ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ, БОРИСОВ! Там ще видиш едно чувство…

Автор: Няма коментари Сподели:

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ, БОРИСОВ!
Там ще видиш едно чувство – отвращение.То оцветява мислите ми и дава сила на думите.
Ти не си Луи XIV: “L’etat, c’est moi”(Държавата, това съм аз), въпреки че ти се иска.Олицетворяваш се с държавата, затова си обиден и гневен на чуждестранната преса“Ужасяващите неща“, колкото и да ги отричаш, са нашата реалност. Факт са убийствата, нападенията над журналисти, безсилието или нежеланието на държавата да се справи с това.
Приключиха ли и как разследванията, образувани във връзка с нападения над журналисти по повод работата им? Бяха ли наказани извършителите на арогантните нападения и побоища срещу Анна Заркова, Люба Кулезич, Огнян Стефанов, Асен Йорданов, Стоян Тончев, Димитър Стоянов, Светлана Баталова, Николай Станев, Недилан Тодоров, Генка Шекерова,  Методи Манченко, Ефим Ушев, Георги Спиров, Алексей Лазаров, Руси Борисов, Момчил Милев, Ангел Атанасов, Тодор Димов, Мария Николаева – пребити до безсъзнание, душени, нападани в дома и автомобила си, със счупени крайници и челюсти, обезобразени, със запалени автомобили и взривени домове?!

Помниш ли убийствата на Георги Стоев и Борис Цанков, романизирали събития и личности от подземния свят.
Не е ли посегателство срещу свободното слово изземването и конфискацията на вестници, публикували неудобни за властта факти – в-к „Монитор“ /Варна/ по повод публикация за областния управител, в-к „Капитал“ по повод публикацията „Брегоусвояване, бетонирането на черноморието се маскира като укрепване на брега“, книгата „Мафиотска България“ на Трайко Трайков и др.

Не е ли престъпление побоят над фотографа Емил Иванов, извършено от полицейски служители пред Съдебната палата в София при опита му да заснеме явяването на Маджо като свидетел в съда и изключителните мерки за сигурност, задържането на Александър Канджов по повод събираната от него подписка с искане за оставка на министъра на правосъдието.
Бяха ли издирени и наказани извършителите на тези престъпления и ти какво направи за това?!

Помним последния ти пиар от Ню Йорк по повод „побоя“ над журналист от „Господари на ефира“- непремислен, неадекватен и осъществен единствено с цел да покажеш непримиримост срещу престъпността. Защо не реагира по подобен начин след неправомерното задържане на разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро?
Поредна жертва на „ ужасяващите неща“ стана Виктория Маринова. Този път светът реагира и ти впрегна всички сили на прокуратурата и полицията да намерят извършител. Последва хибридната пресконференция на изпълнителната власт и прокуратурата, обилно овкусени от твоето „огорчение“ и заплахи. После привика посланиците в София на нечувана досега и непозната в дипломатическия протокол среща – монолог.
Истината за жестокото убийство тепърва ще се установи.Прокуратурата не я установява, тя само твърди. Така е в демократичните държави. Не и тук, където прокуратурата удобно и по заповед арестува или прекратява преписки и дела при очевидни доказателства за престъпления. Когато “трябва“, държавата впряга и услужливите НАП, КПКОНПИ и ДАНС за да съсипе живота на неудобните, да ги концентрира в лични битки и да заглуши свободното слово.
Вместо да се криеш удобно зад „ загрижеността„ си за авторитета на България, отговори наказани ли бяха престъпниците, извършили посегателства и убийства на журналисти точно заради и по повод работата им И КАКВО НАПРАВИ ТИ ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ!?
Аз съм много повече обидена и огорчена – от теб Борисов. Гледам към теб. Гледаме към теб.
Погледни ни в очите, Борисов! Ще можеш ли?!

                                                                                Румяна Ченалова                            https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

АФЕРА НАСТОЯВА ЗА НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА НА ГЕРБ КМЕТА ИВАН ПОРТНИХ…

Следваща статия

СЪВЕТА ПО СИГУРНОСТ Е СВИКАН…

Други интересни