На международните пазари се очаква България да емитира нов държавен дълг в размер на ДВА МИЛИАРДА ЕВРО

Автор: Няма коментари Сподели:

На международните пазари се очаква България да емитира нов държавен дълг в размер на ДВА МИЛИАРДА ЕВРО. 

Все още не е официално, но насоките на политиката на ГМР ясно показват, че това ще се случи. Защото ако не се краде, то се вземат заеми, които се плащат не от него и тези, които са си разпределили парите, а от нас, децата ни, внуците ни и евентуално правнуците, ако изобщо някой от изброените остане в България.

Икономическата програма на правителството е една от големите загадки в държавата. 

Предвиждат се едни неща, които не се случват, харчат се едни пари, които след това става тройно повече и се вземат заеми на принципа на безотговорен комарджия, който знае, че няма да ги връща.

Когато 1989 година започна мъчителният „преход“, основен мотив за нападки срещу предишното управление беше големият държавен дълг. Странно защо същите тези хора сега мълчат като риби. Или по-скоро като глътнали заводи и предприятия.

Заявявам, че от всички управления досега, тези на гербавите са изтеглили най-много държавни заеми и резултатът от тях се вижда най-малко. Няма ясен разчет тези пари как са похарчени. 

Ясно е, че са усвоени от едни обръчи от котараци и лисугери, но поне от кумова срама, както казва народа, да дадат някакъв отчет заради какво ние, народът, ще връщаме пари и ще задлъжняваме поколения наред.

Всеки един заем води и до лихви. Води до това, че бюджетът на държавата преди да отдели пари за здравеопазване, образование, икономически мерки, първо трябва да си плати на кредиторите. 

Вместо да се повишат пенсии и заплати, се повишава държавния дълг. И той ще се връща точно от тези, които нищо не са видели от тези пари.

Безотговорността на гербавите е ясна. Но страшното е, че никой не им се противопоставя. 

Президентът Радев вчера поиска публичен регистър на харченето на обществени средства. Няма да го направят. Защото ги е страх най-много от истината. 

Те управляват с помощта на нашата неинформираност, заблуди и техните лъжи. Защото истината е сила, която може да ги помете.

Та, пак да попитам – как ще се харчат два милиарда евро и как това пряко ще се отрази на всеки български гражданин?

                                                      Image title               Елена Гунчева                   https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

СИГНАЛ ДО СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА

Следваща статия

НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА COVID-19!!!

Други интересни