Елена Гунчева точно в десятката…

Автор: Няма коментари Сподели:

       От вчера си мисля, че основният проблем на България…

От вчера си мисля, че основният проблем на България са хората в нея. Най-вече тези, за които мисленето е като тежка заразна болест и много внимават не само да не се заразят, ами и отдалеч да заобикалят мислещите.

В една група „Будно Габрово“ коментарите на видеото ми от вчера бяха в насока какво съм работила, откъде съм намирала свободно време, защо съм критикувала, без да предлагам нещо. Хора напълно неизвестни, но безкрайно доволни от себе си. Може и нищо да не са осмислили от публикацията, но вече изразили някакво мнение.

Други пък питат какво правя, освен да пиша, докато си пият бирата от дивана и се възмущават от мен, че критикувам. Най-вече мъже, които си примират да ми дават ценни указания как да преборя властта и незабавно готови да ми посочат грешките в мисленето, докато си назначават час за епилация.

Съжалявам за това, което ще кажа, но е истината. Моите публикации са насочени към мислещите и тези, които осъзнават положението в България. Липсата на интелект и елементарното качество да виждаш какво става пред очите ти, не могат нито да се поправят, нито да се направи каквото и да било.

Ако някой си направи труда да прочете всичко, ще разбере. Но публикациите, в които обяснявам какво трябва да се направи, каква да е системата, какво да се промени и какъв е редът за това, имат по десет харесвания и почти никакви коментари. Картинките с карикатури и кратки текстове обикновено пожънват буря от лайкове. Да, обидно, но това е положението. Най-мразим да мислим, нали?

Няма никого да водя и няма да свалям властта. Аз съм жена. Мислеща при това. Курбан за тези, които си лежат на диваните нямам намерение да ставам. А една промяна първо се прави от всички, и второ изисква организация и пари, и външна подкрепа, които към момента няма никой. Всички, които могат да го направят, изчакват благоприятен момент. Това е истината. Както вече многократно съм посочвала, революциите се правят в малки кабинети от хора, пушещи скъпи пури. Да, ако всички се вдигнем, ако всички сме недоволни, ако всички сме на улицата, те ще си нагласят нещата според нашето недоволство. Но ние предпочитаме миризливият и задушлив уют на собствения комформизъм.

И не съм и от БСП. Многократно съм посочвала, че БСП в този си вид и с наличието на Гергов и Станишев и още сюрия олигарси, не е алтернатива. Никоя партия в момента не е алтернатива и изборите това го доказаха. Стига сте се оправдавали с купуване на гласове и фалшифициране. Истината е, че не отидохте да гласувате!

Ако не осъзнаем всички, че промяна се прави не само от един човек, ако не осъзнаем КАКВО ТОЧНО трябва да направим след улицата, е безсмислено. Какво искате – да излезем на протест, да покрякаме, да покрякаме, да подскачаме, а след това да ни яхнат същите с нови муцуни?!? Когато човек иска промяна, първо трябва да знае какво да промени. Тридесет години се смениха много политици. Затова оставката на Борисов и правителството му не решава нищо. Ще дойдат други като него, ако не се научим ДА ИЗБИРАМЕ И ДА КОНТРОЛИРАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ!

И моите „писания“, както ги наричат някои, са насочени към тези, които това могат да го осъзнаят. На другите им оставят превъзходството да ме критикуват и да се почувстват велики в ограниченото си мислене!

                 ДРУГАРЮ ПУТИН, ТАК НЕ…!

Явно по случай Великата среща между Борисов и Тръмп, отново се подхвана темата с отравянето на Гебрев. „Шпигел“ и някакъв неназоваем сайт в съвместно разследване установили, че ЦЕЛИ ОСЕМ РУСКИ ШПИОНИ-РАЗУЗНАВАЧИ се опитали да отровят Гебрев.

Тук обръщам много сериозно внимание на руските братушки. Може ли такова нещо? Така ли ви обучават, а? Един прост бизнесмен да не можете даже да го отровите. Ми четете Агата Кристи как се правят тез работи. Излагате се! То не бяха промъквания и попълзновения към кафето му, към салатата му с рукола, пълна излагация!

Закъде сте тръгнали шпиони да ставате? Осем души един човек и то в България не можете да натровите. Само го подрискахте! Резил! Стегнете я тази подготовка, нещо там, учените да разработят нещо ново, явно този новичок е пълен провал. Скрипал умря ли, не умря ли, никой не разбра. Ама и там провал. То бива, бива….едно време например с Марков как веднага се справихте. Професионална работа! Така преминава световната слава….

Естествено, някой простак ще попита защо вестници и списания разследват и установяват как разузнавачи и шпиони са отровили български бизнесмен. Неуспешно при това. А не службите например в България. Ама защото е простак. То нашите служби са заети с по-възвишени неща като да следят душманите на правителството. А бизнесмените – който отровят, отровят, сега няма да се занимават с глупости, докато някой плюе по Бойко Борисов във фейсбук. Може и да се попита например защо други разузнавания не са установили как осем подготвени руски кагебейци са се промъквали на къси прибежки и са ръсили салатата на горкия човек….ама ей на, след толкова години американското го е установило! Защо не тогава и защо не на място, ще остане една от загадките на света!

Затова, Володенка, в теб ни е надеждата, стегни ги малко момчетата от спецназ. То за Гебрев ще ти простим, може само да са тренирали, ама ние се надяваме и тиквеник да има! Естествено, ако Доналд остави нещо. Че излишните в американската политика обикновено ги сполетява съдбата….

Хайде, тренирайте, следващият път по-успешно!

                                      Елена Гунчева                             https://svobodnoslovo.eu           https://nplink.net/2cf1oole

Предишна статия

Веселина Томова като Александър Матросов, в атака!

Следваща статия

ОГРАБВАТ НИ!!! КОЙ КАКТО СИ ИСКА И КОЙ КОЛКОТО МОЖЕ!!!

Други интересни