Предлагат ни избор между един или друг вид зависимости и наричат това свобода!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ние сме несвободни, а залъгани с илюзията, че благоденствието е в свободата да вземаме бързи кредити, че свободата е в това да можем да избираме дали да живеем живот назаем, живот от заплата до заплата заради оцеляването или празен консумиращ живот.Свободни ли сме наистина?

                                                      Автор: Лидия Делирадева, ФБ

Свободата на духа, свободата на вътрешния ни живот е една от основните ценности, една от целите на прогреса, а развитата икономика трябва да се превърне в средство за нейното реализиране.

Като даде на хората достойна форма на съществуване, обществото ще може да стимулира растежа на духовното богатство, освободено от борбата за физическото оцеляване на човека. Но в процеса на икономическо развитие инструментът се е превърнал в цел.

Ние сме несвободни, а залъгани с илюзията, че благоденствието е в свободата да вземаме бързи кредити, че свободата е в това да можем да избираме дали да живеем живот назаем, живот от заплата до заплата заради оцеляването или празен консумиращ живот.

Предлагат ни избор между един или друг вид зависимости и наричат това свобода.

Масовото съвременно общество е общество на равни в неволята. Ние сме равни само в избора на зависимости. Онези, които стоят над масовото общество, са лицата, създаващи тези зависимости.

Иска ми се да израснем в съзнанието си и да започнем да се замисляме за същинската, естествена и нефалшифицирана свобода – онази, която съзидава човешките таланти, а не предлага луксозни миражи.

Иска ми се, защото не се сещам за нито един Божи закон, който дава право на едно човешко същество да поставя в зависимост или унизително състояние друго човешко същество.

                                                                  https://www.lentata.com/page_16769.html

Предишна статия

ТЪРЖЕСТВА НА ДЪНОТО

Следваща статия

Страните с ниска смъртност имат добре информирани граждани, като цяло по-добро хранене, по-висок жизнен стандарт и напредък в медицината

Други интересни