В ДЕНЯ НА ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ ВСИЧКО БЕ СПОКОЙНО

Автор: Няма коментари Сподели:

     Ако тази септемврийска сесия не бе последна за мандата, сигурно щеше да продължи с часове, но тя приключи бързо. Макар и дневният ред да беше дълъг, макар отчетът  на мандатната програма на инж. Дойкова да беше 27 страници, разправии нямаше. Единсвената точка, която остана нерешена, беше предложението на кмета съветниците да дадат трасе за минерална вода на СЕНИД ЕООД. Това искане се внася за четвърти път, но и този път не мина.  Бойко Гаврилов обясни, че комисията, която ръководи, не е стигнала до единодушно решение, затова съветниците  на ГЕРб ще се въздържат от гласуване. Въздържаха се  Пенка Ганева, Бойко Гаврилов, д-р Александров, Васил Пендев, Стоян Найденов, от Коалиция за Хисар –  Борис Витев, Гатьо Султанов и  д-р Недевски от „Промяна” и Ненко Костов от НФСБ. Пенчо Шапков от БСП на тази точка не беше в залата.  Не беше вътре и Атанас Куковски от Коалиция са Хисар.   Ненко Костов се изказа, че трасета за минерална вода трябва да се разрешават от Общинския съвет,  само когато се построи обекта, изпълнят се инвестиционните намерения и се осъществи проектът.  Той даде пример как от каптажа на военния санаториум е взет дебит за  минерална вода преди десет години, а все още човекът, който я е взел, не е построил нищо и е оставил реалните инвеститори да нямат достъп до минерален водопровод. Костов изрази становището си, че не е против инвеститорите, но иска да види осъщестнен  проектът за 30 милиона лв.инвестиции в Автосвещи.

      Гатьо Султанов попита накрая има ли някой, който  няма да се кандидатира на местните избори  през октомври, за да замести председателя на Общинския съвет, в случай, че се наложи спешно заседание, но всички мълчаха. Така в  Туристическия информационен център, където се проведе днешната сесия,  остана впечатлението, че всички сегашни съветници ще са кандидати и в следващия Общински съвет.

     След като стана известно, че вчера Вълко Макавеев е регистрирал в Общинската избирателна комисия Политическа партия „ЗЕЛЕНИТЕ”, всички гледаха на Дойкова като на потенциален кандидат за кмет. А като се има предвид, че там бяха и Пенка Ганева, Ива Вълчева и Гатьо Султанов, кандидат- кметовете станаха четирима.

 Гатьо Султанов не отиде в заведението в Дома на писателите, където Ива Вълчева покани всички да се почерпят. Там, където витаят духовете на великите Блага Димитрова, Дора Габе, Елисавета Багряна, Валери Петров и т. н. не отиде и Ненко Костов. Останалите водиха разговори за есенната работа и за деца и внуци. За политика не се говори. Сметката  на всички съветници накрая плати д-р Александър Александров- съветник от ГЕРБ, който стопанисва  заведението.     

                                                                         ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

ТАЙНА КНИГА*

Следваща статия

Земля хранит много тайн и открывает их только избранным…Прогулка с металлодетектором обернулась находкой в 2$ млн

Други интересни