АФЕРА НАСТОЯВА ЗА НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА НА ГЕРБ КМЕТА ИВАН ПОРТНИХ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Кметът на Варна Иван Портних позорно е бил изгонен от Израел след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа, разкри АФЕРА.

Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

Още първата вечер от командировката си в Израел обаче, варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал.

Портних се държал „позорно“, описват случката от израелската медия „Канал 20“.

Според разкази на персонала в хотела, цитирани от местните медии, кметът на Варна е нападнал и унизил служителка на хотела. Портних е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. Озверелият от алкохола кмет на Варна е дръпнал една от сервитьорките, хванал я за врата и я натиснал към чатала си, искайки да му прави френска любов.

Полицаите в Хайфа никак не са се трогнали от „специалния статут“ на самозабравилия се варненски кмет и набързо секнали мераците му.

След като срамната история е стигнала до ръководството на общината в Хайфа, домакините на Портних на бързо са отменили предвидените събития с него и посраменият градоначалник набързо е изведен от Израел със забрана да посещава страната отново.

Две израелски медии информират за случката като съобщават, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа.

Още по-скандалното е, че новината е потулена от медиите в България.

Никой досега не е посмял да разкаже срамната изцепка на Иван Портних, въпреки че в израелските медии има напоителна информация за скандала. Придворните медии, подмазващи се на варненския кмет са публикували цяла плеяда от съобщения как Портних потегля за Израел и как ще побратимява Варна с Хайфа. В това число и Общинският съвет е гласувал експресно текст на меморандум за стътрудничество.

След набързо приключилата командировка на кмета, обаче в медийното пространство се прокрадват само няколко кратки съобщения с предварително написан текст. Няма нито дума, обаче защо Варна не се е побратимила с Хайфа, дори и днес година и половина след срамната изцепка.

Още по-срамно е как Иван Портних може да е лицето на град Варна пред Израел, имайки предвид, че Морската ни столица традиционно приема голям брой туристи от тази страна. Средно по 100 хил. израелски граждани посещават Варна всеки сезон.

От миналата година, обаче спадът на туристи по Черноморието ни е колосален като по официални данни достигна 20%.

Дали Варна може да разчита на човек с имидж на пияница и скандалджия, качен Горе на черешата, като Иван Портних да пази доброто име на града и да спомага туризмът отново да се увеличи?

АФЕРА разкри и, че след като пияният Портних е бил задържан от израелските ченгета, се е наложило лично премиерът Бойко Борисов да звъни от България, за „да оправя“ гербаджийското си протеже.

Ето и линкове към статиите на медиите в Израел съобщили за пиянската изцепка на Иван Портних:
https://www.20il.co.il/0303-2/
https://newshaifakrayot.net/?p=90322

АФЕРА НАСТОЯВА ЗА НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА НА ГЕРБ КМЕТА ИВАН ПОРТНИХ, КАКТО И НА МЕНТОРА МУ – ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ!

                                                       Afera.bg                                    https://afera.bg

Предишна статия

Бог да пази България!

Следваща статия

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ, БОРИСОВ! Там ще видиш едно чувство…

Други интересни