Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Автор: Няма коментари Сподели:
  • Интервю на Екатерина Костова с Дани Каназирева

Дани Каназирева заема поста на избрания за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Решението за нейното назначение е взето днес на заседание на Министерския съвет.

Тя е лидер на “Съюз за Пловдив”, общински съветник три мандата, а на първия тур на местните избори за кмет остана трета, като партията ѝ спечели 5 мандата в местния парламент.

Ще работя за развитието на Пловдив и региона, заяви в писмена позиция след назначаването си Дани Каназирева. „Бях изправена пред конкретен избор – или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам, или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона“ – така тя обяснява мотива си да приеме поста. 

По думите ѝ след местния вот са преодолени две опасности пред Пловдив – да продължи по досегашния модел или да се върне към носталгичния популизъм. Според нея заявката на новия кмет Здравко Димитров да управлява диалогично града е позитивна стъпка.

В позицията си Дани Каназирева заявява, че ще работи за важните инфраструктурни проекти на областта – Летище Пловдив, Околовръстното шосе, Водният  цикъл, Южният обходен колектор, както и осигуряване на финансиране за проекти като “Модър – Царевец”, пробива на Водната палата и реставрирането на паметниците на културата в Пловдив. 

„Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтеност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта“ – пише в заключение новият областен управител.

Политическата кариера на Каназирева започва в ГЕРБ. След като бе изключена от партията през 2010 година, тя създаде “Съюз за Пловдив”.

Тя е завършила право в ПУ „П. Хилендарски“, специализира във Великобритания, а по- късно става д-р по конституционно право. През 2014-та година специализира в САЩ по програмата  „Младите лидери на България“ на фондация „Америка за България“.

Във визитката си отбелязва, че е десен политик, защото за развитието на обществото има два пътя – единият е десен, а другият – грешен. 

Омъжена е, с едно дете.

Решението на правителството влиза в сила на 11 ноември 2019 година. 

И за мен беше изненада. Всичко се разви много бързо. Разговаряхме с г-н Димитров днес, но по-важното е, че това е знак за промяна в отношението, знак за политика на диалог и уважение, знак за най-важното – за баланс във властите в града и региона. Надявам се да свърши най-после конфронтацията, политическите игри и интриги и да се работи с експертиза, почтеност и уважение към пловдивчани, защото са много проблемите, които  чакат своето решение. Пред мен имаше две възможности или да стоим и да критикуваме, или да работим за града ни. Знаете , че моята визия през цялото време е била не на политически и празни приказки, а на ясни  и конкретни решения за Пловдив. Това ще бъде и визията ми за в бъдеще, каза за Радио Пловдив Дани Каназирева.

Според нея изборът ѝ за областен управител показва, че се залага не на поредното  партийно лице, а  управлението се отваря към хора, които са доказали своята гражданска позиция и работа за Пловдив.

Относно резултатите от екзитпола на първия тур на местните избори и обвиненията, че умишлено е извършена манипулация от нейна страна Каназирева отговори:

Измислиха лъжата за манипулацията, за да не забележим това, което се случва. Едни хора бяха решили Атанасов да играе на втори тур. Определени кръгове със всички мерки работиха и го постигнаха – да бъде Славчо Атанасов на балотаж.

На въпрос кое  е по-добре кмет или областен управител на Пловдив Каназирева отговори:

По-важно е как ще работи Пловдив и визията за развитие на града ни.

Има важни приоритети, които стоят пред Пловдив и региона .

Аз няма да се променя. Принципите, които съм изповядвала ще изповядвам и сега. 

Вярвам, че ще има различен модел на управление на града.

От тук нататък в Пловдив, трябва да има силен екип, който да работи за града ни.

Аз тръгнах от нулата и с много труд създадох “Съюз за Пловдив”. Подкрепяли сме други десни формации в политиката, но винаги съм се кандидатирала само от “Съюз за Пловдив”.

Не считам поста за възнаграждение. Считам, че това един знак за отваряне на управлението на Пловдив.

Няма от какво да се притеснявам, категорична бе Каназирева.

http://bnr.bg/post/101188347/dani-kanazireva-e-noviat-oblasten-upravitel-na-plovdiv

Предишна статия

Уволнете учителите! Те са излишни!

Следваща статия

Гамизов обясни на Менда защо хората мразят ГЕРБ

Други интересни