ОТ МАЛКИ С НАРОДНИТЕ ТРАДИЦИИ

Автор: Няма коментари Сподели:

    На 30 март 2018 година –  / петък/ от 17.30 часа в зала „Европа” на хотел „Аугуста СПА”децата от детска градина ” Дъга” град Хисаря, кв. Момина баня ще пресъздадат пролетните празници и обичаи: от Сирни заговезни, кукери, баба Марта, Благовец, Лазаруване и Великден. В празника ще вземат участие всички деца от детската градина.

    Децата са запознати с всичките пролетни празници , обичаи , легендите и преданията за тях и ще ги пресъздадат чрез песни , танци и наричания.

Народът казва :”Дърво се вие дорде е младо.” Поливаме го с много любов, вяра и надежда. Но може ли да расте дърво без корени? Българският фолклор са тези здрави корени. От него децата научават за начина на живот на предците ни, научават мъдрия им завет да живеят в мир и любов. 

Смятам, че с тези първи стъпки на децата във фолклора разпалваме неугасващата искра родолюбие у тях. Където и да ги отведе съдбата по широкия свят, те ще носят със себе си този пламък. Той ще ги топли, ще им дава сили и ще ги прави горди, че са потомци на древния род Български.

Поканени на тържеството са  кмета на община Хисаря-  инж. Пенка Дойкова, заместник кмета – Тони Илиева, секретаря на общината – Петко Петров, председателя на общинския съвет- Гатьо Султанов, директори на училищата и детските градини, обществеността и родителите и близките на децата.

    Празникът ни ще се осъществи с любезното съдействие на хотел „Аугуста СПА”, които ни предоставиха зала „Европа”.

                            Ваня Бегова -директор на ДГ” Дъга”

                                                                                         Тракийски Cвят

Предишна статия

Великденското хоро – веселие в кв. Миромир на 01 април, Великден за католическата общност…

Следваща статия

ВЪВ ВАРНА БОРИСОВ ОБСЛУЖИ ТУРЦИЯ, ЕРДОГАН СИ ТРЪГНА КАТО ПОБЕДИТЕЛ, ЕВРОПА Е УНИЗЕНА ОТ ЕДИН ДИКТАТОР

Други интересни