СИГНАЛ ДО СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА

Автор: Няма коментари Сподели:

СИГНАЛ ДО СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА

ДО СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С И Г Н А Л
от Николай Ганчев Колев, София, ж. к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0893 644 195

От 2002 г. до днес са похарчени 4 млрд лева за т. нар. Електронно правителство. Изминали са 18 години, а не е обявено окончателното му създаване. Има няколко институции, които работят по електронен път, но самият факт, че не е редуцирана администрацията е показателен факт за това, че Електронното правителство не е завършено.
Ще ви дам два факта:
Естония през 2002 г. си направи Електронно правителство срещу равностойността на 55 млн български лева в рамките на 10 месеца. Ние се влачим 18 години и сме похарчили над 70 пъти!!! повече пари от тях.
Нидерландия си направи Електронно правителство и държавната администрация бе редуцирана до 28 хил. чиновници. Ние имаме близо 800 хил. чиновници при положение, че Нидерландия е почти 18 млн граждани, а ние сме около 7!!!
Всичко това е съзнателно направено от страна на съответните български институции-НС и МС. Това означава, че приходите от данъци е твърде малък, тъй като държавните служители не плащат ДОД. В същото време получават относително високи за страната заблати, работата е много тромава и контролът-практически невъзможен.
Известен е фактът, че държавните служители гласуват на избори по принцип за този, който ги е назначил. Като се има предвид, че всеки служител има семейство, на практика , гласуващите за определена партия или партии, които са управляващи по време на назначаването на служителите, са много повече от числото на администрацията. Това на практика означава, че управляващите чрез нашите пари от данъците си купуват гласове.
Не става дума за моралните нарушения, а за източване на пари от държавния бюджет за печелене на гласове на изборите, което е престъпление.
Настоявам за незабавна и сериозна проверка от страна на прокуратурата за това масирано пилеене на пари от бюджета за партийни нужди.
Моля да ме информирате за направената проверка. Готов съм да отговоря на всичките ви въпроси, ако имате такива.

28.04.2020 г.
София Николай Колев-Босия           https://afera.bg/              

Предишна статия

Нищо ново под слънцето!

Следваща статия

На международните пазари се очаква България да емитира нов държавен дълг в размер на ДВА МИЛИАРДА ЕВРО

Други интересни