ПРЕЗ ПРОСОТО ТРЪГНАХА

Автор: Няма коментари Сподели:

В неделя изборите ще бъдат същите като предишните. С една малка разлика. Този път ще бъдат безскрупулни. Натискът върху бизнеса, администрацията и хората е безпрецедентен. Дори не правят бегли опити да го представят като нещо демократично. Поставят ултиматуми – или избирате нас, или ще ви унищожим.

                                                          Какви са проблемите по тези избори:
1. Мъртвите души. Между 400 000 и 1500000 души. Достатъчни, дори и един жив да не отиде до избирателните секции. Никой не може да го докаже, защото в тях хлябът, ножът и сиренето. Но много хора са виждали духовете на роднини жизнерадостно да фигурират в избирателните списъци и може би да гласуват. Няма как да се провери.
2. Купуването на гласове е престъпление само ако ги хванат. Покупко-продажбата на гласове надминава и най-развинтената фантазия. Доста милиони ще се хвърлят, за да се запази кокала. Цената на глас достига 150 лева, а има още няколко дена до изборите. В самият ден след три часа следобед ще е голямото наддаване. Ментално увредените не виждат нищо лошо да изкарат някой лев. За тях бъдещето е до следващата бира.
3. Изнудването на администрацията . Администрацията в България все повече се увеличава. Не че има нещо лошо, ако вършеха работа. Но там се намира хранилка на най-некадърните партийни калинки. Които ще гласуват заедно с целите си семейства, за да си запазят хляба. Защото другаде няма да могат да си намерят работа.
4. Изнудването на бизнеса. Няма бизнес в България, който да не е поставен в зависимост от държавата. Ако някой е много независим и неудобен, държавата го смачква с нарочни проверки, ревизии, арести и т.н. Условието е: всички служители да гласуват за управляващите, за да няма брадва след това за конкретния бизнес. За лептата на едрия бизнес всички знаем.
5. Некадърност и продажност на комисиите. Умишлено в комисиите се назначават хора, които нищо не разбират. Почти всички председатели са от ГЕРБ. Практиката на съда вече е да не се броят повторно бюлетини. Това означава само едно – фалшификации до дупка. Подмяна на протоколи. И няма как да го проверим. За справка – изгледайте видеото на Иван Тотев от едни предходни избори как се правят невалидни бюлетини на противниците. Предвиждам много, ама много невалидни бюлетини.
6. Срах. Страхът е обзел всички. Особено в по-малките населени места. Те са се примирили. Като зайци, попаднали в светлината на фаровете на наближаващ автомобил. Не можещи да вземат решение, а чакащи примирено участта си.

Те ще спечелят. Сигурна съм. Но трябва да им покажем, че знаем какво правят. Да покажем, че не сме доволни от тях. Защото много пъти пропуснахме да решим нещата чрез гласуване. И ще ни се наложи да ги решаваме по трудния начин. Защото нещата са: или ние, или те!

                                    Елена Гунчева        https://svobodnoslovo.eu        

Предишна статия

Това е най-драстичното обезлюдяване в европейска страна въобще…

Следваща статия

СПРАВКА ЗА ПРОЕКТИТЕ НА ОБЩИНА ХИСАРЯ в периода 2007-2019 Г

Други интересни