СЪВЕТА ПО СИГУРНОСТ Е СВИКАН…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                                                                         НОВИНИТЕ 14.10.2019 Г.

– СЪВЕТА ПО СИГУРНОСТ Е СВИКАН. Утре премиерът Борисов свиква Съвета по сигурност заради ситуацията в Сирия. Бих казала, че това трябваше да го направи, преди да прави необмислени изказвания и да заявява, че ще бяга, ако започнат да стрелят срещу нас. В такава деликатна международна ситуация, недопустимо е премиерът да прави изявления преди това да е обсъдена позицията на България от всички КОМПЕТЕНТНИ лица. Колкото и да обсъждат, много полезни ходове нямаме. Заради алчността и корупцията на някои, пропуснахме да изградим сигурна ограда по границата. Само с подмазване на Турция и обещания проблемът няма да се разреши.

– МЪРТВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. Проф. Константинов от „Информационно обслужване” днес заяви, че в избирателните списъци има поне 400 000 мъртви души. А избирателите реално са 5 800 000. Мисля, че са повече, като си спомня разликата в броя на населението според ГРАО и според НСИ. 400 000 са достатъчни да решат вота. Проблемът е, че в Изборния кодекс няма никакъв механизъм да се провери дали не са гласували починали хора или такива, които от години не са се връщали в България. Огромен проблем е и неграмотността на хората в секционните комисии при умишленото оставяне без ценз изборът на хора за тях. Така човек, който не може да си напише името, ще трябва да попълва сложен протокол и да брои преференции. Усилено се говори, че вместо да купуват избиратели, вече ще купуват цели секционни комисии. Нагласата на хората е, че изборите няма да са честни и резултатите са предизвестени.

– НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ. Днес от ЦИК заявиха, че нямали данни за купуване на гласове на предстоящите на 27 този месец избори. Вероятно не са гледали телевизия и не са чели вестници, та само те не са разбрали за задържането вчера за купуване на гласове. Интересно как няма арестувани, при положение че не само полицията, но и повечето хора особено по малките населени места и махалите знаят кои са дилърите на гласове. Остава усещането, че те действат под благословията на властта.

– НОСТАЛГИЯ. Книга за Тодор Живков, написана от покойния проф. Юлиан Вучков, свърши само за час след пускането си по книжарниците в Шумен. Явно в днешното тревожно време, когато хората не са сигурни в утрешния ден, търсят моментно успокоение в носталгията от миналото. Когато всички бяха сигурни. Когато бяха горди от държавата си. Когато Тодор Живков, макар и човек с недостатъци, издигна България до развита и уважавана държава. А сега ни управлява неговият охранител. Явно нищо не е научил. Запомнил е, че Тодор Живков ходеше сред хората, но не е видял, че във всичките си действия гледаше интересите на България. И въпреки, че не се кичеше с научни титли, никога не допусна заради него България да става за смях, както сега ни прави бодигарда му.
– РЕНТИЕРИ И БЕЗДОМНИЦИ. Според статистиката всяко шесто жилище е пусто, а бездомниците се увеличават. И макар всеки да има правото на собственост, това положение ясно показва социалната несправедливост в държавата. А държавата дори не мисли да създаде правила, с които да ограничи това. Може би целта е да стигнем Ню Йорк и улиците ни да бъдат пълни с кашони с бездомници. Все пак нали САЩ са ни ориентирът за преуспяла държава и общество?

– ЦЕНЗУРА И „1984”. Продължавата репресиите срещу неудобните на управляващите в социалните мрежи. Интересно как стандартите на Фейсбук включват и критиката срещу ГЕРБ. Но не и например срещу БСП или ДПС. Интересна работа. Моята публикация „На кого ни оставяш, Баце”, за изявлението на Борисов, че ще бяга, ако ни нападнат, е изтрита, защото не съответства на стандартите. Много приятели са блокирани. А личният профил на Веселина Томова, собственик на „Афера” е направо изтрит. Явно така ще е до изборите. Медиите управляващите ги владеят почти изцяло. А Фейсбукът явно е доста подкупен и дава правата на съответното правителство да контролира мрежата на територията си.

                                                       Елена Гунчева                                        https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ, БОРИСОВ! Там ще видиш едно чувство…

Следваща статия

Далай-лама…

Други интересни