането на любопитната бележка, залепена на някаква снимка и писана от единия от братята Бобокови.

Едно от първите предположения е, че главният прокурор цели чрез въпросната загадка да отвлече общественото внимание от неприятни за властта теми. Например: 

– Разкритията на бизнесмена Васил Божков.

– Забъркването на министър Горанов в неща, които са меко казано незаконни.

– Съмнителната идея да се създава Държавна петролна компания.

– Безпочвени обвинения и арести, дело на прокуратурата.

– Нежеланието на прокуртурата да се заеме с приближените до властта олигарси.

– Неприятните въпросителни около случая с 360-те кг кокаин в Студентски град.

– Изчезналите над 800 млн лева от митниците по „китайското карго“. 

Появата на един такъв списък е параван за прикриване на нещо много по-голямо. Например кой управлява всъщност държавата и каква е ролята на прокуратурата в това?

 Сещам се за един друг списък, за който се мълчи упорито. Защо държавното обвинение не публикува министрите, политиците, олигарсите, висшите магистрати (прокурори) и масони, с които е контактувал и уреждал съдебни дела офицера от НСО Борис Иванов – същият, който ръководел група за поръчкови убийства, както твърди обвинението? Лично говорителката на Гешев – Сийка Милева увери, че се знаят имената на въпросните хора. Този списък публикувайте. Или списъка на спестените от шефа на КПКОНПИ имена на политици в отчетния му доклад? И списъка на офшорките, който предишнит главен прокурор поръча миналата година и после настъпи тишина.

 Ако главният прокурор наистина иска да привлече цялото ни внимание и спечели доверието ни, нека се престраши и влезе в х-л „Берлин“, откъдето да извади папките с компромати за висшия политически клир…

 Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Сравнението изглежда нелепо, но само на пръв поглед. Амбициите на главния прокурор са да е герой – като Шиндлер например, – който въпреки лошите, спасява не просто 1000 евреи, а цялата държава и гражданите от престъпността и корупцията. Нищо по-малко.

                                                                   Огнян Стефанов

https://frognews.bg/novini/spisakat-geshev-spisakat-shindler-otvlichat-vnimanieto.html

Предишна статия

В БЪЛГАРИЯ БИЗНЕС СЕ ПРАВИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ЕДИН НАЧИН

Следваща статия

Кметът е разпоредил да бъдат сложени сигнални ленти, за да не се допускат хора до мястото със загробените отпадъци…

Други интересни